New York i påsk

Av Opssk
6 mars 2016 11:22
Visningar: 687
Hej. Skriver igen och passar på att tacka för alla tidigare råd angående ESTA etc. Vi är alltså en familj på 4 pers, varav två barn 17 och 15 år, som ska till New York i påsk. Vi åker 24/3 direkt till NY och åker hem 1/4. Vi funderar på NYCityPass istället för NYPass. Någon som har erfarenhet? Vi funderar även på att köpa till 48 h Hop-on-hop-off-buss till ett kampanjpris men vi hade tänkt ta de 48timmarna på slutet av resan eftersom vi kanske är för trötta dag 1 och sedan har en basketmatch inbokad dag 2. Låter det gördumt? Det verkar som att det är lite kortare öppettider och ev stängt på Påskdagen när det gäller både sevärdheter och shopping. Hur spenderar man en Påskdag i NY på ett bra sätt? Vi hade tänkt åka till Woodbury Common Outlet 28/3 (Annandag Påsk) och vad jag förstod så var det "vanliga" öppettider då. Nån som vet om det stämmer?
Alla tips och råd mottages tacksamt.
Gittan
6 mars 2016 11:56
Har aldrig själv varit i NY över påsk, men vet att en kompis var där för några år sedan och blev chockad över hur mycket som var stängt över påskhelgen.
Värt att kolla upp allt sånt noga alltså så att ni inte blir besvikna...
Av Tessba
6 mars 2016 13:59
Vi ska inte till Woodbury utan till Jersey Gardens, man tar buss 111 eller 115 från Port Authority. Kolla in deras hemsida, de har rätt många affärer. Tänkte att du har ju barn i shoppingsåldern.

Hur det är ang påsk vet jag inte, men hittade en text om påsken på nätet när jag surfade runt innan vi bokade vår resa.VI åker senare till NY då min pappas födelsedag inföll på påsken. Det stod att Långfredagen kallad "Good Friday" i USA är ingen federal helgdag, men är helgdag i 12 delstater. Börshandeln har stängt liksom skolor och flera arbetsplatser. Många butiker och affärer har i allmänhet öppet halva dagen.

VI kollade också på de där passen och allt hänger ju på om man kommer att gå på många av museum osv. VI valde att inte köpa det i och med att vi valt ut några museum och då tjänar vi inte på det. Jag har hittat en del matnyttigt om USa på denna sajt www.newyork.se/
Av Peter_o
6 mars 2016 16:02
Ni är i NY 7 dagar plus hemresedag. Då kan det ju finnas tid till att offra en dag på Woodbury. Det är dagen innan, 27/3 som de har lite kortare öppettid.
Min erfarenhet av pass är att man inte hinner utnyttja dem. Tänk på att ett, max två evenemang som är med i passen är vad man hinner med på en dag. Och de stora museerna finns kvar till nästa resa, inser man då man väl är i NY.
Nu handlar jag inte så mycket kläder, men jag har haft barnbarn med och visst är det mer minnesvärt att söka upp affärerna på 5th Avenue och södra Broadway än att bli bussad till ett köphus.
Hop-On-Hop-Off ger jag heller inte så mycket för. Det är roligare att själv ta sig fram till de olika sevärdheterna, med tunnelbana, buss eller gärna till fots. (7-dagares Metrocard kostar $31).

/PeterO
7 mars 2016 17:00
Hej,

Jag brukar ta hoponhopoff i nästan alla städer jag är i, men just i NYC har jag inte gjort det. Så jag kan inte yttra mig om kvalitén. Det som är bra med den typen av transport är att man får en guidad sightseeing vilket åtminstone jag uppskattar. Däremot tycker jag att det är bäst att ta denna tur i början av min vistelse så vet jag om det är någonting som jag skall återvända till en annan dag som de tipsat om under vägen.

Dessa turer är av skiftande kvalitet, det är jag mycket väl medveten om.
7 mars 2016 19:30
Förstår inte att man frivilligt vill skockas samman med halva Asien i en open-top buss för att kuska runt i en världsstad där allt händer på gatan...
8 mars 2016 00:36
Hej.
Bäst är att köpa 7-dagars metrokort. Då tar ni snabbt till det området ni vill se och där promenerar ni runt.
Hur spendera påskdagen? Här är vad jag skulle gjort....
Gå och se Påskparaden med alla roliga hattar och sedan njut an en lång brunch uppe på takbaren Fifth230 dit även barn är välkomna. Värmelampor och fleecerock finns.
På kvällen gå och se en musikal.

http://gonyc.about.com/cs/holidays/a/easter.htm
http://www.230-fifth.com/#!easter-brunch-230-fifth-/c1nuz

Har varit i NYC nu senast i oktober med min 15-åring och tidigare i april med en 17-åring. Andra tips finns i min reseblogg
http://city-lover-reser.blogspot.se/2015/12/new-york-med-tonaring.html
http://city-lover-reser.blogspot.se/2015/06/new-york-till-fots.html
8 mars 2016 13:04
Citerat från Opssk:
Hej. Skriver igen och passar på att tacka för alla tidigare råd angående ESTA etc. Vi är alltså en familj på 4 pers, varav två barn 17 och 15 år, som ska till New York i påsk. Vi åker 24/3 direkt till NY och åker hem 1/4. Vi funderar på NYCityPass istället för NYPass. Någon som har erfarenhet? Vi funderar även på att köpa till 48 h Hop-on-hop-off-buss till ett kampanjpris men vi hade tänkt ta de 48timmarna på slutet av resan eftersom vi kanske är för trötta dag 1 och sedan har en basketmatch inbokad dag 2.
Alla tips och råd mottages tacksamt.
Gittan
jag hade NYPass när jag var där 2014. Tre dagar för 150 USD ink hop on buss. Min lilla erfarenhet sade att jag fick stressa för att hinna tjäna in pengarna. Museerna tar lite längre tid att besöka och det är rätt stora avstånd mellan de olika resmålen i boken. Fördelen på många ställen var att man slapp stå i kö utan kunde gå direkt till kassan.
I efterhand hade jag valt metrokort istället, klart snabbare och billigare att ta sig runt. Däremot gillade jag själva guidningen på bussarna. Har man tur och får en kunnig guide får man lite mer intressant information jmf med vad som kan stå i reseböcker.