Hjälp med boende på FIlippinerna.

5 jan. 2016 14:26
Visningar: 284
Behöver lite tips angående min resa till Filippinerna.

Jag missförstod priserna på El Nido Resorts hemsida och insåg att det inte är 700 kr om dagen utan 5000 kr (eller har jag missuppfattat? 5000 känns väldigt mycket för Fil, även fast det är otroligt lyx) om dagen. För er som inte vet vad El Nido Resorts är: http://www.elnidoresorts.com/

Stugor vid paradisstränder som du får bo i.

När besvikelsen la sig började jag leta alternativ men har inte hittat något vettigt.

Det jag är ute efter är en egen stuga någonstans vid en vit strand med fint vatten. Behöver självklart inte ens vara i närheten av El Nido Resorts standard, men i Thailand kan du få en sjysst stuga för en billig peng, så borde det väl gå i Filippinerna också? en billigare variant av El Nido Resorts helt enkelt, budget ca 700 svenska per natt (aircon behövs). Helst inte mitt i smeten heller, skönt om den ligger där man har lite lugn och ro.

Allt är av intresse, men områden runt Palawan, Boracay och Cobu är nog de jag kommer röra mig runt tror jag.

Förutom det, hur kommer det sig att så få bungalows och resorts har aircon när Filippinerna har så mycket myggor? Eller har jag bara kollat på skitställen?

Ha det gött,
Morgonsolen200
5 jan. 2016 21:12
Bodde inte på några ställen som du beskriver men jag träffade många som gjorde det. Några åkte med båt mellan Manila (tror jag) och El Nido och stannade på egna helt öde öar däremellan i 5-7 dagar tror jag, nytt stopp varje-varannan dag. Kommer inte ihåg namnet, men google borde hjälpa dig. Såg även massor av såna stugor som du beskriver runt omkring El Nido och även Coron. Skulle tro att det finns mycket billigare alternativ, särskilt i Coron.

Jag upplevde inte att det var mycket mygg i Filippinerna om jag inte var mitt i regnskogen. Fläkt duger gott för att få bort dem också. Många ställen som ligger ute på små-öarna har inte ström på nätterna, och då är det svårt med ac ;)
24 jan. 2016 06:11
du har fått några svar redan.. men lite till info

ja 5000 sek är väldigt mycket för en resort så 5000 peso är rätt, så ca 1000 sek per natt.

kelmelid. jag tror han prartar om tao tours, Island hopping och man bor på olika öar, väldigt populärt så boka innan. seglar mellan coron och el nido
http://taophilippines.com/

myggor är inte så mycket av.. jag tycker det var mycket värre i thailand än det är i philippinerna

hoppas något av detta hjälper