Resa till Florida!

15 okt. 2018 16:28
Visningar: 382
Vi ska åka till USA för första gången och vi har valt att åka till Florida!
Det är jag, min man och våra fyra barn. 3,6,9 och 11år.
Vi har kollat att åka den 1 feb och vara borta i ca 14 dagar.
Börja i Orlando med några parker och bila längs med västkusten, bada och njuta av stränderna, bo i st Petersburg Beach, fort myers, fort largo, key west och avsluta i Miami!
Lite frågor till er då:

Hur är vädret i början av februari?

Hur brukar Florida återhämta sig efter stormar? Michael drog ju nyss in, hur snabbt brukar de återställa allt?

Vad kostar de att äta ute?

Tacksam för svar!

/Emma
15 okt. 2018 16:51
Först den vanliga brasklappen :( Det är inte speciellt varmt i havet på Västkusten i Februari, räkna inte med härliga bad om ni inte har uppvärmd pool....

I övrigt kan det bli lite kyligt om någon i.o.f.s. ganska ovanlig kallfront drar in, speciellt i Orlando som inte tempereras av havet som kustområdena. Normalt är runt 20 grader i skuggan som genomsnitt över hela dygnet, dagstemperatur ca. 24-25 (grovt räknat snitt mellan dessa orter) när solen skiner så är det mycket varmare.
Michael drabbade inte så hårt i "era trakter" så det bör ni inte se mycket av.

Att äta ute kan kosta från 50:- till hur mycket som helst. Självhushåll gillar vi bättre och det sparar massor av pengar.

Vet inte om ni gillar just att prova så många hotell som möjligt ;) men annars är det alldeles för många orter på så kort tid.

Mvh. Jörgen
www.floridasidan.se
www.facebook.com/floridasidan
15 okt. 2018 17:06
Tack för bra svar!
Har man pool är de ändå oftast sol och badväder tiden vi åker då?

Vi har 5 nätter i Orlando, sen vill vi inte bila så många mil varje dag så därför delade vi upp västkusten på 2 stopp. 3 nätter vardera. Sen 2 nätter på key west tripen. Flyger från Miami så avslutar där med 1-2 nätter.

De blir många stopp men vi kände hellre de än att plöja jättemånga mil åt gången..

Något annat vi bör tänka på?

Vart köper man biljetter till parkerna billigast och bäst?
15 okt. 2018 18:35
Citerat från Emmaleander:
Tack för bra svar!
Har man pool är de ändå oftast sol och badväder tiden vi åker då?

Vi har 5 nätter i Orlando, sen vill vi inte bila så många mil varje dag så därför delade vi upp västkusten på 2 stopp. 3 nätter vardera. Sen 2 nätter på key west tripen. Flyger från Miami så avslutar där med 1-2 nätter.

De blir många stopp men vi kände hellre de än att plöja jättemånga mil åt gången..

Något annat vi bör tänka på?

Vart köper man biljetter till parkerna billigast och bäst?
Man brukar säga ungefär, "gillar du inte vädret i Florida, vänta 5 minuter!" ligger mycket i det, det kan ösregna men vara strålande sol 5 minuter senare. Det brukar alltså vara fint väder men det finns som vanligt inga garantier.

Förstår, men avstånden är inte så store, det beror ju lite på om man är helt ovan vid bilkörning mm. men att köra från Orlando till vilken ort som helst på Västkusten är inga problem. Jag hade valt en ort ungefär halvvägs istället och tagit 4-5 nätter där (personligen blir jag rastlös med längre tid på dessa orter men allt är en smaksak).

Key Largo hade jag också skippat, men åter, vill ni absolut inte köra längre så.....

En smaksak igen men Miami Beach är det ställe vi tycker bäst om. Där finns överlägset mest att se och göra (Orlando har ju parkerna och en massa andra nöjen men kommer annars inte i närheten som resmål i våra ögon). Vi har åkt en enda gång till Florida utan att ha minst en vecka i South Beach, det ångrade vi. 1-2 nätter är nästan bortkastat, blir en väldigt liten glimt av Miamiområdet, kanske en stadsrundtur för att locka till kommande resor ;-)
Man kan annars köra direkt från Key West till flyget om man har ett senare flyg.

Landar ni i Orlando? Annars går kanske en natt bort ifall ni landar framåt e.m. kväll.

Mitt upplägg med bara två veckor och antar att 5 nätter i Orlando är bestämt för att hinna vissa parker lite beroende på era intressen och vad ni vill se på olika ställen. Har inte rest med 4 barn men kan tänka mig att hotellbyten inte blir smidigare....

5 nätter i Orlando.
3-4 nätter Ft. Myers.
2-3 nätter Key West
minst 4 nätter Miami Beach.
Av Birgere
15 okt. 2018 19:08
Finns absolut ingen anledning som Floridasidan påpekar att dela upp Gulfkusten på 2 stopp pga körningen, det är bara ett irritationsmoment att tillbringa nästan en hel dag mellan ut o incheckning.
Kan inte trycka nog på att ni måste säkerställa att poolerna är ordentligt uppvärmda. Många hotell o boenden snålar rejält med detta och då blir det i princip obadbart. minst 28C helst 30C/82-86F håller seriösa hotell/boenden.
Då ni är 6 pers så ska ni definitivt sikta på att hyra lägenhet eller hus, speciellt västkusten och Orlando. På västkusten kan dom ibland vara lite kinkiga med att man måste hyra minst en vecka. Ni behöver inte bo i Miami Beach då ni är en barnfamilj, drar ni er lite längre norrut så blir det lugnare, billigare o barnvänligare.
Fundera på om ni verkligen vill ta resan ut till Key West, kanske bättre att spara den till barnen blivit äldre och kan uppskatta resan och KW mer. Ni kommer ju med största sannolikhet behöva boka 2 separata rum o KW är långt ifrån billigt.
Personligen skulle jag med 4 barn i början av februari för endast 2 veckor bara valt Orlando och sydostkusten och sparat resten till nästa resa.
15 okt. 2018 21:08
Om man ska välja ett ställe på västkusten har vi kollat på pointe Estero i fort myers eller pink Shell Beach resort and marina i fort myers. Har ni någon erfarenhet av dessa?
15 okt. 2018 21:47
Hej!
Vi gjorde liknande resa som er för ett år sedan och har barn i samma ålder. Ni kommer att få en fantastisk resa! Några tankar:
1) hur många parker tänkte ni hinna med? Om ni väljer Disney, så glöm inte att förboka några attraktioner ( med sk fastpass). Kolla också vad ni helst vill göra i varje nöjespark, och häng på låset när de öppnar!( dvs var på parkeringen minst 30 min innan ex magic kingdom).Annars kan ni fasta i timslånga köer. Glöm inte att det finns jätteroliga vattenparker också!
2) när ni åker från Orlando, stanna på Legoland minst 1dag ( bo gärna över natten på Legoland eget hotell). Ligger ca 40 min från Orlando på väg mot västkusten, och är mkt billigare än nöjesparkerna i Orlando, men jättefint o kul för barn i era åldrar!( vår äldsta var då 11,5 år och tyckte det var kul men såklart mest roligt för de lite yngre). Hotellet är en upplevelse i sig!! Specialerbjudanden m boende o biljetter brukar finnas.
3) vår favoritnöjespark var Busch gardens i tampa, som ligger på västkusten o ca1,5 h från Orlando. Inte lika dyrt som ex Disney/universal men otroligt fint! Både supercoola bergodalbanor och djurpark, massvis även för yngre barn. Betydligt färre folk än Orlando! Vi fick slita barnen därifrån!
4) om ni vill bo på ett el två ställen på västkusten är en smaksak, vi bodde några nätter i clearwater beach ( nära tampa) och några nätter i siesta keys. Bra outletshopping i ellenton mall nära siesta keys, finns vid sarasota oxå.
5) skippa key largo
6) skippa ( el bara 1 natt) Miami beach! Där är det höga vågor o inte alls barnvänligt, men visst är det kul att se själva art deco husen. Dit åker kanske jag o maken när barnen inte är med, då blir det också key west...

Så sammanfattningsvis: planera besöken i Orlando noga, glöm inte Legoland o Busch gardens, och ta 1v Orlando+ 1v västkust istället ( tycker vi😉)
Ha en trevlig resa! Janna
15 okt. 2018 21:52
Oj, glömde...
Vi köpte biljetter på american attractions ( uk website), de var klart billigast o allt fungerade perfekt!
Janna
15 okt. 2018 22:58
Vi hade tänkt magic kingdom 1dag ( har dock inte hittat endagars biljetter??)
Universal 2 dagar. Den stora tjejen är harry potter fan så de står härliga till och de små grabbarna vill träffa Musse mfl...
Legoland har vi varit på flera gånger i Danmark och fast de inte alls är samma känner vi att de räcker att prioritera de andra, sen ta en lugn sol och bad semester med lite dagsutflykter till nån outlet nån extra fin strand etc!
Så tar gärna emot tips!

Vi har velat och med er på nej sidan oxå har vi nog kommit fram till att skippa hela Florida keys tripen med tanke på barnens åldrar, de många milen och att vi ”slösar” 3 dagar på den turen.

Så sprider vi ut de nätterna på västkusten!
För vi vill bila längs med kusten och då blir de ca 20 mil/stäcka Orlando-clearwater-fort myers och de är ganska lagom att plöja på en dag för barnen.

När man lämnar fort myers mot Miami, kan man åka väg 41 och se krokodiler utmed vägen eller är de längre söderut in i everglades nationalpark man måste ta sig då?
15 okt. 2018 23:12
Miami Beach är mycket barnvänligt, man beköver inte bo just i kvarteren med barer och nattklubbar. Stranden är fantastisk, ingen låter en 3 åring gå och bada själv (ingen släpper barn ur sikte). Kan ju säga att det enda ställe vi haft spegelblankt hav är i Miami Beach. Två gånger har det varit vågor så man inte kunnat bada, båda gångerna på Gulfkusten ;)
Ska man ändå bada i pool på Västkusten så har jag hellre chansen till härliga bad i havet på Ostkusten, där finns också pooler om det skulle behövas. Den stora fördelen är att det aldrig finns brist på saker att göra oavsett väder, både för barn och vuxna :)
Åker ni igen så välj hösten och satsa mer på Västkusten då, gapa inte över för mycket.
Saker som shopping på köpcentas ska ni definitivt inte välja orter efter, det finns i överflöd överallt.
15 okt. 2018 23:20 (redigerad)
Citerat från Emmaleander:
Vi hade tänkt magic kingdom 1dag ( har dock inte hittat endagars biljetter??)
Universal 2 dagar. Den stora tjejen är harry potter fan så de står härliga till och de små grabbarna vill träffa Musse mfl...
Legoland har vi varit på flera gånger i Danmark och fast de inte alls är samma känner vi att de räcker att prioritera de andra, sen ta en lugn sol och bad semester med lite dagsutflykter till nån outlet nån extra fin strand etc!
Så tar gärna emot tips!

Vi har velat och med er på nej sidan oxå har vi nog kommit fram till att skippa hela Florida keys tripen med tanke på barnens åldrar, de många milen och att vi ”slösar” 3 dagar på den turen.

Så sprider vi ut de nätterna på västkusten!
För vi vill bila längs med kusten och då blir de ca 20 mil/stäcka Orlando-clearwater-fort myers och de är ganska lagom att plöja på en dag för barnen.

När man lämnar fort myers mot Miami, kan man åka väg 41 och se krokodiler utmed vägen eller är de längre söderut in i everglades nationalpark man måste ta sig då?
Bra beslut att minska ner rundan!
Fortfarande bättre att välja ett ställe på västkusten, hyr gärna ett hus och slappa några dagar om ni känner för det.

Ni kör US41 och där stannar ni på olika ställen längs vägen, Shark Valley Visitor Center, Miccosukee Indian Village (kommersiellt men intressant och kul) Big Cypress Natural Preserve är bra ställen för att se och lära sig mycket om Everglades för förstagångsbesökaren. Det går också väldigt lätt att göra utfärder till Everglades från Miami Beach om ni får mersmak.

(Det är Alligatorer ni får se, det finns krokodiler ute vid kusten men dit lär ni inte komma, kanske om ni ger er ut på kanotäventyr någon gång i framtiden)
16 okt. 2018 12:14
Toppenbra med alla tips och all feedback!
Har ni något bra område eller hotell i Miami Beach att tipsa om?
16 okt. 2018 15:02
Citerat från Emmaleander:
Toppenbra med alla tips och all feedback!
Har ni något bra område eller hotell i Miami Beach att tipsa om?
Vi har bott på Apt. Hotel Tradewinds senaste gångerna och kommer fortsätta så länge priserna är rimliga.
Det faller kanske på att de inte har någon specifik barnpool vilket ju är skönt med småbarn.
Området där är perfekt, precis bortom allt hålligång men fortfarande promenadavstånd till det mesta.

Bra ligger annars hotellen på strandsidan längs Collins Ave. ungefär mellan 16e och 23e gatan, ju längre söderut ju mer hålligång. Tyvärr inte direkt något billigt läge.


Man kan även bo längre bort men det blir inte riktigt samma upplevelse.
18 okt. 2018 10:39
Citerat från Emmaleander:
Om man ska välja ett ställe på västkusten har vi kollat på pointe Estero i fort myers eller pink Shell Beach resort and marina i fort myers. Har ni någon erfarenhet av dessa?
Har bott några nätter på pointe Estero, det var visserligen för några år sedan men ändå.. Bra och fint boende, men inget speciellt.. Finns många liknande lägenhetskomplex att bo på som är billigare och lika fina. Förstår att ni lockas av att bo längs stranden på Fort Myers beach men som sagt, det finns många liknande ställen. Ett fint ställe är grannön till FM beach, naturreservatet Lovers Key. Fantastisk utsikt (och solnedgångar) över bukten och delfinerna som simmar.. Dessutom promenadavstånd till den fina stranden i Lovers Key och naturreservatet med bla manatees.

Annars har vi (läs barnen) hittat vårt favoritboende på Bonita village i Bonita springs som ligger 10 min från Fort Myers beach.