Plan B.... kan ni hjälpa mig?

Av Mette
25 apr. 2010 11:52
Visningar: 573
På grund av rådande oroligheter i Bangkok som jag hoppas att ingen har missat så blir det nog inget besök i Bangkok som jag hade hoppats på.

Jag har en biljett till Bangkok men vet inte hur jag ska göra sedan?
Planen var att från början att ta tåg/buss/båt till Koh Samui för att spendera den största tiden där nere.

Borde man inte kunna ta buss från flygplatsen?

Eller ska man ta sig vidare till något annat land, i såfall tips på det...

Eller så slänger jag biljetten & bokar en vanlig resa ner till Grekland.... som alltid! :D

Skämt å sido, in med era förslag. Ni med långa predikningar om situationen i Bangkok/Thailand får gärna skapa en egen tråd & diskutera detta i den.
JA, jag vill bara prata lösningar & min framtida semester i denna tråd. Jag är mycket väl medveten om varför & hur situationen ser ut där nere. Bara för att jag inte vill gräva ner mig hur det ser ut så betyder det inte att jag inte bryr mig.
Av Mpc
25 apr. 2010 12:00
fördet första när när ska resa bli av sen det andra så går det bra o ta flyget ner till Ko Samui om nu du inte vill eller måste åka buss går mycket bra
Av Mette
25 apr. 2010 12:14
Jag reser 31 maj & flyger gärna bara en gång. Går det buss direkt från Bangkoks flygplats?

Kan även skriva att jag åker hem 22 juni till Sverige igen.
25 apr. 2010 12:38
Hej Mette,

Eftersom Koh Samui är en ö så måste man ta sig till tex Suratthani på fastlandet med något färdmedel omedelbart från flygplatsen. Problemet är att det är ganska långt och omständigt att byta till färja osv. Been there, done that. Mitt tips är att boka flyg med Bangkok Airways som landar på Koh Samui. Lite dyrare alternativ, men säkrare och sparar mycket tid och kånkande på väskor.

Det finns bussar annars till Trat för vidare färd till Koh Chang. Där är det också trevligt!
Annars är ju Malaysia, Vietnam eller Filippinerna också bra resmål för sol och bad.
Av Mette
25 apr. 2010 12:53
Jo jo! Jag vet att man måste ta färjan över =)

Har varit i Thailand två gånger tidigare så jag är inte helt borta när det gäller Thailand. Bara borta när det gäller att ändra ev. planer nu.

Men ju mer söderut man åker, blir det inte mer risk för monsun då? Åker ju i juni?
25 apr. 2010 13:48
Hej,

Förlåt, inte meningen. Svårt att veta. Ville bara dra rutten.

Nja, har för mig monsunperioden börjar i juli. Det kommer nog skurar ändå oavsett vilken månad. Det är vad jag själv har upplevt. Du lär kunna lapa sol ändå. =)
27 apr. 2010 10:34
Charmen med att resa är att först planera, sedan genomföra och därefter göra en efterkalkyl .... och hela tiden lär man sig. Min erfarenhet, och den är betydligt mera än vad som jag skrivit ner i min profil, är att man stöter på oplanerade svårigheter/problem som är svåra att förutse. Därför är det bra att ha studerat andra möjligheter och det vet jag att du har gjort. Jag har sett andra trådar med dina olika frågeställningar. Detta sagt som en vågad inledning till ett förslag som kanske avvviker från din plan eller också förstärker den. I andra sajter kan man vara rakare och uttrycka sig,många gånger, som vuxen till vuxen, men här på RG så får man passa sig så att inte någon uppfattar att man är ironisk.
Att korrigera en enkel fråga som kan tyckas nästan provocerande eller närmast löjligt enkel som:"När slutar oroligheterna i Bangkok? Ett enkelt svar: "Vet inte"! ... eller "Är det inte farligt att segla mot horisonten och över kanten? Enkelt svar: "Nej, jorden är rund så du seglar inte över någon kant".
När då den mindre vetande eller provocerande får detta svar så reagerar den med att fräsa och tycka att svaret är ironiskt, hånfullt varpå RG går ut och censurerar tråden eller ännu naivare stänger den. Det är mot den bakgrunden som jag har förstått ryktet om att RG omger sig med jätte snälla människor som berättar att Thailands flagga har följande färger, ..... eller att Bangkok är Thailands huvudstad. Bara ren fakta, men råkar någon ha en personlig inställning i ett mer resonemang runt en frågeställning, så uppfattas det som provocerande, ironisk, hånfullt ..... eller som barn skriker åt en tillsägelse eller avvikande svar mot ett förväntat: "Du är dum, du får inte komma på mitt kallas" eller ...... eller sandlådetekniken "Håll käften"!!! och berättar att nu är mina argument slut, nu fräser jag bara för jag är så omogen och du är så stor och dum...... men inte oerfaren. :=)
Detta skrivit för att sänka temperaturen och tänka till. Det finns trådar som har spårat ut där frågorna ställs på både ut och inandning och utan att reflektera. Där medlemmar med en "dåres" envishet försöker att tillfredsställa alla kräsna, som bara ställer krav utan att betänka att många gånger är det en personlig inställning, som inte går att överföra till en annan. Vi är olika och kan inte eller bör stöpas i en form.
Mot den bakgrunden avstår jag att gå vidare i denna tråd.
Av Mette
28 apr. 2010 08:46
Ja det gör du rätt i!

Ha en underbar dag... :)
Av Begesk
28 apr. 2010 09:34
Mette skriver ett nytt inlägg:

"Ja det gör du rätt i!

Ha en underbar dag... :)"

Va? ...... Trodde att du stängt tråden?
Av Mette
28 apr. 2010 19:14
Då trodde du nog fel sörrö ;)
Av Tap4me
19 maj 2010 02:05
Hej vi ska oxå till Thailand och landar i Bangkok 2:a juni, vårat flyg till Samui går den 3:e juni, det innebär att vi måste stanna i Bangkok 1 natt. Eller ska man strunta i Thailand helt o bara mellanlanda för att sedan åka vidare direkt till tex Kambodja med airasia elr liknande? Vi åker med små barn så vi e lite oroliga....
19 maj 2010 18:48
Hej! Vi ska resa till Koh Samui 5 aug-26 aug och vi flyger dit med mellanlandning i Bangkok. Innan vi kom så långt såg jag idag att Bangkok Airways hade biljetter till Koh Samui för 2236:-
Av Ukunda
19 maj 2010 19:15
Hej Mette
Mig veterligen går inga direktbussar söderut från flygplatsen. Själv har jag löst det så vid andra tillfällen att jag tagit en taxi eller minibuss från flygplatsen till Hua Hin,stannat där endag eller två och sedan hoppat på Lomprayahbussen där för vidare transport ner till öarna.
Av Kiiwii
29 maj 2010 11:42
Citerat från ukunda:
Hej Mette
Mig veterligen går inga direktbussar söderut från flygplatsen. Själv har jag löst det så vid andra tillfällen att jag tagit en taxi eller minibuss från flygplatsen till Hua Hin,stannat där endag eller två och sedan hoppat på Lomprayahbussen där för vidare transport ner till öarna.
Hej!

Går det att åka Lomprayabussarna från Bkk och isf varifrån? Vi har tänkt ta oss till öarna via dem men jag har inte fattat riktigt varifrån de avgår....??
29 maj 2010 15:55
Är inte sugen på att läsa igenom hela tråden men Bangkok Airways flyger mellan Bangkok och Koh Samui. Borde inte vara några problem att hitta en enkelbiljett för runt 500 kr.
Av Begesk
29 maj 2010 19:59
Frågan gällde buss från Bangkok. :=)