Phuket-> Koh Lipe

5 mars 2013 13:04
Visningar: 452
Hej alla glada resenärer!
Jag och min sambo flyger till phuket och landar fem i sju på morgonen. Målet är alltså att ta oss till Koh Lipe! Vi har ont om pengar och har endast två veckor att spendera i solen.

Har googlat och letat, verkar som att det går en färja kl 8 från phuket till Koh Lipe, men känns som att det kommer bli oerhört tajt om tid eftersom vi måste fixa med bagage och immigration. Hur ser det ut med speedboat?

Eller är det enklast att försöka ta sig till Koh Lanta och åka därifrån?
Skulle gärna se att vi kom fram samma dag eftersom vi ändå landar så pass tidigt.

Sen undrar jag också hur det ser ut med boenden nu i mars, bör man boka innan? Våra krav är billigt (helst inte över 400kr/natten) men med A/C

Tacksam för svar!
Av Sierra
5 mars 2013 13:34
Ni hinner inte Tigerline´s färja 08.00 då det tar ca 45 min med taxi till Chalong Pier från flygplatsen och checkin är senast 20 min före avgång.

Däremot hinner ni med taxi (45 min, ca 850 THB) med SP Speedboat från Rassada Pier i Phuket Town som avgår 09.00 och kommer till Lanta 10.30. Nästa speedboat (samma bolag) avgår Lanta 11.00 och kommer till Lipe 14.00. Totalpris 3400 THB/pers.

Det är ingen mening att åka taxi till Lanta. Det tar ca 4 tim och sista transfer söderut är 11.00 (SP Speedboat).

Ni kan även åka taxi till Pak Barra Pier i Satun province och ta speedboat därifrån. Taxin tar 5,5 tim och kostar ca 6000 THB. Sista avgång till Lipe från piren 15.00. Överfarten tar 1,5 tim och kostar 650 THB/pers.

Ni behöver inte boka boende om ni inte har specifika önskemål. Här har ni i alla fall kanske några alternativ där ni även finner billigt boende. Fyll i era datum och övriga önskemål och se vad som finns.
Notera att om ni vill boka måste det på denna länk göras minst 7 dagar före checkin.

http://kohlipethailand.com/accommodation.php
5 mars 2013 14:51
Tack för infon och tipsen Sierra!

Då väntar vi iaf med att boka boende!
Råkar du veta vad det kostar att åka med färjan från phuket hela vägen?
Tänkte att isåfall kan man väl ta o stanna en natt i phuket om det blir billigare:)

Annars lät ju förslaget om att åka från Rassada Pier via Lanta till Lipe inte så dumt, om än kanske lite dyrare än vad vi hoppats på!
Av Sierra
5 mars 2013 15:07
Tigerline´s ferry kostar 2160 THB/pers från Phuket till Lipe om du bokar online (10% rabatt).
Den avgår som sagt 08.00 och skall enligt tidtabell vara på Lipe 15.00. Tyvärr är den tidtabellen väl optimistisk varför du får räkna med minst 1 tim försening.....
http://tigerlinetravel.com/frontpage/

Det kan ju vara skönt att stanna en natt på Phuket efter flygresan. Varför inte i Kata så kan ni slappa på beachen hela dagen och vara i fin form nästa dag. Från Kata tar det ca 15 min till Chalong Pier
Av Gronden
13 mars 2013 13:11
Vi tog färjan från Phuket men Speedboat tillbaka från Lipe och föredrog detta alternativet. Ger möjlighet att sträcka på benen på Lanta också. Vi bodde på http://www.phuketsansukobungalow.com/ 2 nätter först och avslutade 3 nätter där. Helt underbart ställe som drivs av ett Engelskt par. De guidar runt i omgivningen och skjutsar och hämtar på otroligt mysiga lokala genuina stränder och restauranger utan kostnad. Otroligt fräsht och familjärt men då det bara finns 6 bungalows så är det ofta fullbokat. Vi ska boka i mycket god tid inför nästa resa för det är ett måste!