Skottland

Av Annel_i
19 dec. 2009 09:40
Visningar: 1816
Behöver tips och goda råd av er som varit och kan lite om Skottland. Vi funderar på att åka dit i slutet av maj men vet inte riktigt vart man ska åka. Tyvärr blir det nog bara en weekend så en rundresa blir svår. Vacker natur och Whisky ligger högt upp på önskelistan. Tacksam för tips om flyg, hotell, mat och allt om Skottland. Närmsta flygplats för oss är Arlanda alt. Skavsta.
19 dec. 2009 20:30
En bra start är att gå in på skotska turistbyråns sida: visitscotland.com

/Putte
Av Fdp
20 dec. 2009 23:01
Med så kort tid för ett besök gäller det att hitta ett område i Skottland som ger er det nu vill uppleva på en liten yta. Ni måste troligen hyra bil för att få det att fungera. Förslag är Ryan Air till Edinburgh (Via Ryan kan man också ordna hyrbilen) och sedan kör ni upp till Perthshire. Från Crieff till Aberfeldy går Perthsires turistväg och i C. ligger The Famous Grouse och i A. hittar man Dewar´s. Museumet i anslutning till det senare är en höjdare för den som är intresserad av whisky. Fortsätter man lite norrut till kommer man till Pitlochry där Bell´s whisky kommer till. Alla har visningar flera gånger om dagen. Det kostar ett antal pund att gå runt, men då får man ett litet smakprov på slutet. Vill man göra en mer omfattande provning går det också, men då blir det dyrare.
Väster om Pitlochry ligger Loch Tummel med en av Skottlands bästa ursiktplatsen Queens View. Norr om Pitlochry finns en mängd av vad du kallar vacker natur - Falls of Bruar, Killiecranckie, Linn of Tummel, Fskally Wood och Loch Dunmore Walk. Det finns även en laxtrappa i Pitlochry (laxen börjar vandra i april). Det mesta av detta inom någon halvmil från Pitlochry.
Tyvärr har jag ingen egen erfarenhet av hotell i detta område (bodde utanför Gleneagles när jag var där, men sök på www. perthshire.com.uk så kan ni säkert få en del tips.
Jag skulle satsa på inkvartering i Aberfeldy som ligger centralt i det här området.
Av Annel_i
21 dec. 2009 09:39
Tack så mycket. Där fick jag veta en hel del!.
Av Hkn
23 dec. 2009 00:39
Om du inte absolut vill skaffa klippkort på alla Skottlands destillerier så är mitt tips enkelt: Isle of Skye.

Det är den största och nordligaste ön i Inre Hebriderna. Landskapet är allt du önskar dig av Skottland och mer än så. Där finns bergsmassivet Cuillin Hills (högsta toppen är 993 m), där finns Portree, en ganska sömnig liten ort där fiske och whisky-drickande sysselsätter flest människor. I en vik på den västra sidan av ön finns ett (1) destilleri, vilket kanske verkar larvigt lite, men det är trots allt Talisker vi talar om.

Neist Point är en fyrplats på nordvästra udden som erbjuder en del mäktiga vyer, framför allt i hårt väder. Men ska man vara ärlig så är Skottlands största attraktion... Skottland! Man behöver inte fara omkring och beta av sevärdheter. Hela landskapet på Isle of Skye är en sevärdhet i sig. Dessutom är folk så trevliga att man önskar att man var likadan själv. Donald som äger den lilla pärlan Pier Hotel i Portree är ett paradexempel, (hotellet är minst sagt basic, men läget och ägaren gör det worth a visit). Läs på TripAdvisor här: http://is.gd/5xQip

Själv flög jag till Inverness och sedan blev det hyrbil förbi Loch Ness och slottet Eilean Donan och sedan Europa dyraste broavgift per meter ut på Isle of Skye. Ön är beroendeskapande. Räkna med att återvända.

En bra start: http://www.skye.co.uk/

Bildgooglade "Isle of Skye": http://is.gd/5xQFR
Tripadvisor har en massa bilder: http://is.gd/5xRET

Cheers,

:: hakan ::
Av Asok
26 dec. 2009 16:13
Håller med om att området runt Pitlochry är nåt att satsa på om ni bara har en helg på er. Det tar en stund att köra runt även om det inte är
långa avstånd så är vägarna inte så stora (breda) o hastigheten inte så hög så det tar lite längre tid än vad man är van vid. Finns ett hotell
i Moulin som är jättemysigt vet dock inte vad det kostar. Där åt vi också väldigt god mat på puben när vi besöktte Skottlands minsta
destilleri som ligger en kort väg därifrån.
1 apr. 2010 13:01
Ni kanske redan har bokat men har kommer nagra tips i alla fall.

Haller med foregande om att Pitlochry ar en bra ide om man bara har en helg pa sig. Jag skulle daremot inte rekommendera att bo i Aberfeldy. Det finns massor med bed and breakfasts i och omkring Pitlochry dar ni kan bo. Fran Pitlochry kan ni aka pa utflykt till Dunkeld (the Hermitage), Falls of Bruar etc.

Ett annat alternativ ar att aka till Loch Lomond istallet. Sjalv tycker jag att naturen ar mer spektakular pa vastkusten. Dar kan ni besoka Glengoyne Distillery och vandra uppfor ett berg (Ben Lomond, the Cobbler eller nat mindre om ni har begransad tid :)

Ryanair slutade flyga till Prestwick i höstas sa nu ar Edinburgh enda alternativet
Diskussionen är stängd för nya svar