Reskompis till Kilimanjarobestigning, sommaren 2014

Av Clenman
11 feb. 2014 14:04
Visningar: 386
Hej!

Är sjukt sugen på att bestiga Kilimanjaro till sommaren och skulle gärna ha någon med mig på detta äventyr! Har tänkt att detta ska bli av i mitten av juni men kan anpassa mig, så länge det blir inom perioden juni till början av augusti då jag inte har möjlighet senare och att det tyvärr är regnperiod fram till maj. Är mest intresserad av Machamerutten då den ska vara vackrare och en lite större utmaning än Marangu, men inte heller detta är inte skrivet i sten.

Eftersom mina vänner inte har möjlighet av olika anledningar tänkte jag kolla om det finns något intresse här! Kommer nog bli ett minne för livet och det skulle vara otroligt kul att dela det med någon som är lika taggad som mig!
17 feb. 2014 21:56
Det låter hur härftigt som helst! Vad kan det kosta med resa och flyg och allt? Jag vet inte om jag har tid i somamr tyvärr. Men ska verkligen fundera på det!!

mvh, Felicia
Av Clenman
18 feb. 2014 00:53
Man får nog räkna med ca 20 000 för hela resan (flyg, mat, boende, transfer osv). Beror såklart på hur många dagar man är borta, vilket företag man väljer för vandringen och hur pass billiga biljetter man lyckas hitta men jag har läst på en hel del och de flesta svenska företag verkar vara relativt nära varandra när det kommer till pris.
18 feb. 2014 12:00
Det låter sjukt kul! Jag har tyvärr inte de pengarna i dagsläget. Annars hade jag varit riktigt taggad!
Av Kalle92
20 feb. 2014 00:05
Jag har på sistone fått upp ett öga för bergsvandring, och att försöka bestiga Kilimanjaro nu till sommaren har varit i tankebanorna de senaste dagarna. Men som oerfaren känns Kilimanjaro som en lite väl tuff start. Ska upp till Kebnekaise nu i April för att vandra till sydtoppen om vädret tillåter, och beroende på hur den upplevelsen blir så får jag se först efter det om intresset kvarstår.

Men hur som helst, om du ska åka, så bör du nog försöka undvika att boka allt hemifrån. Smidigt och enkelt är det givetvis, men du kommer garanterat att tjäna en hel del genom att boka allt på plats. De guidade turerna blir på så sätt betydligt billigare.

Är du oerfaren bör du läsa på noga om vad höga höjder innebär. Kilimanjaro är inte tekniskt svårt att bestiga, men den höga höjden medför stora problem för de flesta. Så det gäller att ta sig an det hela med försiktighet. Många människor som inte lyssnar på kroppen stryker med varje år i hopp om att nå Kilimanjaros topp.

Men som sagt, skulle mitt intresse vara konkret längre fram kan man ju alltid se hur läget ser ut då, om du inte redan bokat allt då förstås. En bekant till mina föräldrar har nått toppen, och av det man hört så är det en upplevelse utöver det vanliga. Så någon gång i livet bör man väl ge Kilimanjaro ett försök!
Av Clenman
20 feb. 2014 01:05
Givetvis blir det mest troligt billigare att boka vandringen på plats, men ibland är det just det faktum att det är enklare, speciellt som ensamresande om det nu blir så, att veta att allt är klart när man anländer. Det i sig kan vara värt en extra kostnad, men det kan jag tycka att var och en bör bestämma efter sina egna preferenser. 20 000 var en kostnad som jag räknade ihop med en betydande rundning uppåt som du säkert förstår, då jag vet att det oftast går mer pengar än vad man kanske tror (med vaccin innan, dricks etc), men givetvis går det pressa kostnaderna.

Jag har en hel del erfarenhet av vandring i bergsmiljö (dock på betydligt lägre höjder än Kilimanjaros) och har självklart läst på om höjdsjuka och om effekten en sådan här bestigning kan (och mest troligt kommer) ha på kroppen. Att många stryker med tycker jag dock är en överdrift. Man har ca 10 dödsfall per år (inte bara av höjdsjuka alltså, utan även hjärtattacker osv) och det är årligen ca 40 000 som försöker sig på bestigningen, alltså överlever 99.975%, så ser jag ingen idé med att oroa sig mer än vad som behövs. Finns, statistiskt sett, betydligt farligare utmaningar som folk tar sig an utan oro och varningar.

Då man givetvis ska ha respekt för ett berg av Kilimanjaros storlek handlar det kanske mest om vilja snarare än om tidigare erfarenheter när det kommer till avgörande faktorer för en lyckad bestigning. Även jag har nära bekanta som tagit sig till toppen, då utan någon större erfarenhet men med en stor portion vilja! Jag hoppas Kebnekaise ger dig mersmak!
20 feb. 2014 21:11
Hej

Jag är super intresserad att hänga med på denna resa, grymt:).
Jag ska läsa på lite om rutterna du skrev ner då jag ej har så mycket koll på Kilimanjaro berget.
Hur länge hade du tänkt varit borta? Mitten av Juli skulle även passa bättre.

Kan vi höras vidare på mail (se nedan).

/(Logga in för att se e-postadress)
11 apr. 2014 16:58
Hej
Jag kommer åka till Tanzania nu den 8 Juni och står själv fast i att bestiga Kilimanjaro, vilket jag drömt om sen jag var 10 år gammal haha. Åker med min bror i alla fall, du kan haka på oss om du vill!!!!
16 maj 2014 18:03
också sjukt sugen på att bestiga Kilimanjaro... är de fortfarande aktuellt eller? hakar gärna på isåfall :)
28 okt. 2014 00:20
ska bestiga Kilimajaro 2015 september, om nån vill hänga på! :)