Öland 2016

10 jan. 2016 01:43
Visningar: 2348
Hejhej!
Jag och min sambo tänkte att vi skulle ta en resa till öland till sommaren. Finns det någon som har några tips? Allt är välkommet!

Vad ska man göra? Hotell? Restauranger? Fina platser? Vad får man inär missa? Finns det någon bra hemsida?

Visa gärna bilder med om det går!

Tack på förhand!
Av Ischaaa
11 jan. 2016 07:16
Hej! Jag och min pojkvän va på Öland 4 dagar i aug -15 och då bodde vi i Borgholm på Ebbas http://www.ebbas.se - ett boende vi va väldigt nöjda med! Restaurangen där är mycket bra!

Vi hade tillgång till bil vilket jag ser är en förutsättning för att man ska kunna ta sig runt ordentligt.

Det vi gjorde:
- Byxelkrok, litet och mysigt, dock va mycket stängt redan i aug...
- stranden i Köpingsvik va fin!
- Böda Sand, jättefin sandstrand och inte så mycket folk när vi va där vilket det annars brukar va.
-besök nordligaste delen av ön och fyren långe Erik
- alvaret, vi tyckte att det inte va så mycket mer än "vanlig skog" - om man är intresserad är det bättre att åka när det blommar.
-Färjestaden - hade inte vidare mycket att erbjuda enl oss.

Ett par sköna dagar innan vi åkte vidare till Gotland som vi gillade 1000 gånger mer :)
12 mars 2016 12:46
Min familj brukar åka till Öland. Vi har aldrig bott på hotell utan brukar boka ett eget hus istället, slår man ut kostnaden för en vecka för hela familjen på hotell och jämför med kostnaden för ett alldeles eget hus eller stuga så lönar det sig i regel alltid.

Här bodde vi sist: http://sverigestugor.eu/sverige/Oland/stuga/Oland-1273 , väldigt fint läge, nära till badplatser, ett stenkast från djur/nöjesparken o.s.v. Den hemsidan har givetvis många andra fina hus på Öland, även billigare för runt 3000 kr.

Ni måste besöka slottet Borgholm och borgen Eketorp är också värt ett besök. Annars är det alltid fint att ta bilen och åka runt och stanna till där det ser bra ut. Öland har en hemsida där ni kan hitta fler sevärdheter: http://www.oland.com/kategori/gora/sevardheter/

Gör en checklista över de som verkar intressantast också ritar ni upp en färdväg hur ni ska åka för att bocka av så mycket som möjligt, dela gärna upp det på flera dagar då öland är ganska stort.

Trevlig semester!
13 mars 2016 21:04
Byxelkrok på norra Öland är definitivt ett ställe ni inte får missa. Härligt ställe precis vid havet med en fin strand och mysiga restauranger. Favoritrestaurangen är Petters restaurang & pizzeria som ligger i hamnen och personalen är underbar precis som maten.
Något jag tycker ni borde göra är att hyra cyklar och cykla längs havet då naturen är väldigt fin.
Av Dirgis
31 mars 2016 09:25
Är på Öland varje sommar. Nära till vatten är fantastiskt. Att åka Horns kustväg får man inte missa ej heller att äta på Lammet Och Grisen.

http://fornbod.se/Hornskustvag.pdf

En ny möjlighet att ordna boende är att hyra via www.airbnb.se. Man behöver vara medlem själv för att hyra. Jag har aldrig hyrt ut själv men var nyss i Paris och bodde intill Eiffeltornet .
29 maj 2019 10:57
Neptuni åkrar är ett häftigt ställe som ligger vid Byxelkrok. Det får man inte missa när man är på norra Öland. Även en promenad i Trollskogen och bort till fyren är också trevligt.