Singapore-?-Kuala Lumpur

Av Sarass
25 feb. 2016 19:22
Visningar: 499
Hej,
jag och sambon hade tänkt vara iväg ca 2 v i juli, och resa till Singapore, ha lite lugn semester och sedan Kuala Lumpur (eller omvänt). Vad rekommenderar ni? Langkawi eller Perhentian island? Tioman hade problem med sandloppor läste jag, så det går bort.

Vill gärna testa snorkling, önskar fina stränder och en hyfsat smidig transfer (verkar vara det största problemet?). Langkawi verkar vinna transfer-fighten, men det är visst inte säsong då. Hur stor är risken att semestern regnar och blåser bort om vi väljer det? Perhentian verkar ha bättre väder i juli, men är bökigare och mer tidskrävande transfer. Har jag uppfattat det rätt?

Jag har aldrig varit i Asien förut, så behöver all hjälp jag kan få!
Tar tacksamt emot alla tips.
Av Sierra
25 feb. 2016 22:58
Personligen gillar jag Singapore bättre än KL men båda är värda ett besök.

Langkawi har egentligen ingen period med dåligt väder. Nu är det riktigt bra väder och under sommaren är det också helt ok med någon skur i bland.

Eftersom du skall testa snorkling är inte Langkawi ett bra val då vattnet är grumligt och inte lämpar sig för detta. Däremot är det mycket bra på Perhentian.

Langkawi ligger som du skriver bättre till transfermässigt, ca 1 tim med flyg från KL och 1,5 tim från Singapore.
26 feb. 2016 13:00
Både Malaysia och Singapore är lätta länder att resa i så det är bra "förstaländer". :)

Jag har inte varit på någon av de öarna du skriver om så kan inte säga så mycket om dem, men jag har varit i både KL och Singapore. Båda städerna har sin charm, men jag gillade nog KL bättre. Kändes mysigare på något vis. Kändes mer som en stad där man kan träffa andra människor, medan Singapore mer känns som en affärsstad. That's my input.
26 feb. 2016 21:56
Hej,

var på Langkawi iofs i dec månad men jag kan bara säja att vi stormtrivdes verkligen. Helt kanon ställe. Vi bodde på Malibest resort och kan verkligen rekommendera detta. Ligger precis vid stranden och det finns en liten pool om man nu vill ha det. Mysiga boende i "trädkojor" och bunglows. Nära restauranger och shopping.
Vi flög till KL och va där i ngr dagar shopping i China Town och ett besök vid Petrona Towers,
Av Fundin
4 mars 2016 02:40
Jag skulle säga att Perhentian är värd besväret att ta sig till. Speciellt eftersom ni vill snorkla.
Ska man till Langkawi ska ni bo på en fin resort, annars har ön inte så mycket att erbjuda, jag gillade inte Langkawi alls. Enligt mig är det enda som är bra med Langkawi är att alkoholen är billig (tax free zon), de har väldigt fina resorter, du tar dig enkelt till Koh Lipe.

Tioman har som du säger problem med sandloppor på vissa stränder men det är inte på alla och de behöver inte alls vara ett problem om man inte ligger och solar direkt på sanden. Jag var där under lågsäsong och då var det inte den bästa sikten i vattnet och det var för lugnt på ön (hotell och restauranger var stängda), så är sugen på att åka tillbaka under högsäsong.

Trevlig resa
Av Sarass
5 mars 2016 17:26
Tack så mycket för era svar! :)
Finns det möjligt att besöka mangrove-skogar via t ex dagsutflykt från KL, SIngapore eller Perhentian? Eller måste man åka till Langkawi för det? Har så svårt att bestämma mig för mangroveträsk eller snorklingen...
Om man tar med Penang i beräkningen, vad tror ni om det?
Vill gärna ha både lite att göra (snorkling, mangroveträsk eller andra häftiga upplevelser) samt bra sol och bad.