Resepaket eller boka allt själv?

21 nov. 2016 21:22
Visningar: 873
Jag och min man vill åka till Japan i april 2017. Jag har fått intrycket av att det är svårt att boka boende och resor inom landet, dvs. ordna själva strukturen för resan från Sverige. Delvis beror det nog på att april är högsäsong och jag redan verkar vara sent ute i planeringen om man vill bo på ryokan. Jag har därför tittat på olika resepaket där resebyrån ordnar allt sådant, utan att man för den delen vallas runt i en turistflock.

Vi har fått en offert som gäller fyrstjärniga hotell, varav 4 nätter i Tokyo, 2 på ryokan i Hakone och 4 i Kyoto. Måltider ingår i Hakone men annars ej. Det ingår flyg via Finland och all transport inom landet, transfer mm. Priset är 24 850 kr per person i dubbelrum.

Låter det rimligt eller ska jag satsa på att försöka pussla ihop resan själv trots allt?
22 nov. 2016 12:01
Det lät ju i och för sig lite dyrt, men det beror ju på vad flygbiljetterna kostar av detta, hur fina hotell ni valt osv. Ryokan kan ju vara ganska dyrt. Kika lite själv och se vad ni hittar för priser och bestäm er sen...
Om ni vill ha tips om Japan i körsbärsblomningstider, så har jag skrivit om vår resa här:
http://4000mil.se/index.php/japan/
Av Hawaii
22 nov. 2016 14:39
Att fixa det själv tycker jag är både enkelt och roligt, och definitivt inga speciella problem vad gäller Japan. Var där själv i mitten av april 2015 och vi bokade allt runt jan/feb, d.v.s. 2-3 månader innan och det var inte något problem så jag tycker inte att du är sent ute. Om du tycker det är kul att själv "pussla ihop en resa" skulle jag definitivt rekommendera det. En kommentar dock: "ryokan" är ju alltid ganska små så kan vara bra att boka det i god tid när man har mer att välja på. Vi besökte Tokyo, Kyoto, Hiroshima med dagsutflykt till Miyajima, samt Yudanaka utanför Nagano. Allt fantastiskt, men Miyajima var definitivt ett "highlight". Ett 7 Day Japan Rail Pass var perfekt att ta sig runt.
22 nov. 2016 17:20
Tack för era svar! Då lutar det nog åt att jag bokar resan själv.
Av Bibby
22 nov. 2016 19:14
Absolut, boka alltid själv!!!

Billigare, bättre, säkrare, flexiblare och roligare!!