Resepolare uppför Kilimanjaro höst 2014

9 jan. 2014 22:00
Visningar: 426
Hej där! Jag har planer på att bestiga Kilimanjaro någon gång omkring september i år, men mina vänner är inte lika äventyrliga som jag haha så jag söker lite sällskap.

Har inte bokat eller bestämt exakt datum så jag är rätt flexibel. Rutten tar ca 6 dagar om man väljer med en extra dag på berget för att öka chanserna att ta sig till toppen.

Någon som hänger på?
Av Vimo
11 jan. 2014 18:57
Hej!

Kilimanjaro är något jag haft i tankarna några månader nu men givetvis är det inget som lockar mina vänner.. -.-

Jag är väl mest inne på "Marangu Route" som sägs vara den enklare leden och man sover i stugor istället för tält. För mig känns en extradag självklart för att öka chanserna!
Har du tänkt något på vilken led? Någon arrangör du kollat upp?
11 jan. 2014 19:14
Ja den leden är jag också inne på för att ha störst chans att nå toppen. Och även en extradag!

Jag har varit i kontakt med flera arrangörer, många som ordnar hela resan. Dock blir priset högre då, så jag är inne på att bara boka själva vandringen och sedan ordna med flyg osv själv. Har även förstått att man kan boka på plats för att få det billigare men jag vet inte om det kan vara en risk?

Andersons.se hade rätt bra priser, var man flera blev det billigare också!
Av Vimo
11 jan. 2014 19:29
Härligt!
Ja att bara boka själva bestigningen har jag också varit inne på och lösa resten på egen hand.
Men det känns säkrast att boka innan så man vet dag, plats och att det är en bra arrangör! Lägger hellre till en slant och vet de när det ändå är en så pass stor sak!

Ja, jag har varit inne där också, dom verkar ha en bra plan och en extra dag utan vandring för acklimatisering känns sunt. Vettigt pris också tycker jag!

Har även varit inne på att unna mig en liten safari eller sol och bad på zanzibar som belöning ;P
11 jan. 2014 21:34
Precis, jag tänker likadant. Det är skönt att veta att allt är fixat innan man åker.

Funderar också på att fortsätta någonstans efter Kilimanjaro, men har inte kommit så långt än. Det är ju ett tag kvar och hos andersons.se skulle man helst boka en månad i förväg. Det skulle vara kul om vi är några stycken som bestiger berget samtidigt :)

Har du bergsvandrat förut?
Av Vimo
12 jan. 2014 13:09
Nä det är ju ingen brådska. Bara träningen för min del som måste påbörjas några månader innan ;P
Ja ellerhur, dessvärre är det ingen i min omgivning som tycker det verkar intressant, och här på reseguiden är de rätt ont om intresse också. Huvudsaken är att man inte är ensam i gruppen tycker jag! Vet inte hur många andersons har som max i en grupp.

Nä, har bara mysvandrat lite i Österrike när jag va yngre. Själv?
12 jan. 2014 14:26
Okej, nej jag har aldrig bergsvandrat, och håller med om att jag behöver träna upp mig lite mer inför det haha!

Andersons hade inget maxantal vad jag har sett, däremot var det somsagt billigare om man inte gick ensam ;)

Här är svar från andersons som jag fick för ett tag sedan:
"Kilimanjaro, Marangu Route med extra acklimatiseringsdag på väg upp 6 dagar / 5 nätter
1 person med egen guide, bärare och helpension
12600:-
Om ni är t.ex. 2 personer som reser tillsammans är per person priset något lägre
11650:-
Tillkommer på priserna nedan gör dricks efter Kilimanjaro vilket brukar bli totalt ca USD200 för den här typen av vandring. Det tillkommer även bashotell före vandringen och flyg till Tanzania."
Av Vimo
15 jan. 2014 19:54
Ska man avbryta vandringen ska det ju va pga höjdsjuka, inte pga man är klen.. :P
Aha okej men det är ju ändå soft ju. Jag är iaf definitivt intresserad!
Av Elinj
19 jan. 2014 19:22
Jag är också grymt sugen på att bestiga Kilimanjaro.
19 jan. 2014 19:48
Vad roligt! Då är vi tre stycken iaf :)

Håller med dig Vimo, man vill ju vara förberedd så gott det går!
Av Paata
19 jan. 2014 21:57
är även jag väldigt intresserad av att bestiga kilimanjaro
Av Saraej
4 feb. 2014 11:30
Jag har också funderat ett tag på att bestiga Kilimanjaro och när jag hittade den här tråden så såg jag att ni har tänkt precis som jag!
Jag har också tänkt åka i september, vill gärna ha en extra acklimatiseringsdag, och har varit mest intresserad av den rutten där man övernattar i stugor. Men jag är flexibel med allt från datum till researrangör och pris. Jag har också varit i kontakt med Anderssons.se och de verkar seriösa.
Jag har lite erfarenhet av bergsvandring. Jag har varit på olika dagsturer i fjällen kring min hemstad (Kiruna), en 3-dagarstur till Kebnekaise och en 2-dagars vandring till Rombakksbotten (Norge). Jag har inte så mycket resvana men jag är laddad för ett riktigt äventyr!
Av Vimo
4 feb. 2014 17:10
Vad roligt att vi är flera som är sugna på att bestiga Kilimanjaro!
En vän till mig har också visat intresse och vi har kollat ut lite datum och så som passar. Vi har kollat flyg ifrån Sverige runt den 27e augusti och tänkte vara klara med kilimanjaro runt den 3 september (pga inte vill fira födelsedag på berget)
Lutar åt andersons, marangu rutt (man ska helst boka den 3-6 månader i förväg för plats i stuga) med extradag. Vi tänkte isf boka relativt snart, i feb eller början på mars.
Skadar ju aldrig om man är ett litet gäng som försöker tillsammans!
Av Elinj
4 feb. 2014 18:32
Hej!
Början av september skulle kunna passa mig bra med. Är lite knepigt med semester från jobbet, men i september lär det väl bara jag som vill ha så då ska det väl fungera. Hur länge tänker ni vara borta? Jag har varit i Tanzania innan och kan ev bo billigt hos en familj där istället för hotell innan vandringen, lär väl dock inte vara så dyrt med hotell heller.

Jag skulle kunna tänka mig att åka till Zanzibar efter vandringen några dagar, dock inte safari eftersom jag la pengar på det förra gången jag var där (kan dock rekommendera det starkt!!)
Av Saraej
5 feb. 2014 09:15
Avresa 27 augusti fungerar jättebra för mig och jag är redo att boka när som helst.
Det är kanske enklast att komma överens om ett avresedatum och reda ut vem som ska stanna kvar efter vandringen för att göra andra aktiviteter och vilka som ska resa vidare/hem, och sedan maila Andersons och se vad de kan erbjuda för lösning. Eller vad tror ni?

Jag är också intresserad av att stanna någon dag extra efter vandringen för att åka på safari ifall det är någon annan som är sugen att haka på?

Av Vimo
5 feb. 2014 17:21
Vår planering ser ut ungefär såhär:
Dag 1 Flyg
Dag 2 är vi bara i Arusha och "bor in oss lite", får ordentligt med sömn, förbereder oss osv
Dag 3-8 bestignignen (5 dygn)
Dag 9-14 flyg till och från Zanzibar (5 dygn)
Dag 15 halvdags/dagsutflykt i Arusha nationalpark för safari
Dag 16 hem

Ungefär så hade vi tänkt (safari antingen innan eller efter zanzibar). Då får man lite av varje och har lagom med tid på sig!
Vi tänker antagligen bara boka bestigningen med Andersons (möjligtvis om dom har något tips på dagssafari också) för att matcha in flygen så som vi vill (åka tillsammans långa flygturen) + att det är rätt bra priser när man bokar själv.
Jag ska bara få OK av min läkare då jag har epilepsi, men får jag OK är jag också redo att boka!
Har ni kollat något på flyg?
Jag flyger från Köpenhamn
via istanbul antagligen.
6 feb. 2014 07:34
Shiit vad kul att så många också vill till Kilimanjaro! :D

Jag kommer inte att kunna boka något nu utan i så fall närmare sommaren. Men boka ni sålänge så hoppar jag på om det finns platser kvar och om det är möjligt.
Av Saraej
6 feb. 2014 19:44
Jag måste tyvärr dra mig ur den här resan. Min sambo som först inte var så intresserad av att följa med har ändrat sig, men vi har bestämt att åka nästa år istället.

Hoppas ni får en fantastisk resa, Lycka till!
Av Elinj
10 feb. 2014 22:20
Hej!
Jag är fortfarande på! Har kollat flyg från 27:e. Flyger från Göteborg via Amsterdam troligtvis. Sen efter vandringen flyger jag nog till Zanzibar runt 3:e eller 4:e (beroende på när vi är klara?) och så stannar jag där till den 9:e tror jag och flyger då direkt därifrån hem till Sverige. Har ni varit i kontakt med Andersons Vimo? Hur funkar det att boka? Är det förresten ok om jag hänger på dig och din kompis på vandringen?
Av Vimo
20 feb. 2014 15:45
Vad roligt att du fortfarande är på!
Okej, det låter ju rätt likt vår plan :)
Ja, jag har mejlat lite med dom med frågor osv. Jag vet faktiskt inte hur bokningen med dom funkar, dom rekommenderar 3-6 månader innan om man ska bo i huts iaf!
Ja klart, ju fler desto bättre!
Av Elinj
1 mars 2014 11:36
Skoj!
Jag är redo att boka när som =)
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Elinj
29 mars 2014 19:46
Hm, verkar inte som någon annan är redo att boka? Jag har precis blivit bjuden på bröllop 30 aug, så skulle behöva skjuta lite på resan, så kanske åka den 2:a sept istället? Beror lite på flygbiljetterna eftersom om jag fattar det rätt det kan skilja ett par tusenlappar beroende på vilka dagar man åker. När får du reda på när du kan ha semester Vajsing? Almiseen; det kanske räcker att boka närmare sommaren? Jag kollade flygbiljetter för flera veckor sedan och när jag kollar idag igen så verkar jag kunna få för samma pris, jag trodde det skulle ha blivit dyrare, men då kanske man kan ha is i magen och vänta några veckor till.
/Elin