Öppettider affärer ao nang

Av Cajo13
1 jan. 2011 17:42
Visningar: 673
Hej,

åker strax ned till THailand. Första tre nätterna ska spenderas i Ao Nang. Eftersom vi har små barn vill jag skaffa ett myggnät att hänga över sängen så att de inte ska bli så bitna.´Tänkte köpa det på plats i Ao Nang.

Nu undrar jag om någon vet hur länge affärerna är öppna i Ao Nang. Vi landar 19.30 så jag gissar att vi inte kommer att vara framme förrän allra tidigast 20.30. Kan jag köpa mygnät då?

Vet inte annars var jag ska leta i Sverige. Har hört att det skulle finnas på apoteket men där verkar de inte ha det längre...

hälsningar från myggmorsan!
1 jan. 2011 19:00
Bor du hyfsat bra i Ao Nang lär du inte behöva något myggnät! Många resorts sprayar dessutom insektsmedel i trädgården & runt om för att hålla mygg & knott borta, ibland sprayar de även inne på hotellrummet.... Jag har aldrig blivit biten inne på hotellrummet av en mygga/knott - däremot ett otal gånger utomhus efter skymningen trots noga insmörjning av myggmedel. Ta med kortisonsalva som lindrar klådan - de vuxna kan ta allergimedicin (ex vanlig Clarityn).

Låt däremot inte barnen somna i vagnen utomhus utan myggnät - när solen har gått ner kommer knotten fram! Bra myggmedel är ett måste för alla i familjen - de finns flera "pharmacies" längs huvudgatan som är öppna fram till ca 21.00 och som säljer myggmedel avsedda för "tropikerna":

"In general, pharmacies are open from 09:00-21:00, although some smaller ones may have different times. There is more likely to be an English-speaking assistant in a pharmacy in a large department store or one of the many branches of Boots. " Just Boots har ett eget märke för myggmedel som vi köper på flygplatsen Suvarnabhumi, Bangkok.
2 jan. 2011 18:54
Jag skulle köpa myggnät här hemma och ta med. Kolla i sportaffärer. Vagabondshopen har och där kan du beställa via nätet. Det tar ju inte mycket plats och så är du säker på att du får det. Vanliga mataffärer har öppet till 22.30 och det finns alltid ett apotek som har öppet till 23. Jag tror inte att du behöver myggnät över sängen. Var där för ett år sedan och blev inte myggbiten på rummet.