Resor till Oia, Santorini

Resor till Oia, Santorini

Om Oia

Oia är en semesterort i norra delarna av den vykortsvackra ön Santorini. Här får du några av Greklands absolut vackraste vyer och solnedgångarna är helt förtrollande. Passa också på att strosa runt i några av byns många konstgallerior.

Jämför paketresor till Oia

Flyg till Santorini när det är som billigast

Om Oia Santorini, Europa


De vackra vit-blå husen du säkert sett i broschyrer eller på vykort finns här i Oia.
Den här staden ligger på kanten till ett stup – med fantastisk utsikt över havet och solnedgången.

Många av husen ligger på kanten till ett 120 meter högt stup och har en härlig utsikt mot övriga ön – och det blå havet.

De vitkalkade husen med sina blåa dörrar och fönster är några av världens mest fotograferade och finns att köpa som vykort över hela den grekiska övärlden.

Härifrån Oia har du en fantastisk utsikt mot solnedgången. Det här vet de flesta av Santorinis besökare om så det är hård konkurrens om de bästa sittplatserna på restaurangerna framåt kvällen.

Från restaurangstolen kan du också se de blygsamma resterna av den aktiva vulkanen som bildat Santorini. Den lilla ön heter Nea Kameni och är ett populärt utflyktsmål. Det går bland annat att bada i varma källor.

Om du inte har svindel så kan du ta trapporna ner till den lilla Amoudiviken nedanför Oia. De 300 trappstegen tar dig till flera små mysiga restauranger.

De två öarna och kratern som utgör Santorini ser fantastiska ut från både din hotellbalkong, lokalbussen eller en båt. Men det allra bästa sättet att se de fantastiska stupen och de många vita husen är från luften. En helikoptertur kostar några tusenlappar för 20-60 minuter – men det är värt varenda krona.

1 / 7
Thinkstock
Mörkret lägger sig i Oia
2 / 7
Den bländande vackra Oia på Santorini
3 / 7
Oia på Santorini
4 / 7
Solnedgång på havet
5 / 7
Oia på Santorini
6 / 7
Oia på Santorini
7 / 7

Santorini - bo i Oia eller Fira?

Grekland Mickio, 3 maj 2018
Updaterad av Mickio för 6 år sedan
0
Hej! Jag kommer i mitten av juni att besöka Santorini med mina vänner i en vecka. Vi har bestämt att vi vill bo på hostel i Oia eller i Fira. Vi vet bara inte var och vi undrar därför om andra har erfarenhet och tips om dessa orter? Vi är alla i 30-års åldern och kommer att försöka utnyttja ...

Tips från er som öluffat i Kykladerna? :)

Grekland Wild, 8 juni 2019
Updaterad av Frodo för 4 år sedan
1
... flyga till santorini och sova tre nätter uppe i Oia. Under slutet av resan sover vi två-tre nätter på Mykonos och därifrån flyger vi sedan hem. Men mellan santorini och mykonos har vi ca 7-8 dagar att utforska en eller två till öar. Vilka rekomenderar ni som passar in bra i avstånd ...

Bo i Fira på Santorini?

Grekland Maria48, 22 jan. 2014
Updaterad av Maria48 för 10 år sedan
0
Har kommit över en förmånlig resa till Fira på Santorini. Hotellet heter El Greco. Nån som vet om det är ok att bo där? Har tidigare bott i Oia som var jättefint, men som sagt, detta är en förmånlig resa. Tips på andra ställen där? (par 40+ utan barn)

Santorini

Grekland Mamia, 10 mars 2013
Updaterad av Deia för 11 år sedan
3
... ? Hur långt ifrån Kamari ligger Fira och Oia? Går det bussar emellan? Hur är kommunikationen kvälls/nattid? Vad finns det att se/göra på ön förutom den berömda solnedgången? All information om ön tas tacksamt emot :) ... Tubbe: >Citerat från mamia: >Funderar på att åka till ...

Vandra på Santorini

Grekland Saibo, 28 maj 2012
Updaterad av Saibo för 12 år sedan
0
Är vandringen mellan Fira och Oia ok för ett piggt äldre par? Tacksam för förslag på andra vandringsturer på Santorini.

Båtluff Spetses, Hydra, Egina, Aten, Karpathos och Santorini

Grekland Fellman, 22 apr. 2007
Updaterad av Fellman för 17 år sedan
0
... . Längs denna kant ligger ett antal samhällen som Oia och Fira som klistrade längs bergssidan. Att man lyckats bygga på dessa otillgängliga platser med stup på 100 tals meter är ett under. Den mesta av bebyggelsen är dessutom gammal från tiden innan det fanns motorfordon på ön. Det finns gott ...