Boende på Malapascua??

28 dec. 2011 16:16
Visningar: 1007
Vi tänkte avsluta vår 2-veckorssemester på Malapascua. Ska man boka boende hemifrån tycker ni? Någon som kan rekomendera ett bra boende, vore orhört tacksamt.
Mvh/ Fredrik
Av C83
2 jan. 2012 20:57
När åker ni dit? Vi har bokat boende nu i förväg, m.en vet inte om det egentligen var nödvändigt. Men det känns skönt att veta att vi har ngt nu när vi åker ner. Vi ska bo på Tepanee Logon. Flyger till Manila på fredag, sen vidare till Malapascua på söndag
Av Elilu
3 jan. 2012 04:37
Om du vill vara saker pa att ha ett rum med hogstandard vid stranden ar det kanske en bra ide att boka hemifran men det finns en hel del stallen bara ett par steg in fran stranden som ar billiga och helt ok standard. Manga av dom stallena finns inte pa natet sa dom tar bara walk in trade, om du vill ta risken och aka dit o forsoka forhandla ett battre pris funkar det med. En del hotel fixar daremot bat over till on for er om dom vet nar och hur ni kommer sa beror ocksa pa hur latt ni vill gora det for er sjalva.
3 jan. 2012 10:54
Jo det lutar åt att vi bokar hemifrån. Vi flyger hem 7 mars så hade tänkt att avsluta resan med 3-4 nätter där. Någon som kan rekommendera ett bra boende där?
Av Enomis
8 jan. 2012 11:21
Vi befinner oss på Malapascau nu. Hade inga problem med boendet. Vi bor på ogcton cave. Fint med utsikt över havet med två poler. Vi är två vuxna med två barn och betalar just nu 400 per natt. När vi kom bodde vi på sanday flower. Det var bra rum men ingen pool och billigare.
11 jan. 2012 13:13
hej
Vi bodde på Ocean Vida strax före jul. Nytt modernt hotell på stranden med bra frukostbuffé. När vi kom luktade rummet tyvärr mögel, men vi vet inte om det berodde på att det inte varit uthyrt innan. Vi fick bort lukten genom att vädra korsdrag och ha luftkonditioneringen på dry. Vi bokade genom Agoda, samma pris som om vi bokat direkt, ca 70 euro/natt. Bra och trevlig personal.
Sebastian
11 jan. 2012 15:07
Ok, härligt! Bokade också Ocean Vida med Agoda faktiskt. Hoppas vi slipper mögellukten bara. Så nu är sista 4 nätterna klara. Ska bara försöka hitta 9 nätter på Alona Beach också. Har lite kämpigt att hitta boende där. Några som har förslag på boende på Alona Beach?

Mvh/Fredrik
Av Hannahl
11 jan. 2012 15:17
Hej,
jag skulle skippa Alona Beach om jag vore er. Vi var där i december 2009 och blev grymt besvikna. En riktig turist håla, tyvärr. Men visst smaken är olika :) Vi besökte Malapasqua innan och det är verkligen paradiset. Ni kommer inte bli besvikna. Lycka till och hoppas ni får det bra!
11 jan. 2012 15:40
Hej igen

Det finns många bra ställen på Alona.
Exempel:
Dyrklass: Amorita, ligger längst norrut på stranden, perfekt läge.
Mellanklass: Harmony, någon hundrameter från stranden, söderut.
Familjeklass: Alona studios, ca 3-400 meter från stranden, men den korta promedaden är bara skönt.
Alla har pool om man vill svalka av sig samtidigt med Pina Coladan.

Rekommenderar Alona Studios, trevlig stämning.

Som sagt, smaken är olika. För vår del räcker det med ca 4-5 dagar på Malapscua, litet, inte mycket att göra.
På Alona Beach finns det betydligt mer att göra med utflykter och allt. Perfekt snorklingsställe ca 200 meter nordost från stranden. Du ser de vita bojarna från stranden. Missa inte detta rev!

Sebastian
13 jan. 2012 20:52
Tack för hjälpen! Hur tror ni det funkar med att bara åka till Alona och försöka hitta något på plats? Finns det gott om bra ställen där? Svårt att få igenom någon bokning på nätet.

mvh/ Fredrik
14 jan. 2012 15:48
Det finns förmodligen plats någonstans när ni kommer direkt, men det är ju inte säkert att man får det man vill ha. Kontakta Mickebulan här på reseguiden, han har Alona Studios, och det fungerar bra
Sebastian