Ryokan tips?

Av Grejs
21 maj 2018 21:31
Visningar: 135
Hej!
Är det någon som har tips på ett bra ryokan med onsen (varm källa) omkring Hiroshima eller kyoto?
23 maj 2018 06:51
Tänk på att många onsen är väldigt strikta med tatueringar. Min fru har ett par mindre, och på det här stället hade hon inga problem. Mindre tatueringar brukar man kunna dölja med textiltejp (t.ex. Leukoplast textiltejp som finns på Apoteket), men större tatueringar kommer man ofta inte in med överhuvudtaget.
Av Grejs
23 maj 2018 07:32
Tack! Ja, jag har förstått att det kan vara ett problem med tatueringar. Ska man höra av sig i förväg och fråga? Är det bara på ryokan eller kan det vara ett problem på andra ställen också?
23 maj 2018 17:49
Det är inga problem att bo på en ryokan med tatueringar, det är bara i badet det oftast inte är tillåtet. De bad (onsen) som har förbud mot det brukar ha en skylt om det i entrén.

Stället jag länkade till ovan hade inte någon strikt policy vad jag kunde se. Min fru sa att hon såg en annan kvinna med tatueringar, större än hennes, på badet.

Har du möjlighet att dölja dem är det dock det bästa. Den där tejpen finns med 5 cm bredd, är hudfärgad och sitter fast ordentligt i vatten, så mindre tatueringar går att dölja.