Krabi, Koh Lanta mfl öar- tacksam för feeback på resrutt!

Av Sheriff
1 aug. 2012 13:24
Visningar: 3091
Hej!

Var i Thailand första gången för 1,5 år sen- då Koh Samet och Koh Chang öarna. Vi är en familj på 2 vuxna och 3 ungdomar. Nu är det snart dags igen och vi har tänkt oss väst/östkust söderut- flyget är bokat sen i februari.

Ankommer Bankok 23/12 kl 9.45. Tänker oss då flyga till Krabi och vara kvar i Ao Nang -1 v - där tänkte vi göra utflykter till Koh Kradan,Koh Mook och kanske också Koh Jum. Därefter vidare till Koh Lanta ca 1 v och sen kanske till östkusten och Koh Panghan (lång resa från Koh Lanta och hur?). Från Koh Panghan direkt till Hua Hin och sen Bankok (eller direkt Bankok?). Eller så kanske vi ska göra resan omvänd enligt rutten ovan.

Vi har som sagt inte varit på västkusten men insupit information och åsikter genom alla olika inlägg här på sajten. Det finns ju så mycket att välja på och nu måste vi helt enkelt bestämma oss.

Tacksam för tips och råd
Av Sierra
1 aug. 2012 14:26
Det kan vara bättre att besöka Kradan och Muuk när ni är på Lanta då Lanta ändå är bäst att utgå från till dessa öar.

Från Saladan på Lanta är det ca 250 km till Donsak Pier där ni tar Raja ferry direkt till Phangan. Räkna med ca 5,5 tim med minivan till Donsak inkl två bilfärjor vid Lanta. Färjan tar 2,5 tim och det är många dagliga avgångar. http://www.rajaferryport.com/?rid=2
Av Sheriff
2 aug. 2012 17:26
Tack för info.

Låter rätt drygt med så lång resa från Lanta till Phangan. Hur är Phangan förresten och även Ao Nang by där vi tänkte vara några dagar och göra utflykter? Har tittat på bl a Haleeva och Cozy place (finner fler än
ett tror jag) i Ao Nang.

Har precis funnit flyg med Thai från Suvarnabumi Bkk ENKEL för 4290 kr för 5 vuxna. Vad tror ni om det priset? Finns en flight kl 12.05 och vi ankommer 09.45- reser bara med handbagage. Hinner vi i så fall?

Har även sökt på Nokair men kan inte boka så långt fram som 23/12 när vi ankommer. Där får man ju också räkna in transfer på 1,5 tim fråg Suv- Don Mueang.

Gärna fler synpunkter tack.

Vi har som sagt aldrig varit i området och är tacksamma för de synpunkter, utifrån era upplevelser, som vi
kan få.
2 aug. 2012 18:02
Hej!

Jag kan säga att Koh Phangan som ligger 20 min från Samui eller 1,15h från Koh Tao med "Lomprayah "...
är en mycket mysig ö, som erbjuder många underbara stränder.

Enligt mig den mysigaste ön i detta område ;-)

Mvh/Muangthai
Av Sierra
2 aug. 2012 22:32
Citerat från sheriff:
Har precis funnit flyg med Thai från Suvarnabumi Bkk ENKEL för 4290 kr för 5 vuxna. Vad tror ni om det priset? Finns en flight kl 12.05 och vi ankommer 09.45- reser bara med handbagage. Hinner vi i så fall?
Ni hinner, inga problem.
Av Sheriff
4 aug. 2012 12:46
Tänkte väl att vi skulle hinna med eftersom vi har drygt 2 tim på oss och dessutom bara handbagage (är det tänkt). Bara hoppas att vår flight inte är försenad i så fall!

Nu har jag också funnit flyg till HALVA PRISET (jmfr Thai och Airaisa) med Nokair och Orient Thai men blir här lite fundersam. De flyger ju inte till Krabi airport- Oritent Thai flyger bara till Phuket och Hat Yai (?). Nok air flyger också till Hat Yai + Koh Lanta (Saladan Pier). Hur många flygplatser finns det egentligen och vad är lämpligast om vi nu har tänkt att först stanna till i (Krabi) Ao Nang- har tittat på hotellet Haleeva som jag fann positiva omdömen om i annat inlägg.

Efter några dagar i Ao Nang tänker vi fortsätta till Koh Lanta och har tittat på Lanta nice beach resort-
någon som har bott där? Har ni annat att rekommendera på Lanta - tänkt oss boende för totalt ca 5000 Thb/natt inkl frukost och då är vi 5 pers- blir ett boende med extrasäng kan jag tro.
Av Sierra
4 aug. 2012 13:25
Citerat från sheriff:
Tänkte väl att vi skulle hinna med eftersom vi har drygt 2 tim på oss och dessutom bara handbagage (är det tänkt). Bara hoppas att vår flight inte är försenad i så fall!

Nu har jag också funnit flyg till HALVA PRISET (jmfr Thai och Airaisa) med Nokair och Orient Thai men blir här lite fundersam. De flyger ju inte till Krabi airport- Oritent Thai flyger bara till Phuket och Hat Yai (?). Nok air flyger också till Hat Yai + Koh Lanta (Saladan Pier). Hur många flygplatser finns det egentligen och vad är lämpligast om vi nu har tänkt att först stanna till i (Krabi) Ao Nang- har tittat på hotellet Haleeva som jag fann positiva omdömen om i annat inlägg.
Hat Yai Airport är inget alternativ då det ligger långt från Ao Nang (300 km).

Nok Air har ingen flight till Koh Lanta (där finns ingen flygplats). De har däremot en Joint Ticket med Tigerline ferry vilket innebär att du flyger till Trang Airport och därefter buss till Hat Yao pier där du äntrar färjan till Saladan på Lanta. Detta är inget alternativ om du skall till Ao Nang då det totalt tar lång tid.

Om ni inte vill flyga med Thai eller AirAsia till Krabi är alternativet som sagt att flyga till Phuket med Nok Air eller Orient Thai Airways eller till Trang Airport med Nok Air. Från båda dessa flygplatser tar det knappt 3 tim med taxi/minivan (pris ca 3000 THB) till Ao Nang. Nok Air har en dep till Trang från Don Mueang 15.10. Pris ca 1700 THB enkel.

Räkna med ca drygt 1 tim till Don Mueang från Suavarnabhumi International i Bangkok.
Av Sheriff
4 aug. 2012 14:28
Ok tack Sierra, då låter det som att Nok Air till Trang blir det bästa alternativet om vi ska till Ao Nang först. Har mailat till NokAir och fått reda på att de släpper januari-flighterna i början av september. Får alltså vänta tills dess om vi ska kunna boka t o r Bangkok- Trang.

Som vi diskuterar nu så skippar vi nog östsidan och Koh Phangan- blir för mycket åkande. Istället stannar vi
på västsidan och byter till Koh Lanta (gör ö-turer därifrån) efter 4-5 dagar i Ao Nang. Det får inte bli för mycket resande när vi BARA ska vara där drygt 3 v.

Nu skulle det vara till hjälp att få lite feedback på boendet också. Se mitt förra inlägg. Vi hörs.
Av Sheriff
9 aug. 2012 21:39
Ok, tack för era inlägg. Det har väl utkristalliserat sig så att vi bör nöja oss med några stopp på västkusten. 3 v blir för kort tid för alltför många stopp och transfers. Vi tar oss till Krabi/ Ao Nang med antingen Thaiair eller Airasia (snabbast och dyrast men bekvämast) alt. till Trang med Nok air och tillbaka med Nok air från Trang eller Oritent thai från Phuket (så får vi se något från den sidan också).

Efter Krabi/ Ao Nang blir det Koh Lanta och så får vi se om vi blir kvar där.

Jag måste säga att det är till stor hjälp och nytta med resonemanget på egna och andras inlägg på denna sajt. Det underlättar utformandet av en resrutt.

Vi hörs säkert snart igen.
26 aug. 2012 10:41
Att stanna i Krabi är onödigt, bara en vanlig stad...Jag kan rekommendera Ao Nang Cliff View Resort, 5 min bilväg från stranden, det går gratis bussar till och från stranden. Supermysigt och tyst uppe i djungeln, man slipper kommersen runt turistgatorna. Frukosten är inte den bästa, men stället är underbart och det finns pool. De hjälper till med båtbiljetter och resor. De kostar mellan 1200-3000 THB för dubbel/trippelrum. Vi bodde någon natt där och öluffade runt Krabiområdet med småbarn, att bo på småöarna är att rekommendera jämfört med turistiga AoNang.

Vi flyger också Bangkok-Trang, men i nov och då är AirAsia betydligt billigare än Nok Air, värt att kolla, båda flyger från Don Mueng.
Flyger man till Trang är det smart att börja på Koh Mook och jobba sig upp mot Koh Lanta med båt, om ni inte vill ta taxi direkt till Ao Nang. Ett väldigt fint ställe i närheten av AO är Railey Beach, på östsidan är hotellen billigare och mysigare, Sunset Tropical Resort är fint. Men det är ingen badstrand på denna sida, 10 min promenad till stränder, men det är det värt! :)
På Koh Lantas första strand, Hat Klong Dao, är det VÄLDIGT långgrunt och svårbadat, rekommenderar hellre Long Beach, Hat Phra Ae som är lite djupare.

Lycka till. Kom gärna med tips på boende runt Mook, Libong, Ngai, Kradan om du hittar nåt bra! :)
Ps, överlag så kan det vara svårt att bo 5 pers i ett rum, vi har svårt att hitta boende för 4 pers, så jag har blivit rekommenderad att ta 2 mindre rum istället på många ställen. Ds
30 aug. 2012 10:32
Bra idé att skippa Koh Panghan. Ni ska ju ha semester. Slappa och ut på äventyr inte sitta på trånga varma anslutningar. Det finns massor att se dit ni tänkt att åka. Jag var på Lanta förra året med mina småbarn. Vi bodde på Nice and Easy på Klong Khong beach. Boendet var helt ok. Mysiga bungalows och jättefin pool och Sala vid stranden. Men massor av stora kackelakor som de fick använda något medel att spraya ihjäl. Då kunde vi inte vara i bungalowen på hela dagen. Det gick att bada på förmiddagen fram till 12-13. Sedan blev det ebb och alla koraller kom fram. Jag fick en chock första morgonen. Hela stranden var utan vatten och helt täckt av bruna koraller. Den stranden rekomenderas inte. Det är rätt dyrt att åka tuk tuk. Det verkar vara någon form av monopolverksamhet. Det kostade cirka 200 B enkel resa att åka in till Saladan.

Tyckte att Klong Nin beach verkade fin. Long beach var vi till en dag. Ingen paradisstrand direkt men helt ok.

Skulle jag åka dit igen skulle jag bo på Baan phu lae några nätter. En liten strand med ett bungalowställe och två restauranger (kan vara så att de hade bungalows på det andra stället också). Suverän mat och glasklart vatten. Enkla bungalows men det kändes som ett paradis.
Av Sheriff
1 sep. 2012 12:12
Hej och tack för era inlägg.

Vi har nu bokat flyg Bangkok-Krabi med AirAsia t o r och inkvarterat oss några dagar på Greenview village i Ao Nang- verkade lugnt och mysigt. Givetvis skippar vi Krabi stad som Littlesara påpekade.

Därefter tänkte vi oss några dagar på Southland House (Sierras rekommendation) i lite enklare boende och göra utflykter. Jag har dock inte fått någon kontakt på telefon (på de nummer som du uppgav Sierra). Via lantadivers, som jag bad om lite hjälp i frågan, har jag fått reda på att del boenden har stängt under monsunperioden. De och jag ska försöka få kontakt med S House lite längre fram.

Efter Ao Nang (29/12 tror jag) drar vi till Koh Lanta där vi har bokat på Klong Nin stranden (som Nina tyckte var fin). Ska ta och titta på Baan Phu Lae som Nina tipsar om.

Har ni fler tips på bra boende på Lanta (försöker hitta för ca 5000 Thb för 5 p per natt inkl frukost om möjligt) så är jag tacksam. Från 6/1-14/1 har vi inte bokat något än.

Tack än en gång och vi hörs...
2 sep. 2012 00:23
Vi gjorde en liknande resa för 5 år sedan, mycket har säkert hänt sedan dess. På Koh Lanta bodde vi en vecka på Long Beach och på Good days Lanta. Helt ok men största behållningen var närheten till grannhaket Sanctury, underbar bar o restaurang men lite för enkelt boende. Ett riktigt toppenställe (som vi bokade genom Lanta Diver) var Nobel House, perfekt del av stranden, lite mindre och otroligt trevligt.

I utflktsväg rekommenderar jag en dyktur till Koh Ha som var en liten oas, kan också rekommendera snorkling på Koh Rok

På Koh Mook bodde vi både på Charlies beachresort och på Sivalay. Charlies ligger fint och är helt ok. Sivalay en liten lyxresort men lite väl avskilt.
Av Masrune
17 sep. 2012 20:22
På Mook finns ett flertal alternativ till Charlies R såväl efter strandlinjen som en bit upp efter "vägen".

På Ngai stannade vi några nätter på Fantasie R, bra boende efter hillside, toppen spa (om man vill lyxa till det) och ett alldeles förträffligt kök.

Vi åker tillbaks i mars tar oss till Trang med A Asia därefter taxi/buss till Pak Bara Pier, Om planet landar vid 0900 är det troligt att hinna med färjan från Pak Bara till Lipe eller Koh Bulong. Brukar inte den/de gå vid pass lunchtid????
Av Sierra
17 sep. 2012 22:52
Citerat från masrune:
Vi åker tillbaks i mars tar oss till Trang med A Asia därefter taxi/buss till Pak Bara Pier, Om planet landar vid 0900 är det troligt att hinna med färjan från Pak Bara till Lipe eller Koh Bulong. Brukar inte den/de gå vid pass lunchtid????
Ni hinner båda då det tar 2 tim till Pak Barra pier från Trang Airport.
Sista speedboat till Lipe avgår Pak Barra 15.30. Till Bulon är det endast en daglig speedboat transfer från Pak Barra med avgång 12.30.

Om ni väljer att åka till Lipe från Bangkok kan detta erbjudande av AirAsia vara ett bättre och billigare alternativ:
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/airasia-erbjuder-package-till-5-thailandska-oar-22055
Av Sheriff
31 okt. 2012 16:34
Hej igen!

Nu har jag efterforskat med hjälp från lantadiver Koh Lanta och ffa yourkrabi.com och fått följande info om Southland House. Jag ringde själv S H men fick aldrig något svar.

"Hello Mats
Sorry for late reply (again!). I went down to look at Southland House and it appears to be closed as well. That whole area, including Ao Nang Seafront Resort has just been sold to a different owner, who is demolishing the hotel. So not sure what is going on there.

For other options, how about somewhere like Amorn Mansion - still close to the beach?
Let me know if this is of interest and I will check availability for you.

Kind regards
Seema"

Försökte även att boka For You House med hjälp av Seema men de hade slutat att ta emot förbokningar.
Nu är jag åter på jakt efter enklare boende/hostel/guesthouse i området. Har t ex tittat på P.K Mansion,
Ao Nang Grand Inn och även Sabai Mansion. Måste försöka att komma till skott nu eller finna något på plats (det är dock 26-29/12 som gäller).

Hälsningar
Mats