Resor till Imerovigli, Santorini

Resor till Imerovigli, Santorini

Om Imerovigli

Semesterorten Imerovigli ligger vackert på en klippa på den grekiska ön Santorini. Här njuter du av lugna och fina stränder, grekisk mat, mycket avkoppling och en fantastisk solnedgång. Vill du ha mer nöje är det nära till grannorten Fira.

Jämför paketresor till Imerovigli

Flyg till Santorini när det är som billigast

Fynda en sista minuten-resa till Imerovigli

Om Imerovigli Santorini, Europa

Den lilla byn Imerovigli är en av de vackraste i Medelhavet.
De vita husen ligger på en klippa med utsikt över det kristallblå grekiska havet.

De flesta av husen här ligger mycket dramatiskt längs krönet på den 100 meter höga klippan som utgör Santorinis västra del.
De vackra vita och blå husen ligger mycket tätt och gatorna består oftast bara av små smala, slingrande stigar mellan byggnaderna.

Hotellen som har rum med utsikt mot solnedgång är mycket populära under högsäsongen. Innan du bokar din resa så dubbelkolla att ditt hotell verkligen har bra utsikt.

En av de populäraste vandringarna på Santorini är stigen mellan städerna Firá och Oia, som passerar genom Imerovigli. Det här är en av de vackraste promenaderna som du kan göra med fantastisk utsikt mot havet och den lilla vulkanön Nea Kameni.

Ett av världens mest galna hotell ligger bara någon kilometer från Imerovigli. I det fyrstjärniga Windmill villas bor du i en av flera väderkvarnar. Det här är extremt lyxiga boenden med flera sovrum, privat pool och jacuzzi och en mysig terrass. De kostar från ca 3 000 kronor/natt men då finns det också plats för 5 personer.

Tips om Santorini önskas!

Grekland Sofieold, 1 feb. 2016
Updaterad av Faalk för 8 år sedan
2
... . Vill man ha mer lugn är det Firostefani eller Imerovigli som gäller. Vill man helst bo vid stranden kan man välja t.ex. Kamari. Eller så delar man upp och bor lite vid stranden och lite vid calderan.

Santorini

Grekland Faalk, 25 nov. 2015
Updaterad av Faalk för 8 år sedan
7
... : Promenera mellan Fira, Firostefani och Imerovigli. Jättevackert! Sen ska ni ju såklart ta bussen till Oia och gå runt där en heldag. Många uppskattar utsikten och vinprovningen på Santo Wines (http://www.santowines.gr/en). Hann dock aldrig göra det själv. Om ni vill bada kan ni ta ...

Förslag på lägenhet/hotell, Fira, Santorini

Grekland Patrikiden, 25 aug. 2014
Updaterad av Antonionyman för 9 år sedan
4
... missa att åka till Oia. Det går lokalbussar dit. Imerovigli är också fint. ... Dirgis: Titta på airbnb.se