Sightseeing Miami

14 nov. 2014 07:01
Visningar: 189
Har kollat runt och läste en hel del om Miami och funderar på om jag redan innan jag åker ska boka olika aktiviteter? Tänker mig en dagstur med sightseeing i Miami. Var inne på Viators sida och läste. Exempelvis: "Upplev Miami med båt och buss på den här kombinationsturen. På sighseeingturen med buss genom staden ser du vackra South Beach, historiska Art Deco District och folklivet i centrala Miami. Koppla sedan av på en kryssning över Biscayne Bay och se Miamis skyline och en rad kändisars bostäder. Avsluta med en spännande luftbåtsfärd genom Everglades nationalpark!"
Är det en fördel att boka detta innan man reser eller det går lika bra när man väl är på plats. Tycker det verkar smidigt när man aldrig tidigare varit där. Visst kan man själv besöka dessa platser utan guide...Denna tur kostade ca 500 kr. Är det värt pengarna??

Tacksam för svar.
14 nov. 2014 07:56
Jag skulle nog säga att det är värt pengarna om man inte hyr bil själv. Det kanske kan bli lite komprimerat med allt på en dag, alternativet är ju att titta på vad det kostar att göra dessa saker separat lite mer uppdelat över tid.
En busstur i Miami ger ju ganska mycket på kort tid och är en bra introduktion till städerna (de brukar köra genom både Miami och Miami Beach) men frågan är om det inte är ännu bättre med en Hop on Hop of buss så man kan lägga lite tid på att se sig omkring och inte bara passera allt och få berättat vad det är man ser genom bussfönstret.
Båtarna som visar Biscayne Bay (t.ex. Island Queen) är också en trevlig aktivitet men även där, kanske bättre att göra separat och kombinera det med lite avkoppling på Bayside Marketplace och kanske börja med att se sig om inne i Downtown Miami.
Till Everglades låter det lite kort med en airboattur, här är det nog bättre med en utfärd (om man inte har bil) som besöker lite fler ställen utöver båtturen.
Upplägget blir säkert dyrare men ger antagligen också mycket mer.
Som sagt guidade turer kan vara bra, men man kan ju själv läsa i en guidebok om man vill och kör man själv så kan man göra allt i sin egna takt vilket jag personligen föredrar.

Ett bra upplägg gällande detta kan ju vara, kör själv till olika ställen i Everglades, ta Miami en dag med avslut på Bayside som innefattar båttur, bor man i South Beach och vill så kan man åka Watertaxi till Bayside. Ta en annan dag till att åka runt med Hop on Hop of, då får ni en bra bild och hinner se mycket av Miami.

För att få bästa pris så kanske det är bättre att se vilka rabatter ni kan få på plats, det finns foldrar, reklamblad med kuponger och vi fick t.ex. rabattkuponger av hyrbilsbolaget som vi använde till vissa saker, t.ex. Jungle Queen, hittar man sen inget billigare kan man ju boka online på plats om man vill...