Teneriffa i slutet av Februari

8 sep. 2019 17:49
Visningar: 237
Hej.
Min man fyller 50 år den 25 Februari och vi tänkte åka iväg 1 vecka till värmen. Kanarieöarna är ju inte allt för lång restid med tanke på att vi bara ska vara borta 1 vecka.Undrar nu om någon varit på Teneriffa i slutet av Februari och hur är vädret. Jag har förstår att på kvällen kan man behöva ta på sig lite varmare och att havet inte är så varmt. Men det är det ju inte heller en svensk sommar heller. Kan man sola och gå i sommarkläder på dagen? Är orolig att behöva frysa 🙈

Tacksam för tips och råd.

Mvh Zandra
9 sep. 2019 20:22
Javisst!
Normaltillståndet är fint, men som på de flesta ställen på jorden så blir det usel då och då, och man vet inte när...

Jag har bott här sedan 1993 och det enda jag rekommenderar är att ni bor på södra delen av öarna, Gran Canaria/Tenerife, där är det som regel solsäkrare och också varmare, men mindre vackert.

Temperaturen på öarna är som regel lika året runt, det är som du känner till, kyligare på kvällarna, kanske,, men på dagtid är det sommarklänningen som gäller och skyddsfaktor, speciellt om ni väljer att bo på sydsidan.

Man badar mer på syd, där det finns en del stränder som är långgrunda och havet värms upp av den starka solen.

Det finns ju 7 öar att välja mellan, och de 2 vanligaste har jag nämnt

Högsäsongen här för er nordbor, är från Oktober till April, och det vittnar ju om att det är en fin plats att besöka under det Svenska vintern.
9 sep. 2019 21:35
Hej.
Tack så mycket för informationen, då kan man känna sig lugnare. Hoppas på bra väder om mycket sol när vi åker. Är alltid skönt att höra av någon som varit där 😃
Känner du att man behöver ett hotell med AC? Hittat ett ställe som verkar mysigt på Playa De La Arena men ingen AC. Om kvällarna är lite kyligare så behövs det kanske inte.
Mvh Zandra
9 sep. 2019 22:41
A/C normalt inte med tanke på årstiden. Att ni väljer Playa Arena tyder på att ni varit där tidigare, och numera har vägen dit blivit bättre...
10 sep. 2019 07:18
Hej.
Jag har faktiskt aldrig varit på Teneriffa förut, blir första gången. Har läst mycket om Ön och fastnade för den. Playa Arena kändes som ett charmigt ställe. Vi kommer hyra bil, måste kolla Teide och Nord sidan, verkar vara grönt och frodigt där. Vart bor du Elcanario93?
Mvh Zandra
10 sep. 2019 10:39
Ja det var ett bra val, men det är sällan jag hör att "utomboende" nämner denna del av ön, annat än dessa som blir "tvångsplacerade" när dom köpt en sista minuten. Det yngre folket vill ju bo i det stora turistorterna där nattlivet ody är större och hetare.
Många fastboende fö har sitt helg- och sommarhus här.
Ett perfekt val om ni ska besöka Teide och den norra delen av ön. Man kan ta allt på samma dag eller dela upp utflykten på fler efter behag.
Det går en väg upp i riktning Teide ungefär därifrån ni kommer att bo, men krokig, som de flesta upp till "berget".
Själv bor jag i Puerto de la Cruz, där jag bott sedan jag kom för 100 år sen//Arne
10 sep. 2019 18:06
Hej Arne. Vad roligt att skriva med dig 😃 Puerto de la Cruz verkar ju super fint, men försökte hitta nått mer åt syd sidan eftersom tempraturen kunde skilja sig så mycket. Försöker läsa på lite innan jag reser, jag är inte så intresserad av partyn och nattliv. Omgivningen och utsikten betyder mer, vill se och utforska. Vandra, se naturen, sola, bada och ha fantastiska minnen med sig hem. Gillar inte riktigt gigantiska hotell med massa massa folk 🙈 Känner att jag bor i fel land, skulle gärna flytta om det inte vore för jobb och barn. Snart kommer vintern och mörkret, man fryser konstant 👎 Du måste trivas bra Arne ☺
10 sep. 2019 21:39
Bra, men Puerto är inget att chansa på när man ska var nere några veckor och gillar sol och bad. Många turister är här upp till 6 månader på vintern, och då spelar det ju ingen roll om det är dåligt då och då.

Jag tror ni gör ett bra val att testa Playa Arena och det som skrivs är bara positivt.

Även om ni ska hyra bil, så ska ni veta att det går en buss till Puerto flera gånger dagligen som kan vara ett alternativ. Man ser ju mer när man inte kör. Med den bussen tar det nästa 2 timmar till Puerto de la Cruz.
Däremot turer upp till Teide är bäst med egen bil, för det finns platser där man vill stanna och beundra/fota.