Ordna Bra boende på plats under semestertider?

Av Perone
13 dec. 2013 00:15
Visningar: 633
Hej,

Jag och min tjej tänkte åka ner 2 veckor i januari. Vi har bokat de två första nätterna och vår initiala plan var att sedan ta resan som den kommer utan att boka fler nätter. Nu har vi dock tänkt lite och började fundera på om detta var en bra idé. Är det stor risk att alla de skönaste (prisvärda) guest houses/billigare hotellen är uppbokade?

Jag har lite dålig koll på hur mycket turism det är i Sri Lanka i mitten av januari. Kanske ska man boka upp så man har det safe men samtidigt gillar vi att ha flexibilitet.

Några synpunkter på vår reserutt annars? Under två veckor tänkte vi köra en liknande rutt som denna.
colombo-hikkaduwa-galle/unawatuna-Mirissa-Yala-Kandy-Colombo
Något av dessa alternativ kan självklart väljas bort, vi har funderat på att eventuellt ta oss in i regnskogen eller forrsränna och då kommer vi inte hinna allt.

Bästa hälsningar!
Av Petteri
13 dec. 2013 23:43
Hej, ingen ide att boka, colombo och Galle är inget att stanna i. Boende finns överallt och är halva priset på plats, undvik att komma sent till nya ställen.hyr scooter ca 40 kr om dagen och kör in i djungeln, lätt att hitta tillbaka till galle road..3-4 dagar per ställe är lagom. Gillade nog Tangalle mest och tåget, san dadonduwa bakom hikka.
Undvik Lonely Planet ställen :)