Cairns till Melbourne DEC-fram

5 juli 2016 00:25
Visningar: 337
Hej, jag och en kompis ska åka till Australien i början på december och backpacka längs östkusten. Vi tänkte börja uppe i Cairns och åka ända ner till Melbourne.
Hur är vädret i Cairns under december? Verkar som det regnar mest i januari och framåt. Klarar vi oss innan denna period kommer då?

Sedan vill vi gärna ha lite tips om vad som är värt att se/göra under denna rutt. Vi tänkte köpa ett Grayhound hop on hop off busspass mellan dessa ställen då vi vill stanna och se så mycket som möjligt. Vi tänkte börja med Daintree Rainforest uppe i Cairns, sedan barriärrevet vid Hervey Bay, sedan surfa i Byron Bay och sedan röra oss ner mot Sydney och vidare till Melbourne.
Tips på stopp där emellan? Har ingen exakt restid utan upp mot 2 månader.

Vart är det billigt att ta dykarcertifikat samt tips på billiga surfcamp nära Byron Bay?

Tacksamför hjälp, vi är två tjejer utan koll på läget.
5 juli 2016 10:02
Ni lär få en del regn i alla fall, det regnar 6 gånger så mycket i december som mitt i vintern, regnperioden börjar i november. Men det regnar absolut mer i jan-feb.
Det finns jättemycket att se längs kusten. Jag hade samma busspass och stannade i Mission Beach, Townsville (åkte över till Magnetic Island), Airlie Beach (för att segla The Whitsundays), Rockhampton (för att åka till Great Keppel Island), Rainbow Beach (tog en campingtripp till Fraser Island), Noosa, Brisbane, Surfers Paradise och Byron Bay.

Mellan Sydney och Melbourne kan ni ju besöka Canberra. Söder om Sydney och Wollongong finns jättefina stränder i Jervis Bay.
Kan tänka mig att dykcert är billigast i Cairns för det är så stor marknad där.

Läs gärna mer om Australien på http://www.worldofmarie.com/reseguide/australien Där finns också resedagbok från hela min resa.