Palma, bad, boende

Av Mamia
5 jan. 2015 11:27
Visningar: 833
Jag vill gärna åka till Palma i sommar. Hyra lägenhet eller bo på hotell, det viktigaste är läget. Vill ha nära till bussar för utflykter på ön och bad. Tacksam för många tips var jag bäst bor och vad jag inte bör missa att uppleva!
Av Babbo
23 feb. 2015 14:57
Jag tror att Hotel Jaime III skulle passa dig. Modernt hotell som ligger mitt i centrum mellan gamla stan och Santa Catalina. Frukost serveras och kan ätas utomhus med utsikt mot folklivet längs gatan. Buss nummer 1, som går ifrån flygplatsen stannar utanför dörren. Hållplatsen heter 20 - Passeig Mallorca, 18.
http://www.emtpalma.es/EMTPalma/Front/lineas.es.svr

Med den bussen (fast åt andra hållet) kan du lätt ta dig till Plaça d'Espanya. Därifrån utgår alla bussar och tåg på ön.
http://www.tib.org/portal/en/web/ctm/cerca-teva-linia

Palma är inte så stort så man kan lätt gå till Plaça d'Espanya. Man promenerar ner till Bar Bosch och fortsätter upp längs gågatorna.

Vi har bott på Hotel Born också (Obs, ingen hiss). Ett lite gammaldags spanskt hotell mitt i centrum. Frukosten serveras på deras underbara patio. Det ligger längre ifrån hållplatsen för buss 1 till flygplatsen men nära andra busslinjer. Det är också närmre att gå till Plaça d'Espanya.
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/hotel-borns-patio-palma-de-mallorca-spanien-477382
Av Mamia
23 feb. 2015 18:55
Tack för svar. Vilka stränder brukar ni åka till o hur långt ifrån ligger dom?
Av Babbo
24 feb. 2015 13:06
Citerat från Mamia:
Tack för svar. Vilka stränder brukar ni åka till o hur långt ifrån ligger dom?
Jag har varit runt på många av öns stränder. Vi brukar inte bada när vi bor i Palma men det går utmärkt att ta en buss ut till t.ex. Illetas. Vi delar ofta upp vår resa med ett par dagar i Palma och ett par vid någon fin strand. Vi har bott i Illetas också, på Hotell Riu Palace Bonanza Playa. Jag föredrar att bo inne i Palma som känns mer genuint. Härligt att gå ut på kvällen och strosa.

Så du får välja på att ta bussen till stan eller till stranden!