Resa runt i Kuba

Av Bodlev
28 sep. 2014 21:28
Visningar: 7376
Vi skall åka till Kuba i vår och funderar lite över hur svårt det är att ta sig runt på egen hand.
Vi har fått väldigt olika synpunkter och tar gärna emot tips och råd från er som har varit där.
28 sep. 2014 21:56
HEJ!

Då vi också ska åka till kuba dock redan i mars så har vi kollat på massor av olika siter, en site som är väldigt bra tycker vi är www.svensk-kubanska.se .

Där är finns väldigt många tips allt från tex visum till smått och gott.
En annan sida som är bra. www.cubaccommodation.

Trevlig resa när det väl är dags för er.

Med vänlig hälsning Jan-Henrik.
Av Burton
16 okt. 2014 18:48
Hej!
Jag var på Cuba för snart ett år sedan. Grattis till ett bra resval. Vi landade utan att ha någonstans att bo, vilket vi visste att man inte ens får. Fick kontakt med en taxichaufför som körde oss till Varadero. När vi skulle förflytta oss därifrån fick vi visitkortet till en kille som vi sedan ringde flera gånger. Så jag skulle säga att förflytta sej på egen hand är lätt, men inte jättebilligt. Det är olagligt att köra dessa taxibilar eftersom de får betalt i turistvalutan och blir liksom svarta pengar. Bussar finns också men det var inget vi använde oss av.
Fråga gärna om du undrar något mer
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Burton
27 nov. 2014 21:26
Menar du mat och boende priser? Ca30-40 Cuc /natt frukost ca 3-5 per pers. Sök på casa particulares så hittar du ställen. Det är så man bor på cuba. I rum eller lägenheter hemma hos folk. Mat ute är billigt men ibland står inga priser. Ta reda på dom innan, var inte blåögd, annars tar dom precis vad dom vill. Många vill ta med en nånstans och visa något och sedan ha betalt. Ett trevligt nejtack funkar.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Lenafp
14 dec. 2014 17:10
Min man och jag har precis kommit hem från en 3-veckors rundresa på Cuba i hyrd bil. Vi flög till Havanna där vi stannade några dagar, fortsatte sedan tillVinalesdalen i väster och tog oss i lugnt tempo hela vägen till Santiago de Cuba längst i öster. Vi bodde på hotell och casa particulares. Allt fungerade jättebra.människorna är vänliga och hjälpsamma, men det är ett fattigt land så ge dricks när man får hjälp. Tänk också på att ha ett Visakort, då kan man ta ut pengar i bankomaterna. Vi hade bara MasterCard och fick köa på bankerna.
14 dec. 2014 22:37
Hej!

Tack för din fina inf, då vi normalt alltid reser med ett MasterCard, och Visa kort som reserv kort så var detta till stor hjälp för oss.

Hade ni även EURO med er?.

Såg ni eller tänkte ni på om det fanns uttagautomater på flygplatsen eller måste man gå på banken på flygplatsen?, då vi kommer från 2v i Mexico och inte vill ha så mycket lösa pengar på oss så länge.

Med vänliga hälsningar Jan-Henrik & Cilla.
Av Lenafp
15 dec. 2014 13:57
Hej,
Roligt att inlägget var till nytta:)
Vi hade lite euro med oss för att inte vara helt utan pengar när vi kom. När ni kommer till Havanna finns det ett växlingskontor strax till höger utanför själva ankomsthallen där taxibilarna står. Där kan man få ut cuc (konvertibla pesos) på sitt VISA- eller Mastercardkort. Vi såg ingen bankomat på eller utanför flygplatsen.