Vilken ö är bäst?

5 aug. 2006 22:33
Visningar: 1018
Funderar på att resa lite inom Sverige nästa semester. Jag har hört gott om både Öland och Gotland, men vilken ö är bäst? Är ute efter fina badstränder, avkoppling och god mat. Gärna vackert landskap där man kan göra en och annan utflykt.
6 aug. 2006 21:45
Jag tycker att Gotland har allt. Även känslan att man egentligen inte är i Sverige. Underbara bad, vacker natur, historia och god mat. Åk runt och leta efter dina smultronställen. Jag har faktiskt plockat 3 liter smultron på Gotland, utanför Stånga 1996.
Av Crista
6 aug. 2006 21:53
Hej, Danska Bornholm är inte alls dumt heller. Det tar inte mycket längre tid att åka dit än till Gotland tror jag. Där har du sandstränder i söder och Bohuslänska klippor i norr och det finns mycket att titta på. Cykelvänligt oxå. Det är jättemysigt där. // Crista
Av U2
8 aug. 2006 11:21
Rekommenderar Gotland, det är som utomlands fast ändå hemma. Raukar & sandstränder, det mesta finns att få på Gotland. Vi hade med oss cyklarna på bilen & kunde då göra mindre utflykter från tältet/vandrarhemmet utan bil. För egen del är jag för lat för att bara cykla, men kombinationen bil & cykel var perfekt för mig. Öland har jag inte sett så mycket av men jag föredrar Gotland. Bornholm är nog oxå en fin ö, har tyvärr inte varit där, än..
Av Ann
16 aug. 2006 12:28
Jag har varit på både Öland och Gotland, min favorit är Gotland. Glöm inte att gå på länsmuséet i Visby, ett av Sveriges bästa salen där man visar geologi tex många fina fossiler från Lummelunda. Spellingskatten, jag tror att den är Europa största silverskatt, Tingstäde träskmodellen, Igelkottflickan och alla gamla bildstenar. Det finns ett litet bibliotek i caféet där man kan läsa i lite lokal litteratur, bl a kollade vi upp vad blåhallon var samtidigt som vi åt saffranspannkaka t ex. Det är så fint i Visby, man får medeltidskänsla pga muren bl a. Bada på Fårö bl a är inte heller fel. Nästa gång jag åker till Gotland skall jag ta mig ut till Karlsöarna och kolla fågellivet.
Ottenby fågelstation (märkning av fåglar) finns ju på södra Öland, Alvaret med sin flora mm. Gillar man kroppkakor så är väl det en öländsk specialitet . Ínnan Ölandsbron öppnades gick faktiskt min storasyster på den, Öland är ju enklare/billigare att komma till men jag föredrar Gotland. Jag har en arbetskamrat som kommer därifrån och hans dialekt ger mig fortfarande positiva associationer, vi hade fint väder när vi var på Gotland så intrycket förstärks även av detta (men både Öland och Gotland har många soltimmar).
Hoppas du får det bra vad du än väljer. /Ann
7 jan. 2009 08:49
Hej! Ja, som de andra sagt så håller jag med om att Gotland är bästa ön. Jag har bott på Gotland och vill gärna tillbaka dit. Jag har jobbat på Öland men vill inte tillbaka lika mycket. Gotland har många vackra platser, var man än befinner sig. Fina badsränder på Gotland är bland annat Snäck, där finns café och rutschkana om så önskas, sen finns en underbar strand mellan hamnen och Kneippbyn, där är det ganska avskilt vad jag upplevt det, helt klart värt ett besök. Annars, om du vill till östra sidan finns Ljugarn, en större strand där det också finns boende och matställen. Var du än befinner dig på Gotland är landskapet varierande, ser väldigt olika ut från plats till plats, vilket är riktigt charmigt. För att avsluta, Öland är bra, men inte hälften så bra som Gotland! Lycka till!
7 jan. 2009 10:22
Jag håller med om att Gotland är härligt. När jag och min syster var där tillsammans, så sa hon så här: Varför åker man utomlands, när det är så vackert här i Sverige? Jag har varit på Öland bara en gång och det var så länge sen, att jag inte vågar ha nån mening om den ön.
Av Joakimn
7 jan. 2009 15:46
Om valet är mellan dessa två så föredrar jag Gotland med dess kultur.
annars är Orust bäst..västkusten med saltabad.. :)
Av Anna__
7 jan. 2009 18:01
Kan bara hålla med föregående skribenter! Har varit på båda öarna flera gånger, och Gotland har (enligt mig) mer att se! Underbart på somrarna. Och Visby får ni inte missa att gå omkring i, särskilt om ni inte varit där tidigare!
Anna