Koh Lanta och Ao Nang

14 nov. 2017 05:40
Visningar: 1578
Hejsan!
Har aldrig varit i Thailand, funderar på kombinationen koh Lanta och Ao Nang.
Vad säger ni som varit där? Kan det vara en bra kombo? Vi är ute efter vackra stränder, utflykter, lite shopping men inte storstad. Alla synpunkter, kommentarer och förslag på andra kombinationer tas gärna emot.
/Anette
14 nov. 2017 07:58
Jag tyckte det var en perfekt kombination! Vi gjorde den rutten vår första Thailandsresa nu i februari 2017. Vi stannade också ett par nätter på Phi phi när vi reste från Lanta till Ao Nang med färja.
14 nov. 2017 08:30
Låter som en ypperligen idé. Kolla gärna in Koh Phi Phi med, om ni känner att ni har tid. Koh Lanta var faktiskt extremt trevlig trots det bisarra antalet svenskar på ön.
14 nov. 2017 13:58
Åh vad härligt att fler gjort den kombinationen och är nöjda! Har ni tipps om vart på koh Lanta som är bäst att bo? Ao Nang? Trevliga utflykter?
Annat intressant att göra?
/Anette
14 nov. 2017 16:21
Vi bodde på Klong Dao och tyckte det var supermysigt. Var nere på Long Beach en dag och kanhända var det lite bildskönare men vi hade nog inte velat byta strand ändå. Vi bodde på Lanta For Rest Boutique och det var väldigt prisvärt, en kort promenad från stranden och precis bredvid ett 7-11. En four-island-trip är ett måste! Tror vi betalade ca 800 baht per person för en heldag med lunch och dryck. Vi hade lite snorkling, simmade in i en grottan på Koh Mook och besökte bland annat Koh Kradan som var väldigt vackert. Tror de flesta av dessa utflykter inkluderar ungefär samma.

I AoNang gör man i princip utflykter varje dag, båtarna ut till de olika stränderna går hela dagarna och har ett hyfsat välorganiserat kösystem vid stranden. Man kan hoppa på en delad båt eller ta en egen. Stranden i AoNang är ingen höjdare utan det är till Railey Beach, Poda island mm som man åker ut till på dagarna.

På PhiPhi om ni åker dit skulle jag vilja rekommendera Phi Phi Relax Beach resort. Make no mistake, det är inte en resort i vanlig bemärkelse. Dessa bungalows ligger utspridda på Phi Phis baksida, upp i djungeln vid en egen kritvit strand. Man kan bara åka båt dit (eller gå en vandringsstig över berget) och det finns bara ström på natten, och inget varmvatten. Vi lade tre nätter där och vi älskade det! Googla :)
Av Toande
14 nov. 2017 16:51
bo på klong dao stranden på lanta , vi har bott på lanta summer house o Andaman lanta resort , bägge ligger precis på stranden o har pool , mycke bra ,
19 nov. 2017 21:35
Då var det bokat och klart!!!
Vi valde till slut Long Beach på Koh Lanta med ett strandnära boende på mitten av stranden.. Förutom Four Island trio vad bör vi se och göra? Vad ska inte missas och vad ska missas😉? Sedan kommer vi naturligtvis utforska själva.
Andra veckan Ao Nang, tips mottages tacksamt!!! Vad ska inte missas ? Hur är det med säkerhet i trafiken k denna del av landet?