Nöjesfält i närheten av New York?

7 apr. 2014 20:45
Visningar: 2811
Finns det något nöjesfält i närheten av New York som är värt ett besök på när vi är där 1 vecka?
4 vuxna som gillar berg och dalbana.
/ Anette
7 apr. 2014 22:34
Hej Anette,

Jajemen, Six Flags , Great Adventure ligger i New Jersey och de har några av världens bästa bergbanor.
Kika in på https://www.sixflags.com/greatadventure så blir du nog glad. Jag ska själv dit i påsk med min familj, ser fram emot .😄
Det går snabbusssar från NY varje dag.
Av Hkn
8 apr. 2014 01:49
Six Flags Great Adventure är en mer än hygglig park. De flesta thrillrides har blivit uppgraderade sedan jag hade vägarna förbi (i USA pågår ett ständigt coaster war mellan framför allt Six Flags och Cedar Point i Ohio) men Batman och Nitro fanns åtminstone på den tiden...

Birgere har dock satt ljuset på världens troligen mest ikoniska berg-och-dalbana. Coney Island Cyclone. Den är inte astronomiskt hög – bara 26 meter – men när du rullar över krönet är det som att dras ner i avgrunden. Lutningen i första backen är 58,6° vilket känns i kroppen, speciellt när din säkerhet hänger på ett lap restraint (alltså bara en stång som låses över dina ben). Dessutom är den gammal, byggd 1927, så den knarrar mysigt – framför allt på väg uppför... Den här bilden ger en ganska bra uppfattning om the first drop: http://rcdb.com/222.htm#p=312

Cheers,

:: hkn ::
8 apr. 2014 06:15
Oj, oj, oj! Ja, det var spännande. Hur lång tid tar snabbussarna till Six flags?
Till Corney Island åkaer man väl tunnelbana?
/ Anette
8 apr. 2014 06:31
Snabbussarna till SIF Flags ska ta drygt 1h, men låt mig återkoppla när jag ät tillbaka efter påsk,
Av Peter_o
8 apr. 2014 09:22
Men snälla Anette! Du måste åka till Coney Island om du nödvändigt vill utanför Manhattan! Varför? Tja, för att jag har varit där (men inte på Six Flags) och så får man lite kultur (dvs gamla hus/tunnelbanestationer) på köpet. Tornet på stranden användes till att träna fallskärmshopp från, det är därefter flyttad till denna plats. Resan dit tar 47 minuter med linje Q från Union Sq och den är gratis eftersom du säkert har ett Metrocard för 7 fria dygn.

/Peter
Av Birgere
8 apr. 2014 09:22
Coney Island är typ en timmes tunnelbaneresa och man lägger kanske 2-4h därute. Mao så passar det utmärkt som en sen eftermiddags/kvälls-utflykt. Det ska även öppnas en ny berg-och-dalbana i Maj ute på Coney Island, Thunderbolt.
8 apr. 2014 18:11
Citerat från Peter_o:
Men snälla Anette! Du måste åka till Coney Island om du nödvändigt vill utanför Manhattan! Varför? Tja, för att jag har varit där (men inte på Six Flags)
/Peter
Vilket underbart argument! :)
8 apr. 2014 21:26
Ja, det är väl just det, ska man lämna Manhattan när man bara är där 1 vecka. Förstår att vi hade kunnat boka många fler dagar och ändå inte hinna allt man vill. Ser fram emot lite info efter påsk om parken och bussen dit.
/ Anette
Av Zahide
27 apr. 2014 03:55
Jag har varit på Six Flags idag. Vill ni ha berg och dalbanor är nog detta rätta stället för er. Ja där fanns helt vansinniga men säkertt roliga attraktioner för dom mest våghalsiga. Själv hör jag inte riktigt till den gruppen ;) men stället är stort och man ska vara beredd att köa som det oftast vill vara på nöjesfält.
27 apr. 2014 09:03
Ojdå, ja vi har inte bestämt oss än, vi bestämmer oss på plats om vi känner oss färdiga med Manhattan.

Hur kom ni dit?
Hur lång resväg var det, i tid?
Köpte ni någon typ "gå förbi kön" biljett?
Pris?
Hur långa köer i tid ungefär?
Hur gamla var ni som var där och tyckte ni det var värt att lägga en dag där? (vi är 20-51 år)
Är det en heldags aktivitet?

Många frågor...men hoppas du har lust att svara.

Ha en bra dag med gospel!
/Anette
27 apr. 2014 11:13
Hejsan,

Nu är vi också hemma efter en 1 vecka i härliga och underbara New York.

Six Flags var så coolt och vilka Rollercoasters. Vi åkte hela familjen och hade superkul.
Vi var där påskafton och hade tur med köer. På eftemiddagen stod vi som längst , då ca 1 h till El Toro och Nitro, men det var det värt.
Måste instämma med att det är Bergbanor i världsklass:) och de går så in i.:)

King Da Ka, som har varit en av världens snabbaste Bergbana var stäng och öppnar den 27 eller 29 maj . då med årets nya attraktion Zumnajaro.

Vi åkte Expressbuss från Port Authority på 8th 40 th som tog ca 1h 20 min direkt. Köpte biljett på morgonen då bussarna börjar gå runt 08:00 och sista gick 09:30. Vi betalde 66 dollar för buss, inträde och full tillgång till mer eller mindre alla attraktioner.
Tänk på att vara där i tid så ni inte tror ni ska komma med sista bussen och så är där fullt. vi tog 09:00 bussen och det var perfekt., då parken öppnade 10:30 ( lågsäsong)
Jag kan varmt rekommendera stället och våra tonåringar var lyriska.
Tänk på att inte ta med er väskor annat om ni inte har ngn som står sidan om. man får INTE ha ngt på sig när man åker de "stora" attraktionerna. e har dock värdeskåp men efter 2 h måste du byta skåp och är där mycket folk är det tveksamt om den tiden räcker.
1 dollar inlåsning eller dollar obegränsat under 1 dag.

Maten är så där , som det är på alla sådana ställen, men har man nästan med sig i beräkningarna :)

Hör av dig om det är ngt.
ska ladda upp bilder inom kort.:)

Hälsar
Cecilia
27 apr. 2014 22:39
Tack för ditt svar Cecilia!
Synd att King da ka var stängd, den har de kollat på ett par ggr och sett fram emot, men jag förstår att det finns en hel del annat att åka ;)

Köpte ni någon slags "fast track" biljett, har sett att det finns, såg ni hur det funkade?
Vi har väl lagt upp planen för vår vecka så att vi har sista heldagen för Six fags om vi känner oss nöjda med Manhattan.

Har du några tips förutom alla de vanliga turisttipsen som du kan ge oss?
Var ni i någon gospelkyrka i Harlem tex?

Annars bara längtar och väntar vi på vår avresa, ska bli så kul eftersom det blir vår första resa till USA.
Tack igen!
Hälsningar
Anette
Av Zahide
28 apr. 2014 06:19
Såg att du fick ett bra och utförligt svar redan. Det var tur för jag har mindre koll på färdmedel och typ av biljetter eftersom vi bor hos våra vänner så åkte vi med dom och de ordnade allt det praktiska. Vi använde förvaringsboxarna hela tiden och det funkade jättebra. Tror man kunde hålla ett skåp i 140 minuter.

Vi köade som längst till Superman, en och en halv timme minst men det berodde på att det blev komplikationer med en av vagnarna, fast vi skulle ändå ha köat länge till den för det hände när vi nästan var framme.
Tror kanske det kan löna sig för er att åka på en vardag innan säsongen har börjat under förutsättning att ni är på väg snart. Vi var ju på en lördag och det var ganska mycket folk. Det kom ett åskoväder vid 18-19 tiden så de stängde alla attraktioner, men vi började ändå bli färdiga för dan så det gjorde inget.

Vi var 9 personer mellan 14-51 år och jag tror alla tyckte om det.