Santorini, när är det som bäst?

28 okt. 2009 21:12
Visningar: 9455
Hej!
Jag är otroligt sugen på 10 dagar i Santorini tillsammans med min fästman. Jag tänkte bara kolla med er som varit där om ni vet när det är som bäst, alltså vädermässigt? Vill att det ska vara varmt, men helst inte obehaglig hetta utan lite mer lagom. Jag har tittat runt lite och vill gärna åka till västkusten, de sluttande bergen lockar mer än stränderna. Jag skulle gärna se solnedgångar också, men vill inte hamna mitt i smeten bland alla turister. Har jättesvårt att hitta en charter däromkring. Någon som har bra tips om hemsida eller reseort? Vi kommer antagligen hålla oss mest på hotellet och i området, eftersom det är lite av en kärleksresa och vi vill bara vara med varandra, så bra hotell vore ett plus.
Tack på förhand!

/Nicki-Lee
28 okt. 2009 22:42
När det gäller de grekiska öarna och även Medlehavsländerna överhuvudtaget, så är den bästa tiden att resa dit i början på sommaren och i slutet. Alltså för- och eftersäsong. För mitt i sommaren myllrar det av turister överallt, förutom att det är hett och stundom riktig obehagligt varmt.

Jag har varit på Santorini en gång för tiotalet år sen. Då bodde vi i Kamari, som var rätt trevligt. Men man bör ju också ta sig till huvudstaden Fira och kanske också till staden Oia, som är mycket fint. Först tog vi en utflykt med Fritidsresor till båda ställena, sen tog vi en lokalbuss in till Fira och gid runt och studerade miljön.

Gilla
Av Visial
29 okt. 2009 16:19
Hej, vi var där i slutet av september och vi var nöjda med temperaturen. Vi åkte med Apollo till Kamari... Synd var bara att det är så turistexploaterat... Mitt i smeten hamnar du nog oavsett om du vill det eller inte ;)
29 okt. 2009 21:23
Jag åker till Grekland varje år i juni och brukar även återvända i september.
Juni är ljuvlig, solsäkert och vattnet har hunnit värmas upp till behaglig temperatur. Det är aldrig problem att hitta boende på egen hand, på plats till bra pris. Vi förbokar aldrig i juni.
Så jag föreslår att du bokar bara en flygstol till Santorini och letar boende när du kommer fram.
Tänk på att Santorini är en lite dyrare ö om du tänkt att bo vid Calderan istället för på charterorterna Kamari eller Perissa.
Lycka till!
/Gerd
Av Sugus
30 okt. 2009 10:08
Hej,

Grekland kan man åka till från maj till september, dock är det mest turister i augusti.
Att det ska vara obehagligt varmt som Gullsing skriver är direkt felaktigt.
Under sommaren i Grekland är det alltid varmt men´stora skillnader på hur man upplever värmen beroende på bris och luftfuktighet.
När man är på Dodokaneserna så är det ofta väldigt behagligt p.g.a. bris och torrare luft även om termometern visar 35 grader.

Som tips kan du gå in på www.kalimera.nu

Där hittar du greklandsälskare som har mängder med tips.

Ha en trevlig resa!
30 okt. 2009 11:28
Hej Sugus.

Jo, vi har faktiskt varit i den grekiska övärlden mitt i sommaren och VI upplever det som alldeles för varmt då med över 30 grader och till och med 40 grader. Det är inte vår melodi precis.

Det var ju det jag menade att turistsäsongen inte är i gång under för- och eftersäsong. Då kan man få relativt lugnt och skönt och lagom värme. Jag rekommenderar också Kalimera för jag är själv kalimerian och har skrivit några reseberättelser där innan jag kom hit till RG.

Gilla
1 nov. 2009 20:40
Tack så mycket för alla tips!

Har ytterligare lite frågor. Thira, är det någon som vet om det är jättedyrt där? Och är det svårt att ta sig dit? Tips på bra resebyrå kanske? Vi skulle helst ta en charter resa, väldigt behagliga av oss ;)
Sen också, vilket är erat bästa tips att åka till på Santorini? Det viktiga (utöver allt jag skrev upptill) är att det är vackert!

/Nicki-Lee
1 nov. 2009 21:13
Gå upp tidigt nån morgon medan dimman fortfarande ligger kvar! Helt otroligt vackert! Kolla bland mina bilder om du vill där finns några bilder från Santorini.... När jag var där var vi på vinprovning på Santo wines, riktigt trevligt!

/Sanna