När släpps bokningsbara alternativ?

13 mars 2014 22:22
Visningar: 158
Hej!

Vi tänkte boka vårt boende i Thailand för nästa julhelg så vi vet att vi får ett bra och trevligt hotell eller resort att fira julen på. Men det verkar som att många hotel ännu inte släppt bokningsbara alternativ.

Ni som brukar åka när brukar det finnas mycket alternativ tillgängligt?

Åker till Hua Hin förmodligen och firar julen, tror vi enligt den planen som finns nu men man vet ju aldrig det är ju inte skrivit i sten än så länge :)

Några tips på hotell eller resort som är bra med en 13 åring som nog vid det laget (slutet av semestern) skulle uppskatta lite skandinaviska vänner!

Prisklassen bör ligga någonstans mellan 500-1000 SEK per natt

// Linda
Av Marilcj
14 mars 2014 07:42
Frågan är var du letar boende?
Letar man på bokningssajter så ligger hotellen ute 10 mån - 1 år i förväg och söker man direkt på hotellen så ca 1 år i förväg.
White Sand Beach Hotel i Hua Hin hade jag rekommenderat starkt, bara varit där o hälsat på folk men har många bekanta som bor där när de är nere, wi-fi o pool, norra delen av stan, ca 8-900kr/ för rum för 3.

Men nått som skulle vara mer passande tror jag är Boat Lodge resort ute vid Khao Takabi Beach, ett lite annorlunda byggt hotell vid en av de bästa stränderna i Hua Hin, runt om ligger en hel del hotell och många barnfamiljer i området pga stranden o närheten in till stan....tar inte många minuter m taxi, går även bussar och kostar inte mycket, wi-fi o pooler så en tonåring kan slå ihjäl lite dötid oxå.

Du hittar båda på deras respektive hemsidor o på Booking.com men vill ni ha över jul o nyår får ni nog skynda er att boka för det är en attraktiv tid i Hua Hin dels pga västerländska turister o inhemska.
Thailändska kungahuset bor ju i Hua Hin varav många thailändare semestrar både i Hua Hin o Cha Am och framförallt julhelgen invaderas stan av Bangkoksbor.

Sen kan du ju alltid kolla på blocket för många svenskar med hus i Hua Hin hyr ut för 2-3000/v, men var då observant på var så ni inte hamnar 8-9 km upp i bergen, utan mer runt Soi 90-uppåt el runt Soi 6-12, som är lite mer centralt och är villaområden m pool, bar, nån liten minilivs o kan ha även restaurang.

Hua Hin kryllar av bra hotell det är bara frågan om man vill bo mitt i smeten (skulle inte jag vilja) eller lite i utkanten, eller hur mycket pengar man vill spendera...finns Lailas gasthouse (tror jag det heter) som inte kostar många 10or/natt för en familj, men då bor man enkelt men rent o fräscht och det måste va bra för hon har nästan alltid fullt.

Vill du ha lite tips på stan m omnejd så bara hojta till.