Portugal eller annat land i Sydeuropa juli-augusti?

16 maj 2017 08:58
Visningar: 439
Hej! Behöver lite tips, inspiration och råd från er rese-experter!
Ska åka någonstans i Europa i sommar, ca 2-3 veckor, (vi är lediga v.29-32). Jag hade gärna undvikit att resa just de här veckorna eftersom jag vet att hela sydeuropa har semester i Augusti, och det är de absolut varmaste månaderna… Menmen, nu går det inte att ändra.

Det lutar just nu åt Portugal, en vecka i Lissabon (som jag länge velat besöka!) och 1-2 veckor någon annanstans i landet, typ någonstans vid kusten. Vill gillar värme och bad, mysiga städer/byar, genuina matställen, (ej för turistiga och exploaterade ställen), är också förtjust i vackra bergsbyar.

Men vet inte om det är helt galet mycket folk överallt i Portugal vid denna tid? Finns det någonstans man kan komma undan de värsta turistströmmarna? Kan tänka mig att hyra bil för att komma till lite mer otillgängliga ställen...

Är annars öppen för förslag på andra länder! Har ganska nyligen bilat i Andalucien, vilket var underbart. Förra året var vi i Kroatien och i Antibes, vilket jag tyckte mycket om, men vore kul att se något nytt.
Vore sååå tacksam för råd och tips och input! :)
Av Tintani
17 maj 2017 19:48
Jag var i Portugal förra sommaren och blev faktiskt förvånad över att det inte var så mycket folk (jämfört med andra ställen längs Medelhavet). Jag fick den uppfattningen att ju längre västerut man tog sig längs Algarvekusten desto mindre folk. Vi bodde strax utanför Lagos, hanterbart med turister. Salema och Sagres hade ngt mindre med folk. Gissar dock att det är betydligt mer folk i områdena kring Lissabon, typ Cascais.
Här är lite tips från Portugal dels från Algarve kusten men även från Lissabon där jag var förra helgen
http://cathinkaingman.se/category/resor/europa/portugal/