Boende på Malapascua

Av Ewoliz
16 mars 2016 04:26
Visningar: 348
Hejsan,

Jag och min vän landar i Manila, Filippinerna 22.03. Vi tänkte inte stanna i Manila utan åka direkt vidare till Malapascua. För tillfället befinner vi oss i Thailand. Här går det hur fint som helst att klampa in på önskat hotell och boka rum på plats. Vi undrar därför om samma sak gäller i Malapascua? Prövade att söka boende online men det verkar som att allt är helt fullbokat.

Tacksam för svar!

Mvh Evelina
Av Joakimn
16 mars 2016 07:30
Nej det är inte omöjligt..Alla populära boende på Malapaqua som har stor spridning på nätet är svåra att få plats på men det finns småställen som man kan ta. Många backpackers tar sig dit och stannar på ett "lite ruffigt" ställe i en,två dagar till dom får ett bättre ställe att bo på. Åk dit och sök runt så hittar ni något.Sen gå runt o kolla så blir det ledigt på de bättre ställena också.
Tar er till Cebu och där tar ni ett boende nära bussterminalen som tar er till Malapasqua.
Har ni tid så ta lokalbussen till överfarten till Malapasqua. Typ 75 kr en väg med bussen, 4,5 timmars busstur.
10 kr med liten båt från hamnen ut till den större båten, 25 kr till malapasqua med den större båten..
Ps.. börja bussresorna i tid.. typ 10.00 från bussterminalen.
Lycka till/Joakimn
17 mars 2016 02:05
Halloj

jag skulle förboka. mycket kommer vara fullbokat pga av påsken är då. en av dom största peakerna tillsammans med jul och kinesiskt nyår. som tex resorten jag jobbar på är fullbokad hela påsken. så se till att försöka boka något.

så det kommer att vara ganska fullt dyknings mässigt också så se till att boka innan.
Av Ewoliz
17 mars 2016 07:18
Tack så mycket för svar!

Hade inte alls tänkt på att det är påsk. Der ser ut som att det finns mycket mera boende i Bohol nästa vecka, så funderar att starta där istället och ta oss till Malapasqua veckan efter. Försöker hitta hur man tar sig till Bohol. Några tips?
Av Joakimn
17 mars 2016 07:21
Tjena!
Tja... Bra förslag DanielHolmstet..Bara det att frågeställningen från Ewoliz började med att förklara att allt var fullbokat så ditt svar : Jag skulle förboka känns lite konstigt.
Men du som är på plats på Malapsqua kanske kan hjälpa dom att boka. Du har väl känningar.
Sist jag var där 2015 så var allt fullbokat men jag hade förbokat. Likväl så fanns det boende kvar på de boendena som inte hade stora hemsidor länkade med alla. Det gick att gå runt o hitta secunda boenden till hyffsade priser.
Med vänlig hälsning Joakimn
6 apr. 2016 19:05
Hej Daniel ser att du är på plats på Malapascua, kul. Vi tänkte komma dit i juni 16 +. Fick kontakt med Tresher Shark dives som erbjöd att boka Hotel. Är det bra eller dåligt. Skall jag hellre boka genom Hotels.com. Vi vill gärna ha ett ok hotel med beachfront (toppen om sea wiew room) och att vi alla bor i samma rum.

Har du några förslag och kanske priser så är jag enormt tacksam.
Hälsning
Johan