Tips på stränder, boende, budget för långvistelse?

18 nov. 2015 12:07
Visningar: 410
Jag och familjen (två vuxna och två barn, 1 och 5 år) vill till Fillipinerna. Vi vill åka nästa vinter 2016/2017 och jag försöker att kalkylera kostnader. Vi har rest mkt med det äldsta barnet men har aldrig varit i fillipinerna innan, endast Thailand. Vill ha tips på stränder och boende. Vill ha ac som standard och gärna pool på hotellet med kyl och wi-fi. Vad kan denna standard tänkas kosta per natt??

Även tips på flyg fr Thailand där vi kommer att vara veckorna innan.
25 dec. 2015 01:49
Vi var i Manila och på Bohol 2011. Manila är en häftig stad med massor att se, och det är en upplevelse i sig att färdas i deras karaktäristiska jeepnis. Räkna med massor av trafik, och mycket människor om ni åker dit. På Bohol bodde vi på Alona Beach vilket var fint och ganska lugnt. Inte allt för omständigt att ta sig in till staden med lite mer shopping osv om man tröttnar på stranden. Finns möjligheter att dyka, snorkla och bara bada.
Av Lapp3n
25 dec. 2015 09:50
Var där för nåt år sedan och vi startade i Manila och åkte sedan till Batangas hamnen för att ta en båt till ön Mindoro och White beach där fanns olika variationer av boende.
Sen åkte vi till Borocay som är väldigt fint men väldigt exploaterat och även där finns alla möljiga priser på boende beroende på vilken standard man vill ha, här finns dock väldigt väldigt fina sandstränder och aktiviteter att göra.

Vi var även en sväng till Malapascua som var som en som dröm. En dyk ö kan man väl säga med lugn och ro och inget uteliv, men med enormt vackra stränder, bra mat, högstandard på hotell och jätte trevliga människor. Priset var dock dyrare här tror vi betalade ca 2500 PHP 450 SKR per natt men som enligt oss helt klart var värt det.

Tror vi har nån bild från Malapascua i vår bildbank om du vill kika.

Priser kommer jag tyvärr inte ihåg men vi sov och åt gott hela tiden samt reste omkring från Manila i norr till Cebu city i söder och kanske gjorde av med kanske 10,000 +- nån tusenlapp på våra två veckor där innan vi åkte vidare till Singapore.

Vi hann aldrig till ön Palawan som många säger är ett paradis, men vi kommer tillbaka... :)
27 dec. 2015 20:52
Har hunnit läsa lite om de olika öarna. Vilken tror ni passar bäst om man har barn med? Boracay verkar ha ett stort utbud av hotell, men vart ska man bo?? Jag skulle helst inte lägga mer än 400:-/natt.. Funderar på Bohol, Boracay och någon ö som heter Malas....någonting..
Av Lapp3n
28 dec. 2015 18:54
Borocay hade det mesta om jag ska vara ärlig, exploaterat dock men med barn tror jag det kan vara en bra start iaf.
Vi bodde i bungalow men kommer ärligt inte ihåg va vi betalade per natt men Borocay var ett av det dyrare ställena vad gällde mat och husrum, iofs säkte vi inte av stället utan tog en bungalow 10m från stranden.. :)

Malapascau var otroligt vackert ställe, göra utflykter, bada, dyka var väl utbudet samt att bara ta sig över till ön var ett projekt om man inte hamnade med en annan grupp el så.
Vi betalade en privat båt som tog oss över.. :)

Har ni kikat på ön Palawan??
3 jan. 2016 17:02
Lapp3n nej det har vi faktiskt inte. Tror du att denna ä skulle passa oss bättre??
Av Lapp3n
1 mars 2016 08:07
Vi var aldrig till Palawan under vår resa men personer vi pratade med som varit där sa att det var en helt magisk ö i väldigt lugn tempo.
Har senare även läst om ön och insett att vi gjorde kanske en liten bom när vi skippade denna ön.. :)

Så med tanke på er familjeuppsättning och det jag läst tror den ön kan ge er massa upplevelser i ett lugn och härligt tempo.