Öar nedanför Krabi..

Av Friss
2 feb. 2012 19:57
Visningar: 1147
Hej?
Många är sedan jag var i Thailand, men är väldigt nära att boka nu i feb för 2 veckor. Landar då i Krabi, så vill inte åka för långt eftersom vi vill ta det lite lugnt. Vill gärna göra ett återbesök på Koh Ngai. Behöver man förboka nu i feb? Har aldrig förbokat i Thailand, men det var som sagt en del år sedan..Kan man ta egna dagsutflyker (vill helst ej åka arrangerade utflykter) till Koh Kradan och Koh Rok nok från Koh Ngai?. Har läst att det går utflukter från Lanta, men vill helst inte åka till Lanta. Finns det några anda öar däromkring med fantastiska stränder?
Vilken väg är snabbast och enklast från Krabi till Koh Ngai? Föredrar nog båt. Är det speedbåt som gäller då eller där går större båtar också?
Tacksam för tips:-)
Av Barajag
2 feb. 2012 22:35
Hej.
Är precis hemkommen från krabi. Vi bodde i Ao nang och därifrån besökte vi många fina öar o paradisstränder. Vet inte riktigt vad du tänkt dej men att ta en dagstur till phiphi var härligt. I samma veva besökte vi laguner, Maya beach, monkey beach där vi badade med apor o massa andra fina stränder. Phiphi var annars väldigt mycket party så helt annorlunda en förr men ändå en trevlig ö med bra shopping. Billigt boende finns o behöver inte förbokas. Vi fick en dagstur inkl lunch för 1000bath o då ingick snorklingsprylar, dricka o frukt hela dan. Vi Åkte med speedboat. Minns i te vad företaget hette men d låg på en hörna på strandgatan i Ao nang. D fanns många men betala inte mer än 1000 för en sÅdan tur pga av sesongen. Till små stränderna kostar d mellan 200-300 bath tur o retur. Vi förbokade dagaturerna nån dag innan o d andra turerna samma dag. D bästa om man vill hyra speedboat är att samla ihop ett gäng o hyra båt en heldag eftersom man betalar för båten oavsett antal. Jag kan även rekommendera tigertemplet med 1237 trappsteg upp till en fantastisk utsikt. Jobbigt men värt varje steg. Hoppas du får en fin semester!
Med vänlig hälsning, Kristin
Av Sierra
2 feb. 2012 23:09
Från Krabi Airport är det enklast att ta taxi till Pak Meng Pier i Trang province. Det tar ca 1,5 tim och du får betala ca 1500 THB.

Från piren går det dagliga båttransfers till Ngai 12.30 (speedboat 30 min) och 16.30 (fraktbåt 1 tim). Pris 450 THB.

Du kan även kontakta din resort på Ngai för pickup vid Pak Meng Pier om ovanstående tider inte passar. Det finns även möjlighet att förhandla om en longtail när du är vid piren.

Från Ngai kan du åka på dagsutflykter till Rok Nok och Kradan. Du får info på din resort.
Av Friss
5 feb. 2012 18:35
Tack för tipsen!! Vet någon av er hur stränderna och vattnet på Koh Muk är om man jämför med Koh Ngai??Är lite petig, vill ha så klart vatten som möjligt :-) och har läst att vissa gillar Muk bättre..Hur lång tid tar en långtail från piren ut till Koh Ngai? Blir lite stirrig om vågorna e för höga..
Mvh,
Anneli
Av Beppis
6 feb. 2012 08:04
Bodde på Koh Mook, Charlie Beach resort, förra året, fin resort men inte så klart vatten. Charlie Beach resort ligger på västra sidan av ön med härliga solnedgångar. Finns en del barer/resauranger bakom resorten. Det tar ca 10 min till Emeralda Cave och 30 min till Koh Kradan med longtail. Tycker att det var mycket bra snorkling på Koh Kradan, åkte dit 2 ggr.
Var även över till Sivalai resort som jag tyckte var en riktig "turistfälla". På Mook finns det ganska många bofasta och en ganska stor by.
Av Mok
6 feb. 2012 17:30
Hejsan!
Vi var på koh Ngai förra jul-nyår och det fanns rum lediga på flera resorter då, så det ordnar sig nog:) Vi åkte till Pakmeng och sedan med speedboat och det funkade klockrent.
Av Cina36
8 feb. 2012 10:10
Citerat från mok:
Hejsan!
Vi var på koh Ngai förra jul-nyår och det fanns rum lediga på flera resorter då, så det ordnar sig nog:) Vi åkte till Pakmeng och sedan med speedboat och det funkade klockrent.
Lite tips på booende skulle jag vilja ha :) priser ca? nu var ni där under högsäsong och vi far dit i april så lite prisskilnad blir det nog kanske men så att man har lite hum om priserna på plats! hade inte tänkt att förboka!