Reserutt Sri Lanka

Av Rakarn
19 nov. 2019 13:24
Visningar: 71
Hej!

Skulle behöva lite råd inför vår resa till Sri Lanka. Ska åka dit i mitten på januari i lite mer än en vecka. De 3 sista nätterna ska vi spendera i galle men de första 4 är lite oklara. Vi har som alternativ att antingen ta tåget colombo-kandy sen kandy-Ella sen Ella-Mirissa. Dock tar ju de 2 första tågsträckorna typ 7 timmar vardera har jag läst så det går ju typ 3 dagar bara i restid sammanlagt innan man är i Mirissa. Jag har hört att tågsträckan är fantastiskt men frågan är om den är värd 1/3 av restiden vi är där?.

Alternativ 2 är att ta tåget colombo-mirissa och spendera de första 4 dagarna där sen avsluta i galle. Känns som ett rätt bra ställe som bas med valskådning, surfing, snorkling, dykning osv. Sen undrar jag, är det möjligt att ta sig från Mirissa till antingen sinharaja forest Reserve eller udawalawe National Park på en dagstur?. Vi vill gärna ha lite naturupplevelse om det inte blir tågresan kandy-Ella.

Vilket alternativ skulle ni kört på? Någon som varit på några av ställena får gärna skriva lite tankar och åsikter om hur ni upplevde dem samt vad som är värt det och inte.

Tack på förhand!