Oerfaren ensamfarare söker råd till Thailand mfl

2 nov. 2017 11:41 (redigerad)
Visningar: 298
Hej!

Jag planerar åka till Thailand, eller ev Vietnam, Sri Lanka eller Indien mfl, beroende på råd och tips m.m här! ;)
Tanken är att åka i början på december i år, med avresa sista veckan i november tidigast och senast ca 12 december :)
Reslängd mellan 8 och 12 dygn, beroende på omständigheter och möjligheter.

Jag ber om ursäkt för det långa inlägget och personlig info m.m, men försöker hålla det konkret och relaterat till frågeställningen.

Jag skadade mig mkt allvarligt i en trafikolycka för drygt 2 år sedan och lovade mig själv då att ta tag i mina drömmar om att få se världen.

I oktober flög jag för första gången (bortsett från ett medvetlöst tillstånd i ambulanshelikopter) till Fuerteventura och hade 6 fantastiska dygn. :)
Jag hyrde bil och utforskade de städerna jag hann med, vilket jag absolut rekommenderar andra att göra där!

Mitt mål då var att bara få komma ifrån och stressa av, men mot min förvåning fick jag även rejäl smärtlindring och minskade besvär av vistelsen. Nervskador + svåra smärtor i foten har minskat betydligt av promenader i sanden t.ex!
Jag har nu fått rejäl mersmak och vill denna gång lite längre bort, gärna med än mer "utländsk" -känsla :)
Kanarieöarna var verkligen bra, men det blev nästan FÖR bekvämt konstigt nog.
Mitt "äventyr" låg helt i mina egna händer, förutom klimat, natur och kultur etc, så bjöds man inte in i äventyret. Om ni förstår vad jag menar? :)

Jag vill nu göra ett nytt försök och tror att Asien kanske kan åstadkomma den känslan. Jag tar tacksamt emot alla råd och tips!

Jag har hittat charter för runt 7-8000kr för ca 10-12 dagar, är det så bra som jag tycker det låter? Söker på destination och det var där jag bokade min förra med.
Någonting jag bör titta efter eller tänka på ang det?

Jag har en del skador att ta hänsyn till tyvärr.. Bröt nacken och krossade bäckenet, en fot och en hand + ett gäng frakturer till, samt ett knippe nervskador och nervsmärtor m.m på köpet, har nu metall i 4 kroppsdelar, vilket inte är vidare trevligt i vårt kalla klimat.
Jag kan gå och röra mig hyfsat, men inte springa, klättra i berg eller dylikt tyvärr.
Är också ensamstående småbarnsfar till 2, därav de korta lite märkliga reslängderna.
Jag vill och behöver åka igen av många anledningar, men värmen och sanden m.m gjorde underverk för div smärtor och skadebekymmer, bara den delen är värd det.

Som sagt, alla svar, tankar, tips och råd uppskattas oerhört!

Behöver man visum?
Vilka vaccinationer behöver jag?
Finns det direktflyg och vilka bolag rekommenderar ni? (gärna charter då jag tyckte det fungerade smidigt och känns skönt med arrangör på plats etc, även om jag inte nyttjade det)
Jag festar inte och jag vill inte ligga på stranden en hel dag, eller vistas på hotell etc. Jag vill nog vara äventyrlig i den grad jag klarar av det, gärna se kultur och natur m.m.

Med vänliga hälsningar!
Av Erik777
2 nov. 2017 14:34
Vart går resan du hittade för 7-8000?
Annars tycker jag du ska åka till Kerala, Indien. Fullkomligt subjektiv uppfattning.
Enda nackdelen är att det inte finns charterresor dit. Men det är faktiskt mycket trevligare att flyga reguljärt. Boka hotell på nätet där du avtalar med hotellet att plocka upp dig på flygplatsen så blir det minst lika bekvämt som charter.
De flesta hotell i Indien kan hjälpa till med allt som en reseledare kan, utflykter, fordonshyra (om du vågar) etc.

Flyg med Qatar eller Emirates till Kochi. Bo några dagar i Ernakulam, kolla in stan, kolla in Fort Kochi. Sedan bestämmer du dig för vad mer du vill göra. Flodbåtskryssning, teplantager, stadsliv, strandliv, nationalparker... I Indien blir varje dag ett äventyr, i synnerhet om man inte varit där innan.

Du ansöker om e-visa online. Behöver inga speciella vaccin förutom grundskydd, men Hepatit A+B är alltid bra att ha.
4 nov. 2017 12:40
Jag har nu några intressanta val jag står inför, som jag önskar alla synpunkter om!

Jag tittar på charter för enkelhetens skull, jag värdesätter smidighet och enkla system etc :)

Har hittat charter till Bali på 10 dagar för ca 10k, någon som kan säga något om hur Bali är?
Annars har jag hittat 10dagar på Jomtien Beach (utan transfer, vet inte hur stort bekymmer det innebär) och resor till både Sri Lanka och Vietnam i ungefär samma pris och längd.
Känns dock som att det kanske är Thailand som passar mig bäst, verkar vara smidigast och erbjuda störst variation av upplevelser, samt att dessa då är mest lättillgängligt etc väl där. Eller har jag kanske fel?
Jag vill nog hyra mc/ moped för att ta mig runt lite på egen hand med.
Någon ort som passar extra bra med den info jag lämnat?

Ving har många olika hotell, antal dagar och olika platser att erbjuda, men bokningssidan står mest och tuggar i de få försök jag gjort..
De har även Vietnam och Sri Lanka som intressanta mål.

Förra resan hade jag mkt tur med, höll på att göra många misstag och är därav lite mer orolig denna gången. Allt från flygtider till område är ju mkt viktigt! Dessutom står det nu att det inte ingår transfer till vissa orter och att taxi m.m är dyrt, känns ju lite olustigt. Kör inte gärna bil i Thailand, definitivt inte i Bangkok ;) även om jag gärna hyr mc vid mindre ort sedan, så uppskattas nog transfer till hotellet?

Men Thailand
eller Bali för det första kanske..? :)
Har bara 3-4 veckor kvar så måste nog bestämma mig snarast möjligt.
Hur lång tid tar visum och vaccinationer osv?

Med vänliga hälsningar Peter
4 nov. 2017 13:42
Hej

Tänk på säsongen - hur är Bali i December? Har de inte regnperiod då? När det gäller Thailand ska du undvika Gulföarna (Koh Samui, Koh Tao och Koh Pah Ngan) som har regnperiod då. Om du väljer Thailand så har Koh Chang vanligtvis utmärkt väder i December och är en ganska stor ö där du kan få en del variation. Från flygplatsen i Bangkok tar man minibuss eller taxi - det finns ett antal trådar här om hur man går tillväga.
Själv tycker jag att det är onödigt att välja charter när man ska till Thailand. Om du flyger reguljärt så får du bekvämare flyg och har också möjlighet att välja flyg med byte, vilket kan vara väldigt skönt om du är stel och har smärtor - då har du möjlighet att gå runt och få upp rörligheten.... Emirates är bäst tycker jag, men Quatar är också bra och brukar vara billiga.
Om du ändå bestämmer dig för charter så kolla så att de billiga priserna inte beror på uselt väder vid resmålet vid tidpunkten!
Sorry för rörigt inlägg...
Av Ansun
4 nov. 2017 16:23 (redigerad)
Jag tycker att du kan köra på charter till Thailand om det känns enklast för dig.
Så gjorde vi första gången som vi besökte Thailand också. Sen, när man har varit dit en gång och sett hur lätt allt är att göra/boka själv där så kanske man vågar sig på att boka nästa resa på egen hand istället.
Thailand är ett lätt land att resa i på egen hand.
Vi har besökt Phuket den tiden som du planerar att åka och vädret var bra då. Någon regnskur någon natt, men annars sol.
Vi gillade Kamala, men Kata, Karon funkar också. Vill du ha en lite lugnare ort så kanske Khao Lak är bättre.

Annars så kan du flyga till Bangkok på egen hand och utgå därifrån.
Du kan antingen ta en taxi ( ca 2 timmar) för ca 600:- till ön Koh Samet. Eller så kan du ta flyget vidare till Trat för att snabbt och enkelt komma till ön Koh Chang. Från flygplatsen i Trat så tar du en delad taxibuss som står utanför flygplatsen till färjan (typ 20 min) som går över till Koh Chang. Koh Chang har många mysiga ställen att bo på och boende bokar du genom booking.com
När du bestämt dig för hur du vill göra så bara fråga på, -Vilket ställe, -Vilket hotell osv. Här finns alltid svar att få!

Du klarar av att fixa en resa på egen hand, men känns det bättre för dig så kör på charter! Thailand är underbart, det kan inte bli fel hur du än väljer att göra. Du får stanna 30 dagar utan visum.
4 nov. 2017 16:45
Citerat från Lillaannaj:
Hej
Många tack för dina råd och tips!
4 nov. 2017 18:14
Citerat från Ansun:
Stort tack, var mycket givande!
Verkar som alla tipsar om reguljärt, kanske inte alls är några konstigheter! :)
Men det är nytt och jag har mycket krångligt att hantera varje dag, därav kändes charter klappat och klart. Men det är väl snarare en fråga om engagemang, vilja och våga kanske.. ;)
Sparar man tid, pengar och dessutom får större valfrihet etc, så är det väl bara bra att lära sig då.
Bör jag då boka ett hotell första 2 dygnen tex, för att sedan jaga väl på plats, eller hur bör jag planera isf?

Kändes tydligt sist resa, att jag inte bör lägga så mkt fokus på ett super fint hotell, jag är förmodligen ytterst lite där sedan ändå. Det lockar ju också oerhört att bo på flera platser och inte vara knuten till en och samma punkt.
Jag upptäckte mkt i Fuerteventura på egen fot, många delar som bekymrat mig innan, var inga som helst bekymmer väl där och allt var ist så mkt enklare än jag någonsin kunnat ana! Men det säger kanske mer om Fuerteventura iofs.. :)
Blir det inte besvärligt med packningen om man rör sig mkt utan fasta punkter, särskilt utan hyrbil?

MVH
Av Ansun
4 nov. 2017 19:36
Vi brukar boka färdigt hotellen hemifrån. Jag skulle inte orka gå runt och söka där i värmen. Skönt att ha det klart så att man vet vart man ska.
Packningen är det inget problem med fast man rör sig runt lite, vi använder inte allt för stora resväskor med handtag och det funkar bra.
Vi hyr aldrig bil, skulle aldrig våga köra i Thailand. Vi åker taxi eller buss dit vi ska.
Transporten mellan olika ställen är välordnad i Thailand. Du kan köpa transport nästan var som helst och de kommer och hämtar upp dig på hotellet som ni gjort upp om innan.
Hotell finns det i alla de prisklasser, bara att bestämma sig vart man vill åka så hittar man oftast hotell i den prisklassen som man önskar sig på booking.com.
5 nov. 2017 16:28
Citerat från Ansun:
Vi brukar boka färdigt hotellen hemifrån. Jag skulle inte orka gå runt och söka där i värmen. Skönt att ha det klart så att man vet vart man ska.
Packningen är det inget problem med fast man rör sig runt lite, vi använder inte allt för stora resväskor med handtag och det funkar bra.
Vi hyr aldrig bil, skulle aldrig våga köra i Thailand. Vi åker taxi eller buss dit vi ska.
Transporten mellan olika ställen är välordnad i Thailand. Du kan köpa transport nästan var som helst och de kommer och hämtar upp dig på hotellet som ni gjort upp om innan.
Hotell finns det i alla de prisklasser, bara att bestämma sig vart man vill åka så hittar man oftast hotell i den prisklassen som man önskar sig på booking.com.
Stort tack!
Ursäkta att jag frågar på, samt om jag verkar lite förvirrad eller dylkt!
Är nervös nu :)
Jag har nu ordnat med detaljerna här hemma och skall nu försöka boka det här iaf.
Jag har tittat lite på flygpriser, men som jag var orolig för, så är det ju ett virrvarr av information man redan bör känna till. Jag vet inte ens vart jag bör flyga till..
Blev nyfiken på öarna som folk skriver om, koh lipe m.m, men just nu är jag lite överväldigad med information och är osäker på hur jag skall klara planera allt det här..

Vilken sökmotor eller dylikt rekommenderas för flygresor och vad är ett bra pris, samt flygtid egentligen? Jag skulle nästan behöva följa ett recept! :)

Hur vet man när det är billiga datum att resa på? Det är ju lätt att se bland charter-alternativen beroende på pris andra alternativ, men som helt grön på dessa alternativ så är det svårt att få en uppfattning om.
Vad kan jag börja med främst, vad är den bästa utgångspunkten för att komma igång?
Mycket faller säkert på ju mer jag får ordnat sedan.
Jag åker helst från Göteborg men Stockholm fungerar också om priset eller annat skiljer stort.
Jag kan resa när som helst och vill helst att prisbilden kan få välja tillfället, men jag vet inte hur jag skall få reda på den infon nu.

Tackar ödmjukast för fler tips och tankar! Det gäller alla som kan sitta på råd inför mina frågor osv, även tips på vad jag bör undvika eller speciellt ha i åtanke uppskattas verkligen!

Mvh Peter
Av Ansun
5 nov. 2017 17:04
På momondo.se eller flygresor.se så hittar du flyg.
Runt 12 timmar tar det med direktflyg, men om du byter någonstans så brukar det hamna på 14-16 timmar kanske.
Räkna med att genom att du åker ensam så blir ju boendet lite dyrare än om du åker tillsammans med någon annan och kan dela på kostnaden för ett dubbelrum.

Om du har is i magen och vågar vänta och chansa så brukar det vara många sistaminutenresor (charter) till Thailand just den tiden innan folk åker på julledigheten.
8 nov. 2017 17:25
Hej igen allihopa!

Jag har fortfarande inte fått bokat ännu och sitter fast på ruta 1, dvs flyg. :)
Har letat och sökt, men det är så mkt att ta hänsyn till att jag inte når fram ändå.

Jag behöver åka från Göteborg och jag vill till Phuket eller Krabi.
Hur får jag bästa möjliga pris och kortast resväg för ett vettig pris? Och vad är ett vettigt pris? :D

Samt är det bäst att åka till Phuket eller Krabi direkt, eller via Bangkok? Jag oroar mig isf för bokning av inrikes etc..

Jag vill vara på orten ca 10 dygn + 1 dag till flygtid - sammantaget ca 11 dygn. Kan inte vara borta längre än Max 12 dygn tyvärr, annars vore charter på 14 dagar optimalt i alla avseenden.
Tidsramen för avresa är 1 dec till 11 dec ca.

Jag är så oerhört tacksam för all hjälp och alla tips som leder fram till bokat flyg!
Jag behöver komma över denna tröskeln så jag kan börja boka hotell och vaccinationer :)

Med vänliga hälsningar!
8 nov. 2017 22:15
Du kan boka genomgående biljett från Göteborg till Krabi. Sök t.ex. här på reseguiden så ska du de att det kommer upp olika kombinationer. Olika varianter med Lufthansa mfl. med två byten kostar 6000 - 7000 tur och retur. Annars kan du ju flyga till Bangkok och lägga någon dag där och kolla in staden och sedan flyga vidare med billigt inrikesflyg.
9 nov. 2017 10:15
Tack för tipsen Lillaannaj!

Nu är flyget bokat iaf! :)
Är framme i Phuket 18.30 ca och tar nu tacksamt emot alla tips på en bra rutt! Jag har bara 10 nätter till förfogande och vill därför inte åka för långt bort från Phuket, typ Koh Lipe etc, utan tror det räcker gott med närmre öar osv.

Allt ni kan tipsa om gällande Thailand, uppskattas oerhört!
Den här resan känns verkligen som ett stort kliv ut i det okända, utan någon form av trygghet i ryggsäcken. Dvs i form av arrangör och reseledare m.m.. ;)

Men utan trygghet, så kommer också frihet och chanserna att få en drömsemester ökar ju då såklart! ;)
Det är vad jag intalar mig iaf..
9 nov. 2017 11:27
Citerat från Realokerad:
Tack för tipsen Lillaannaj!

Nu är flyget bokat iaf! :)
Är framme i Phuket 18.30 ca och tar nu tacksamt emot alla tips på en bra rutt! Jag har bara 10 nätter till förfogande och vill därför inte åka för långt bort från Phuket, typ Koh Lipe etc, utan tror det räcker gott med närmre öar osv.

Allt ni kan tipsa om gällande Thailand, uppskattas oerhört!
Den här resan känns verkligen som ett stort kliv ut i det okända, utan någon form av trygghet i ryggsäcken. Dvs i form av arrangör och reseledare m.m.. ;)

Men utan trygghet, så kommer också frihet och chanserna att få en drömsemester ökar ju då såklart! ;)
Det är vad jag intalar mig iaf..
10 nätter är inte långt, kanske ta det som kommer och lär dig från det. Det är inte lätt planera där som här hemma tyvärr. Ta det som kommer, kanske du vill ändra dina planer när du är där. Kan vara väder, transport m.m. Men ändå bra ha form av idé vart du tänkt att åka till :)
9 nov. 2017 12:35
Citerat från Asienexperten99:
Citerat från Realokerad:
Tack för tipsen Lillaannaj!

Nu är flyget bokat iaf! :)
Är framme i Phuket 18.30 ca och tar nu tacksamt emot alla tips på en bra rutt! Jag har bara 10 nätter till förfogande och vill därför inte åka för långt bort från Phuket, typ Koh Lipe etc, utan tror det räcker gott med närmre öar osv.

Allt ni kan tipsa om gällande Thailand, uppskattas oerhört!
Den här resan känns verkligen som ett stort kliv ut i det okända, utan någon form av trygghet i ryggsäcken. Dvs i form av arrangör och reseledare m.m.. ;)

Men utan trygghet, så kommer också frihet och chanserna att få en drömsemester ökar ju då såklart! ;)
Det är vad jag intalar mig iaf..
10 nätter är inte långt, kanske ta det som kommer och lär dig från det. Det är inte lätt planera där som här hemma tyvärr. Ta det som kommer, kanske du vill ändra dina planer när du är där. Kan vara väder, transport m.m. Men ändå bra ha form av idé vart du tänkt att åka till :)
Tack för råden! men vad menar du med "Det är inte lätt planera där som här hemma tyvärr" ?
Är det svårare eller enklare att bestämma hotell och platser, när jag kommit fram, eller att boka och planera nu innan?

Jag vill nog boka natt 1 här hemma iaf, är ju framme ca 18.30 i Phuket och vill gärna ordna transfer från flyget med. Men jag tar tacksamt emot alla förslag, då jag inte vet alla valmöjligheter och har svårt att uppskatta!

MVH!
Av Sanmat
9 nov. 2017 16:56
Vart i Phuket vill du bo? Kata, Karon, Patong eller Kamala? Beror helt på hur mkt liv du vill ha runt dig eller om du vill ha lite lugnare?
Jag hade definitivt bokat första natten hemifrån så att det är klart när du landar. Bara att hoppa in i en taxi (eller delad minibuss) och dra dit. Taxi kan du ordna på plats, de har taxiservice vid utgången.
Du kan ju redan hemifrån kolla runt lite och planera med hotell Det kan vara körigt vid den tiden på året.. Men då laser du ju dig rätt mkt om du bokar allt hemifrån oxå. Det kommer att finnas boende men kanske inte så mkt att välja bland eller i alla standardklasser man vill ha.
9 nov. 2017 20:12 (redigerad)
Citerat från Sanmat:
Vart i Phuket vill du bo? Kata, Karon, Patong eller Kamala? Beror helt på hur mkt liv du vill ha runt dig eller om du vill ha lite lugnare?
Jag hade definitivt bokat första natten hemifrån så att det är klart när du landar. Bara att hoppa in i en taxi (eller delad minibuss) och dra dit. Taxi kan du ordna på plats, de har taxiservice vid utgången.
Du kan ju redan hemifrån kolla runt lite och planera med hotell Det kan vara körigt vid den tiden på året.. Men då laser du ju dig rätt mkt om du bokar allt hemifrån oxå. Det kommer att finnas boende men kanske inte så mkt att välja bland eller i alla standardklasser man vill ha.
Många tack för tipsen!
Jag tror det med och kommer nog boka allt hemifrån.
Jag vet inte vart jag vill, har inte fått tillräckligt god inblick ännu, men det är en av frågorna jag har här. :)
Tänkte Khao lak först, men iom att jag är inne 18.45 så kanske jag skall välja en närmre plats första 2 nätterna iaf? Vart som är bäst får du gärna tipsa mig om!

Har kikat lite på priser och det verkar finnas många erbjudande, är de verkligen dagsaktuella och man bör slå till direkt, eller är det lockbete och priserna kvarstår runt där? Dvs inom tidsramen för min resa 29-10.

Idag fanns det ju 5 och 4-stjärniga hotell att boka för runt 650 kr natten med frukost. Det var ju ett mkt bra pris för den typen av hotell och rum som erbjöds!
Men jag vet inte hur viktigt hotellet är just.. :)
Jag bor gärna lyxigt och flott, men jag är mkt mer intresserad av natur, kultur och spännande upplevelser, än hotellvistelse. Men bor väldigt gärna nära havet och relativt nära till naturområden.

I övrigt har jag bara några få önskemål jag vill uppfylla hitills:
Snorkla och hyra vattenskoter, samt fiske från båt och kanske ta dykcertifikat. Jag har även mc-kort och hyr gärna moppe eller större maskin för att se mig om på egen hand. (Om det öht är lämpligt i de områden jag är på)

Båtturer till snorkling och bad på vackra öar kommer definitivt ske iaf, men jag vet inte hur mycket av det jag vill och orkar med.
Vill nog inte bo på en ö där inget annat finns eller sker, men det är samtidigt svårt att säga utan att ha upplevt det, jag försöker vara ödmjuk inför alla tips. :)

Mvh
25 nov. 2017 09:43
Dags att uppdatera med både svar och nya frågor!

Som det ser ut nu är transfer ordnat till Khao Lak från flygplatsen i Phuket. Det blev ett mkt bra pris och jag vill tacka för tipsen jag fått!
1000 thb för 1 bil och 1 person är nog ett oslagbart pris!

Första veckan bor jag i Bang niang i Khao lak och de sista dagarna är tänkta att spendera på Phuket, Kamala, men här har jag inte bokat något ännu och tips mottages mycket tacksamt!

Jag har tänkt mig Kamala pga de tips jag fått och att läget verkar passa mig bra. Jag vill ha nära till flygplatsen, sevärdheter och samtidigt kunna besöka Patong m.m.

Mitt flyg går 05.50 hem, varav jag behöver ha bra planering för smidig transfer till flyget.
Jag oroar mig nu för själva utcheckningen iom den tiden på dygnet och många alternativ av boende har begränsade tider för receptionen och bemanning. Det är också svårt att få kontakt med hotellen och jag får inte riktigt den infon jag behöver genom min jakt på svar.. :)
Hur orolig behlver jag känns mig för utcheckningen mitt i natten?

Alla tankar och tips mottages mkt tacksamt!

Mvh
Av Ansun
25 nov. 2017 10:14
Jag skulle bo sista natten i Nai Yang nära flygplatsen. Många hotell där verkar ha flygplatstransfer också.

Annars så bokar du taxi redan dagen innan och säger även till dagen innan på hotellet att du vill checka ut så där tidigt på morgonen.
27 nov. 2017 10:08
Citerat från Ansun:
Jag skulle bo sista natten i Nai Yang nära flygplatsen. Många hotell där verkar ha flygplatstransfer också.

Annars så bokar du taxi redan dagen innan och säger även till dagen innan på hotellet att du vill checka ut så där tidigt på morgonen.
Tack för tipsen!
Osäker på om jag vill byta till ett tredje hotell på sista dagen dock. Det hade nog vart skönt att få den dagen till mer lugn och ro innan hemfärden. Hade gärna badat, ätit gott och försökt få en sista härlig dag för att säga adjö till paradiset. ;)

Oron:
Bland alla klasser och möjligheter av hotell och boenden etc, kan det vara ett bekymmer någonstans, eller bli några konstigheter med att checka ut mitt i natten?
(Har ej bokat sista hotellet än)

Är det här ett reellt bekymmer, eller är jag orolig i onödan?

Jag har verkligen tagit detta med "ro" och har några viktiga detaljer kvar att lösa.. :)
Det kommer bli ett par hektiska dagar nu och ett mindre krig i tankeverksanheten.
Kroppen har redan börjat spöka med komplikationer, förmodligen triggat av stress m.m..

Mycket tacksam för några sista tankar, tips och idéer innan avfärden på onsdag!

Mvh
Av Erik777
27 nov. 2017 13:19
Alla hotell är vana vid att folk reser på de mest konstiga tider, så inga problem. Men säg till dagen innan och se till att du har betalat och gjort upp eventuella dispyter om notan :)
27 nov. 2017 15:27
Citerat från Erik777:
Alla hotell är vana vid att folk reser på de mest konstiga tider, så inga problem. Men säg till dagen innan och se till att du har betalat och gjort upp eventuella dispyter om notan :)
Många tack för svaret!

Det går sakta i tankeprocessen nu :) och det är en hel del huvudbry.
Ska försöka slappna av, i den mån jag hinner med det iaf.

Mvh