Tips för resa med barn till Australien i 3 mån (Perth, Melbourne, Sidney)

Av Ploger
27 maj 2017 19:54
Visningar: 544
Hej!
Vi har tänkt resa till Australien i oktober 2017 med våra barn då 1, 4 och 6 år gamla. Vi vill se Perth, Melbourne och Sidney med omgivningar och tänker oss 3-4 veckor per destination.
Har någon tips om hur vi kan resa runt med barn? Är det bara hyrbil som gäller?
Var ska vi bo i respektive stad?
Hur? Hostel, hotell, AirBnb eller annat?
Hur mycket boende skulle ni boka i förväg?
Är det bäst att vara i Sidney eller Melbourne över jul och nyår?
Många frågor men jag hoppas någon har svar på åtminstone någon av dem!
27 maj 2017 21:18
Hur ni vill bo är ju upp till er själva. Hotell är ganska dyra, men kanske inte så kul att bo på hostels bland alla 20-åringar. MEN det finns hostels där även andra äldre bor och där ni kanske kan få ett rum för er själva. Det är bara att kolla på t.ex. booking.com och hitta något som passar er och er budget.
Det är nog lättast att hyra bil då ni reser med barn. Men det beror ju också lite på vart ni tänkt åka. "Med omgivningar" är ett ganska vitt begrepp. Med med 3-4 veckor per ställe hinner man ju med en del.

Jag tycker Sydney är fantastiskt över jul och nyår men då måste ni absolut boka boende i förväg! I övrigt tror jag inte ni behöver det såvida ni inte är kräsna.

När ni är i Melbourne ska ni ju såklart resa längs Great Ocean Road. I Sydney finns massor att se och göra, men frågan är ju hur långt bort ni hinner och vad ni vill se i utkanterna.

Perth och WA är fantastiskt. Missa inte Rottnest Island! Längst WA:s sydkust finns magnifika stränder med helt otroligt vit sand och turkost vatten.
Längre norrut finns också mycket att se.

Har massa tips på http://www.worldofmarie.com/reseguide/australien
30 maj 2017 21:20
Hej! Som Worldofmarie skrev så är boende i Australien ganska dyrt, och över nyår går priserna upp ännu mer så det är bra att va ute i god tid då mycket dessutom blir fullbokat just runt de dagarna. Det är rejäla avstånd mellan destinationerna så en idé kan vara att flyga (i alla fall när ni ska till Perth), Sydney och Melbourne är lite närmre varann.
Jag har firat nyår i Sydney och fyrverkerierna där är fantastiska så det kan jag verkligen rekommendera! Det finns många områden i och runtom staten som är trevliga men jag kan verkligen rekommendera er att bo i Manly, i alla fall under en del av resan.