Siambukten??

Av Samaria
12 apr. 2012 21:18
Visningar: 1065
Semester 2013, febr-mars. Hade planerat södra Thailand o Langkawi. Har nu fått lite "tsunamifeber"(ja, jag vet sannolikheten för att det ska hända just då är lika med osv....)
Men i alla fall: Finns det öar i Siambukten som är lika fina som i sydvästra Thailand? Bör vara vaniljsockersand (!), klart vatten (!) o inte överbefolkat av turister, dessutom inte fullt med strandloppor. (Som plan C finns koh Samet som kanske kan funka men det är väl överbefolkat?)

Hjälp och råd?
Av Sos08
13 apr. 2012 08:55
Om ni håller er på östra sidan så kan ni ju åka på fler ställen beroende på hur länge ni ska vara i Thailand.
Du har ju flera fina öar med fina stränder med snorkelvatten runt Koh Chang som du lätt tar dig med båt ut från Koh Chang.

Så sök info om Koh Chang och småöarna där ikring (Koh Maak, Koh Kood t.ex). http://www.kohchang.se/

På vägen hem igen kan ni ju ta några dagar på Koh Samed så är det ju inte så lång till Bangkok sen.
Från Ban Phe (där man åker ut till Koh Samed) tar det 2 timmar med taxi till flygplatsen.

Vad man ska tänka på om man ska ut till Koh Samed är att det även är thailändarnas favoritställe så under helgerna kommer massor med lediga thailändare dit också.
Då kan det vara problem med att hitta boende om man inte förbokat.

Sen föredrar ju vi hellre fastlandet och tycker att Ban Phe är en jättemysig by mycket tack vare att det inte är så väldigt mycket västerlänningar där.
Men det är ju olika hur man är :)

Det finns många fina resealbum från Koh Samed, Koh Chang och öarna runt så sök på det bland resealbumen.

Mvh SoS
Av Kerstin
13 apr. 2012 16:55
Jag tycker att Kho Samet är en trivsam ö med fina stränder och klart vatten. Klart att det är en exploaterad ö men det finns stränder som är lugnare. Vi bodde på Lima Bella resort som ligger en bit in på ön, lugnt och trevligt hotell med pool. Byn Bhan Phe på fastlandet är också mysig, där finns en bra marknad och ett jätte fint akvarium.
Mvh Kerstin
Av H4ssan
12 jan. 2015 23:16
hejsan jag har lite funderingar. jag ska resa till Bangkok den 20/1/15. men jag har hört att det inte fins fina stränder . så jag undrar vilka ställen som ligger i närheten som nån har testat och tycker att det är fint som man kan vara där ett par dagar och göra lite roliga saker snorka och lså vidare.
Av Hille2
13 jan. 2015 01:55
Om du menar att det inte finns fina stränder i Bangkok så är det ju sant....kollade du inte det innan du bokade? Hur som helst så är väl Koh Samet som nämns ovan ett bra förslag. Och nära.