Öluffa i Grekland

3 maj 2012 16:28
Visningar: 5313
Hejsan! jag och min familj har bestämt oss för att öluffa i Grekland i Sommar, vi ska vara där 2 ½ vecka. Nu undrar jag om ni har några bra tips på roadtrip bland öarna, eller någon ö ni bara rekomenderar. gärna fint vatten och bra snorkling, hälst inte SÅ mycket turister. Ni kan också komma med andra förslag när det gäller öluffning, tex Pris, Dyrt/Billigt mm.
TusenTack häls Hanna
Av Lugnag
5 maj 2012 09:53
Hej,
Vår familj med tre barn öluffade i slutet av juni förra året. Vi åkte till Paros, Naxos och Syros. På Paros hade inte turismen kommit igång riktigt än och det var ganska lugnt. Vi bodde i två dubbelrum mittemot starnden och åt frukost på stranden då vår pensionat hade reataurangen där. På Naxos bodde vi på Agios prokopios stranden (fin strand) och på ett pensionat som låg tre minuters promenad från stranden med Pool (våra barn ville gärna ha pool). Det var dock väldigt turistiskt och en hel del svenskar. Stranden var packad med folk men vi gick/åkte buss till en annan strand som var lugnare och inte alls lika mycket folk där man kunde snorkla. Slutligen åkte vi till Syros och Galissas, vi stannade där bara fyra nätter och det blev en besvikelse. Bodde också på et hotel med pool. Tyvärr fanns inte så många hotel med pool på Galissas och på vårt hotell/pensionat skulle det vara tyst från 14.00-17.30 då det var siesta. Svårt när man har tre barn som vill bada.
6 maj 2012 10:45
Tack så mycket! Gick det mycket färgor till öarna. Vi ska starta i athen och vet inte riktigt om man ska bestäma helt vilka öar man ska åka till. Hur gjorde ni?
Av Lugnag
15 maj 2012 20:50
Det gick en hel del färjor från Athen (Pireus) till olika öar. Vi tittade i förväg vilka öar vi ville åka och om dessa passade med våra tider. Titta på directferries.se, där kan man se tider och priset.
Vi köpte biljetterna på plats i Pieus och vi hade tur då vi fick tag på de sista biljetterna. Det var strejk dagen efter och många ville komma ut till öarna.
Vi bokade inte boende utan hittade boende på plats. Bättre förhandlingsläge samt att man kunde byta om boendet inte passade
27 nov. 2012 15:23
Tack för alla svar! Resan är nu gjort och blev jätte bra!! Det är nått jag inte kommer glömma. Vi båtluffade i 3 veckor och det blev öarna Sifnor/Ios/amorgos/Naxos. :-)