Resa till Thailand och Vietnam

Av Julia_a
6 nov. 2011 22:54
Visningar: 3643
Jag och min pojkvän vill göra en resa till Asien i Februari 2012. Vi har tänkt att resa till Thailand och Vietnam under en månads tid. Ställen vi är sugna på att besöka är Phuket (thailand) Koh Phangan (thailand) och sedan Ho chi minh och Phu Qouc i Vietnam. Problemet är att det verkar svårt att få ihop dessa ställen på ett billigt och smidigt sätt, därför undrar jag om det är någon som har gjort en liknande resa, och som har tips på resvägar?

Kom gärna med tips eller andra alternativ till dessa platser!

Tack på förhand!
Av Marilcj
7 nov. 2011 08:39
Har ni kollat med flyget?
Det går flyg fr Ranong Airport till Ho Chi Minh!
Personligen skulle jag nog tittat mer åt BanPhe, KohSamet, KohChang som ligger på östsidan i Thailand om jag hade varit inne på att resa till Vietnam, framförallt om ni tänker flyga till Bangkok.
1 månad går fort så det gäller att planera och kolla tidtabeller när man ska ta sig lite längre sträckor!
Av Julia_a
8 nov. 2011 18:52
Ja vi har tittat på lite flyg men det är ganska svårt!

Våran resplan nu är att flyga till Phuket 1 februari för att sedan ta oss vidare till Koh Phangan runt den 5e för Full Moon. Sedan åka vidare till Koh Tao tidigt den 10e. Den 15e kommer vi att åka tillbaka till fastlandet via Chumphon och ta oss upp till Bangkok för att flyga till Vietnam, Ho Chi Minh. Där kommer vi stanna i ca 5 dagar för att sedan flyga till Phu Quoc och stanna där de sista dagarna, flyga tillbaka till Ho Chi Minh för att flyga till Bangkok och sen hem i slutet av februari!

Låter det helt åt pipsvängen eller som en vettig idé?
Av Marilcj
8 nov. 2011 19:16
Inte i och med att ni flyger till Phuket, men de blir en del restid!
Fr Chumphon går det ju buss direkt till BKK & södra terminalen!
Hoppas ni får en skön och sevärd semester!
Av Julia_a
8 nov. 2011 22:19
Tack så jättemycket för hjälpen!

Restid har vi räknat med men det är något vi får leva med helt enkelt, hehe :)
Av Marilcj
9 nov. 2011 10:32
Resorna är ju oxå ett äventyr ;)
Av Julia_a
9 nov. 2011 18:51
Ja precis! Vet du hur många timmar det tar att åka buss mellan Chumphon och Bangkok? :)
Av Mariab
9 nov. 2011 19:06
Hejsan,
Jag och min man har gjort liknande resor de sista 8 âren.
Phuket är jättefint och här finns massor att göra och se. Prova pà att hyra en vespa under nàgra dagar dâ har ni chans att stanna till vid mysiga stránder. Vi var i Patong Beach, det typiska innestället, som har allt.Om ni âker den 01.02 är ni framme den 02.02. Stannar i Phuket till den 07.02, âker vidare med lokal buss eller en arrangerad transfer mot Don Sak och ta en bâten mot Koh Pangan.Efter vistelsen âker ni vidare mot Ho Chi Minh. Tycker det blir enklast att via Bangkok. Tánk pâ att svenskar med max 14dagars uppehälle inte behöver visum, annars kan ni snabbt ordna ett "invitation letter" med nâgon lokal resebyrâ via internet. Normalt gâr sista flyget frà Ho Chi Minh till Phu Quoc kl 14,00. det är perfekt att ta flyget kl 09,30frân Bangkok.Ni kan lätt hitta hotel i Phu Quoc. Vi har varit där 2 gânger, nu senast i september. Bodde bâda gângerna pâ Sasco Blue Lagoon , deluxe seaview precis vid stranden. Frân hotellet och 100meter till sâ har ni rest. Mondo , svensk ägt och kanon god mat, och precis previd finns moped uthyrare, ett mâste hár pà Phu Quoc. Ni mâste bara utforska ön fràn norr till söder. Ett besök är absolut kanon stranden Sao Beach, men kan under febrauri mânad ha mer vâgor án pâ Long Beach.I september ár det mer vàgor pâ Long Beach och pâ sao beach helt lugnt. Nâgra dagar i Ho Chi Minh fâr ni inte glömma, ett miit i smeten hotel är Kimdo Royal, billigt och bra, rent kanon frukost. Shopping finns över allt, mitt emot stora marknaden Ben Thanh Market finns även ett 2 vâningar shoppingcenter. Lite svârt att se men har även bra priser, men allt ska man pruta pâ.
Behöver ni mer information sâ fàr ni gärna frâga.
Lyckat till med resan.
Maria