Resa i Australien med barn - Melbourne - Cairns

13 apr. 2017 13:11
Visningar: 404
Funderar på semester i Australien med familjen (2 vuxna, 2 barn 9 och 12 år) över jul/nyår. Vi är begränsade till jullovet så vi kan vara borta lite drygt 3 veckor.

Vi tänker oss att åka från Melbourne till Cairns (eller omvänt) och vill gärna ha tips på resrutt och saker att inte missa. Jag har tidigare varit I Australien men ingen annan i familjen och jag har några saker jag vill att de ska få uppleva, bla Fraiser Island, Stora barriärrevet samt Whitsunday. Vi vill även åka till Melbourne och gärna Great ocean road.

Vill gärna ha tips och förslag på resrutt Melbourne - Cairns som passer barn, vilka sträckor bör vi flyga etc?

Någon som gjort liknade tur på lika tight tid? Lärdomar?

Några tips specifikt att tänka på när man reser med barn? Vi har tidigare rest i USA och Sydafrika så de är vana att åka bil längre sträckor men vi vill minimera restiden så vi får max ut av våra få veckor :)

Undrar också över hur det fungerar det med boende, kan man dela rum hela familjen (vet att visa länder är kinkiga när barnen börjar bli äldre....)?


Användarens profil Skicka personligt meddelande
Av Tea80
30 aug. 2017 12:58
Hej,

Jag och min man funderar på att göra en liknande resa med våra tre barn, men inte förrän om ett par år när den yngste har blivit lite äldre. Barnen kommer då att vara ca 11, 7 och 5, så vi är också hänvisade till någon månad runt jul och nyår. Precis som du har jag själv tillbringat en tid i Australien men aldrig någon annan i familjen, så jag är väldigt nyfiken på hur era planer har fortskridit och tar gärna del av era tankar. Planerar ni att åka över kommande jullov? Jag bollar och diskuterar gärna!