Öluffa i Grekland

2 sep. 2016 15:22
Visningar: 619
Hej! Vi är fyra tjejer som håller på att planera lite resor framöver, bland annat en efterlängtad båtluff bland Grekland alla fantastiska öar. Vi tänker åka nästa år i Juni men vi skulle behöva lite tips, råd och svar på frågor som dykt upp hos oss ifrån er som har tidigare erfarenhet från liknande äventyr. Hoppas någon där ute kan besvara dessa, skulle vara till stor hjälp!

1. Kan man resa från en ögrupp till en annan? Vi är tillexempel sugna på att besöka bland annat santorini, naxos, ios, men också Skiathos och alonissos, dessutom skulle vi vilja besöka Korfu och Zakynthos men dessa ligger ju inte i samma ögrupper, är det svårt att åka emellan ögrupper sådär? måste man flyga? eller hur fungerar det?

2. Behöver vi vara oroliga att vi inte får ett boende? Två av oss skulle tycka det vore skönt att ha några boenden fixade, framförallt de första dagarna vi besöker Grekland, men förstör det själva grejen med att båtluffa och behöver man vara orolig att man inte får något boende ifall vi skulle låta bli att boka något?

3. Till sist, har ni någon ö ni kan rekommenderar? Vi vill ta del av vad Grekland har att erbjuda, upptäcka och ta del av fantastiska sevärdheter och fina ställen, men vi vill även ta dela av utelivet och bara bada och sola. Har ni några smultronställen? Någon ö som är underskattad?

Tack för svar!! :)

23 okt. 2016 13:36
Hejsan!
Tillsammans med en vän gjorde jag en liknande resa i somras. Vi besökte då Kreta, Santorini, Ios, Aten, Lefkas och Zakynthos. Därmed tog vi oss emellan olika ögrupper, vilket var möjligt men ganska bökigt. Aten har nämligen bussförbindelse med de Joniska öarna. Restiden är ca 6 timmar. Väl framme får man byta till lokalbuss, som går väldigt sporadiskt. Att ta sig mellan Kykladerna och Sporaderna är enklare då det finns båtförbindelse.

Gällande boende kan det vara bra att ha bokat i förväg de första dagarna. Därefter rekommenderar jag att man bokar efterhand. På så sätt blir resandet mer öppet och man kan känna av hur länge man vill stanna på varje ställe istället för att ha ett förutbestämt schema. Bäst är om någon har internetuppkoppling så att ni kan boka via nätet och jämföra hotellen emellan. I annat fall går det bra att boka när ni kommer i hamn. Där möts ni av ett stort antal hotellägare, som alla försöker få er att bo hos just dem. Fördelen med att boka i hamnen är att man ofta både får skjuts till och från hotellet utan extra kostnad.

Den ön som jag anser mest sevärd är Lefkas. De vackra stränderna är många och vattnet är i många fall kristallklart. Vi bodde i Vasiliki, vilket jag rekommenderar då man har närhet till de vackra stränderna och turisterna är färre. Hyra bil är dock ett måste, då landskapet är väldigt kuperat och buss går mer eller mindre en gång per dag.

Santorini är som bekant väldigt vackert. Dock är det bara på ett par ställen man finner de idylliskt vita husen belägna precis vid branten.
Framförallt i Oia och Fira är det dyrt att bo, men det är även här man får ta del av den sanna idyllen. Genom att hyra fyrhjuling kan man utforska övriga delar av ön, däribland den röda och svarta stranden.

Både Ios och Zakynthos passar den som är intresserad av uteliv.
21 nov. 2016 19:07
Tusen tack för att du svarade och för all tips och råd!!