Resväg samt boende

Av Miia61
14 feb. 2014 05:03
Visningar: 213
Hej,
vi har tänkt åka till Filippinerna och Boracay samt Alona Beach. Nu undrar jag hur man lättast (bäst) tar sej till Boracay? Flyg till Manilla eller Cebu? Och sen då vidare till Alona Beach. Var är bäst att börja? Boracay el Alona?
Tips på boende med om någon vill rekomendera (el ngt som man inte bör boka)
Av Php
18 feb. 2014 21:48
Jag tycker personligen att ni ska börja med Alona & ta Boracay sist. Risken finns att ni kommer bli besvikna på Alona.
Det är inte dåligt men Boracay är så mycket bättre.
Exakt så kände vi när vi var där 2011.
Boracay har vi varit 3ggr senast nu i januari. Det är en större ö än man kan tro med många stränder & mycket aktiviteter om man vill. Ta med fördel en sightseeing med guide/bil på ön i början av vistelsen så vet ni vart ni vill tillbringa tiden ni är där.

Om ni har möjlighet så kan man ju landa på Bohol, Tagbilaran. Då är det bara en stunds resa med taxi eller liknande till Panglao, Alona.
Landar ni på Cebu blir det båt/färja över till Tagbilaran. Men för att åka till Tagbilaran måste ni till Manila först. Inga flyg mellan Cebu & Tagbilaran det är för nära.

Om du kikar på cebupacificair, här
https://www.cebupacificair.com/Pages/route-map.aspx
finns alla flygrutter, klicka på namnen på kartan bara.
Boracay = Caticlan eller Kalibo.
Caticlan ligger precis jämte Boracay men det är max 10kg incheckat bagage dit (liten flygplats med propellerflyg, dock ganska stora plan, funkar jättebra, inflygningen äver Boracay är verkligen vacker!).
Annars är det Kalibo som gäller & en fin tur på 2 timmar till Caticlan.

Boka transfer från flygplatsen till hotellet på Boracay med southwestboracay.com, billigt & så oerhört bekvämt för det är lite omständigt & tar en massa tid att sköta allt själv.
Bara att boka & betala online!

mvh