Rund resa i USA

20 juli 2011 18:42
Visningar: 324
Vill gärna gör en resa till USA nu till hösten. Tänker mig att man flyger tex. till New York och sedan hyr en bil och åker runt i USA. Typ kust till kust.
Någon som är intresserad av att hänga med??
Av Oscar86
23 juli 2011 01:04
Hejsan,

Jag är en 25 årig kille som har tänkt göra en liknande resa ett tag och jag söker också efter reskompisar. Som person är jag lugn, trevlig och lite äventyrssökande.
Jag har hittat, och träffat, en kille som eventuellt vill följa med beroende på om han kan ta tjänstledigt. Det skulle dock vara alldeles utmärkt om vi fick tag i en tredje person också. Och den personen kan kanske vara du?

Jag hade tänkt att man kan åka i slutet av oktober och vara borta till någon gång i januari, ungefär 3 månader. Jag och den andra killen har diskuterat färden lite och som förslag har vi följande:

Landa i Florida så man passar på att vara där medan det fortfarande är varmt. Sedan ta sig till Kalifornien, antingen med bil eller flyg. I Kalifornien kör man runt lite mellan städerna vid kusten och besöker även nationalparker och så förstås Nevada. Här kan man ju kanske också klämma in Texas. Sedan kan man köra eller flyga över till östkusten igen och se Chicago och New York. Inget är förstås ännu skrivet i sten, men det är vad vi har som förslag såhär långt. Hur mycket körande det kan bli beror förstås på hur många man blir som kan vara med och dela på kostnaderna.

Budgetmässigt kan det bli lite dyrt. 65000-70000 tror vi att man får räkna med. 12000 per månad för boende och mat. 7000 för flyg. 12000 för olika aktiviteter och shopping, 10000 för bil och bränsle. Det är uppskattningsvis, vi är inte alls helt säkra. Hursomhelst så tycker vi att det är ingen idé att snåla om man nu gör den här storslagna resan, det ångrar man nog bara efteråt.

Det skulle vara roligt att höra av dig om du är sugen att åka, antingen hela vägen eller åtminstone delar av resan :-)
23 juli 2011 10:15
Hej!
Låter som ett ganska bra upplägg. Håller med att man inte ska snåla när man väl åker iväg.
hm.. måste nog kolla upp min budget lite innan man bestämmer nåt. :P
Av Oscar86
23 juli 2011 12:41
Allright, men det är ju bara att du hör av dig sen om du är intresserad av att åka med oss. Så kan vi snacka lite mer så vi lär känna varandra lite, förstår om man som tjej kan ha sina tvivel att åka iväg med okända killar :P
23 juli 2011 14:07
sitter här och funderar. vore kul att kanske träffas och prata lite och se vad som händer. :)
Av Oscar86
23 juli 2011 16:09
Javisst, det vore kul. Du bor i Småland, eller? Det är ju tyvärr en liten bit från Norrbotten
Av Em11
23 aug. 2011 20:00
Hej, jag ar redan i USA. Bor i Santa Barbara med min syster som pluggar har. Men ar riktigt sugen pa att resa runt. Har ni planerat nat mer, nar ni ska aka och vart? Jag ar verkligen intresserad av att aka med! Hor garnna av er!

Emelie
Av Oscar86
23 aug. 2011 21:44
Hej Emelie, jag vet inte om det var till mig eller trådskaparen som du svarade. Men jag ska nog anlända till San Diego i oktober och därifrån resa runt i västra USA i lite mer än en månad (en del med bil), sedan bär det av till östkusten med tåg. Det skulle ju vara grymt skoj om du skulle vilja hänga med hela, eller en bit, på vägen :-)

Är man två kan man ju dessutom hyra bil lite längre och billigare. Eventuellt kan vi nog bli tre också för jag har snackat lite med en annan kille på ett forum som är intresserad, men inget är bestämt där. Och din syster kanske också vill hänga med, man vet ju aldrig :P

Du kan alltid höra av dig här eller mejla mig på (Logga in för att se e-postadress)