Rundresa med resväskor?

Av Sund14
8 dec. 2014 14:52
Visningar: 566
Hej! Vi är 50 år och tänkte resa runt 4 veckor i Jan-Feb. Södra Thailand. Har aldrig tidigare planerat en resa på egen hand. Min första fråga är om det går bra att resa med en mindre resväska? Eller vad rekommenderar ni?

Funderar på Kho Lipe, Kho Samui, Koh Panang och Cho Chang. Låter det vettigt eller blir det för mkt resande? I vilken ordning bör vi då resa? Bör vi boka hela resan hemifrån?

Känner mig väldigt förvirrad och är tacksam för alla svar!
Av Sierra
8 dec. 2014 15:40
Det är inga problem att resa med resväska....även med en normalstor.

Samui och Phangan ligger mellan Lipe och Chang och avstånden är förhållandevis stora.

Från Samui når ni enkelt och snabbt Phangan och till Chang från Samui är det enklast att flyga med Bangkok Airways till Trat Airport och sedan taxi inkl färja ca 1,5 tim.

När ni ev skall till Lipe från Samui är det färja som gäller till Donsak Pier och sedan taxi 5 tim till Pak Bara Pier för att ta speedboaten 1,5 tim till Lipe.

Det kan vara lämpligast att börja antingen på Lipe eller Chang eller hoppa över någon av dessa.

Om ni hoppar över Chang och börjar på Lipe kan ni öluffa upp till Ao Nang och ta taxi knappt 3 tim till Donsak Pier för att ta färjan över till Samui.
Av Sund14
8 dec. 2014 17:40
Tack tack Sierra för svar. Känns som att vi hoppar över koh Chang. Om vi börjar i Lipe, är det då bäst att flyga till Phuket? Ö-luff till Ao Nang; går det att fixa boende på vägen, eller bör vi boka allt sånt hemma ifrån?
Av Sierra
8 dec. 2014 19:11
Jag antar att ni tänker flyga till Bangkok från Sverige. Därifrån är det bäst att flyga till Hat Yai Airport och ta taxi/minibuss knappt 2 tim till Pak Bara Pier varifrån det är många speedboat transfers mellan 11:00 - 15:00.

Här har ni info om land- och speedboat transfer och info om öarna upp till Lanta.
http://thaibeachtravellers.com

Från Lanta är det färja 13:30 till Ao Nang som är bäst.

Om ni stannar några dagar på några öar kan ni boka transfer i travelshops eller på resorts efterhand. Boende hittar ni alltid om ni inte har stora krav men det kan vara skönt att ha det fixat på Lipe där ni börjar öluffandet norrut.
Av Sund14
8 dec. 2014 19:29
Tack Sierra. En fin länk som jag har stor nytta av. Finns så mkt information och det är svårt att själv hitta bra info. Varför ska vi flyga till Bangkok? Jag trodde det var smidigare till Phuket? När man reser inrikes i Thailand, behöver man då checka in och ut väskorna igen?
Av Sierra
8 dec. 2014 23:13
Jag antog att ni flyger till Bangkok då det är det vanliga om man inte flyger charter eller har en flygstol med ett charterbolag. Nackdelen med charter är att man inte kan bestämma när man vill åka utan är bunden till arrangörens resdagar.

Visst kan ni flyga till Phuket men då kanske ni skall lägga upp er vistelse annorlunda och starta er öluff ner mot Lipe där i stället.

Om ni flyger till Phuket behöver ni inte flyga vidare om det var det du menade....?

Flyger ni till Bangkok och skall vidare till Hat Yai beror det på vilket flygbolag ni kommer till Bangkok med om ni behöver hämta ut väskorna och checka in igen för flighten till Hat Yai.
9 dec. 2014 07:36
Måste säga att ryggsäck är toppen när vi rest runt. Händerna fri! Koh Lipe är en härlig ö föresten ni kommer inte ångra er :)
Jeanette
Av Sund14
9 dec. 2014 17:28
Sierra; Tack då förstår jag. Vi har hittat billiga resor med Aeroflot till Phuket t/r Köpenhamn, så planen är nu att börja i Lipe.
Av Sund14
9 dec. 2014 17:42
Tack Jeanette! Vi har bokat första anhalten på Lipe. Det är väldigt fullbokat, så vi får hoppas det blir bra :) Vi äger inga ryggsäckar, så det blir resväskor. Får vi mersmak för ö-luff, får nästa inköp bli ryggsäck :)
Av Sierra
9 dec. 2014 18:05
Om ni flyger till Phuket och tänker börja på Lipe måste ni ta er dit först och det enklaste är att åka färja med Tigerline från Rassada Pier i Phuket Town. Det tar drygt 7 tim till sjöss med stopp vid öar efter vägen. Färjan avgår 08:00. http://www.tigerlinetravel.com