Road trip från Miami till LA i Aug-Sept.

8 jan. 2010 14:20
Visningar: 1340
Hej,

Jag och min polare håller på att styra upp en road trip från Miami till LA i typ sista veckan i Augusti och sedan cirka tre veckor in i september.

En fågel har viskat i mitt öra att det skulle kunna finnas olika företag eller biluthyrningsställen eller liknande som behöver få bilar körda från kust till kust. Och att man i så fall kan få riktigt bra dealer på priserna. Jag har ingen aning om detta kan stämma. Men kastar ut det här i forumet.

Vår plan är att ta fyra veckor på oss från kust till kust. Där vi trivs, där stannar vi någon extra dag eller två. Och där det är trist, blåser vi bara vidare.
Tänkte väl spendera några dagar i Miami, Las Vegas och LA såklart.
Boende tänkte vi "ta lite som det kommer". Träffar man sköna människor på vägen kanske man kan "coucha". Annars räknar vi väl med att sova i bilen eller på motell.

Vad tror ni erfarna människor om en sån här resa? Vad ska man lägga upp för budget för att komma rätt billigt undan, men ändå kunna spendera cash när man väl stannar till? Utan att känna sig låst.

Tacksam för lite sköna råd och tips. :)
13 jan. 2010 00:44
Wow...vilken anstormning det var här då. Haha
Av Hawaii
13 jan. 2010 07:35
Tråkigt att du ej fick svar. Misstänker att det kan bero på att det knappast finns någon som har ett användbart svar på din viktigaste fråga: om företag som behöver förflytta bilar från kust till kust t.ex. Detta är ganska enkelt - i många fall lämnas bilarna in på en annan plats än där de ursprungligen hyrdes, Folk bokar ofta bil på kort varsel, och gör planer på kort varsel. Att fråga ett hyrbilsföretag i dagens läge om de behöver ha en bil flyttad från (t.ex.) Miami till LA i slutet av aug 2010, är som att fråga dig vad du kommer att syssla med på kvällen den 24 aug eller 18 sept eller vilken annan dag som helst om 8-9 månader. Om du inte har en resa planerad just då, misstänker jag att du, precis som jag, inte har den blekaste aning om vad kommer att syssla med då. Och hyrbilsföretaget är i samma läge. De har ingen aning om de kommer att ha överskott på bilar någonstans förrän precis innan.

Ang. budget - de absolute allra billigaste motellen (Motel 6 t.ex.) ligger nog runt $30-$40 per natt. Dyrare nära större städer. Räkna med $50 per natt (minst). Och kom ihåg - skatt tillkommer alltid. Varierar från delstat till delstat. Mat: c:a $25 per person och dag nog minimum - beror ju helt på vad, och var, du vill äta. D.v.s. kanske $50 per dag för 2. Och totalt alltså c:a $100 per dag som då inkluderar logi och mat. Personligen tycker jag det här är i snävaste laget, och vill man bo på lite bättre motell eller hotell och äta på lite trevligare restauranger kan du utan vidare fördubbla eller tredubbla det beloppet.

Bensin: räkna med ung. $3 per (U.S.) gallon. Du bör kunna få 25 miles per gallon i en normal bil. Avstånd Miami-Los Angeles c:a 2350 miles. Vi rundar av till 2500 miles, vilket nog är ett absolut minimum för man gör alltid en del avstickare. Alltså totalt c:a 100 gallon med bensin kommer att gå åt = ungefär $300. Bör påpeka att bensin kostar mer på västkusten och i Florida.Texas, Louisiana t.ex. något billigare. Runt $2.70 kanske eller så.

Rent personligen tror jag det är slöseri med ens tid att köra kust-till-kust. Har själv gjort det, men det var för att vi flyttade (från Fort Lauderdale till San Diego). I "mellan USA" många långa och mycket tråkiga sträckor. Om man bara har 3-4 veckor tycker jag att man får ute mycket mer av resan att t.ex. hyra bil i Florida, köra runt i 7-10 dagar, Sedan flyga till Los Angeles, och göra en rundtur i västra USA. Man kan köpa en flygbiljett (t.ex.) Stockholm-Miami-Los Angeles-Stockholm som inte bör blir mycket dyrare än om man enbart flyger Sthlm-Miami och LA-Sthlm.
Av Sasv100
13 jan. 2010 08:39
Det finns kanske en hake med att köra (transportera) bilar åt andra.
De vill ofta ha bilen snabbt till slutdestinationen. Enligt mapquest så tar det ca 40 timmar att köra mellan Miami och LA.För en sådan resa skulle jag tro att biluthyraren ger dig 4-5 dagar att ta bilen till LA