Boka boende eller ej?

Av Bc63
12 aug. 2018 12:42
Visningar: 260
Hejsan,
Jag o min sambo åker till Thailand i mars under 14 dagar. Vi kommer åka med ryggsäck o besöka 3-4 ställen o börjar på Koh Lanta.

Vi har inte bokat något boende utan tänkte göra det på plats. Är det lite vågat eller tror ni att det inte är några problem?

Vad har ni för erfarenhet, har ni bokat på plats eller är det bättre att göra det via någon av sajterna, typ Booking

Tacksam för svar
//Björn
Av Fia78
12 aug. 2018 14:19
Absolut inga problem att lösa boende på plats, skulle det mot förmodan vara fullt på ett ställe är det ju bara att gå till nästa
Vi har aldrig haft problem att få plats när vi rest, o ni reser ju inte under den extrema högsäsongen..
Ha en fin tripp! Fia
Av Bc63
12 aug. 2018 14:27
Tack för snabbt och bra svar. Lite så vi tänker också 😀
12 aug. 2018 21:28
Som sagt, aldrig några problem, men ha ett Hotellnamn i bakfickan, som ni anger på inreseformuläret om man frågar efter boendet. Att ni sen inte bor där, undersöker man ju inte...
13 aug. 2018 12:44 (redigerad)
Nackdelen/risken att inte boka i förväg är ju att populära och de prisvärda (valuta för pengarna) boenden redan är uppbokade. Boenden går alltid att få tag på som sagt, men reser man i högsäsong kan man tyvärr "tvingas" att ta ett boende man egentligen inte tänkt bo på om det funnits bättre alternativ.

Själva bokar vi alltid boende i förväg, mest för att slippa lägga tid på sådant i samband med resan. Gillar även att kolla in boenden i förväg för att hitta "rätt läge" samtidigt som man då enkelt kan lägga upp/hålla en budget för resan om så behövs.
15 aug. 2018 00:14
Ja om man bara håller sig till hotell på "söksidorna" så kanske mycket är upptaget, men det finns tusentals hotell som inte använder sig av söksajter, ofta mycket billigt boende.
Av Al_88
6 sep. 2018 13:49
Skulle rekommendera att även kolla direkt på de större hotellsajterna, typ Hotels.com och Expedia. Ofta kan du hitta bra sista minuten priser som du kan boka samma dag. Kolla även rabattsajterna som ofta har rabattkoder för ovannämnda, t.ex. https://www.tradera.com/rabattkoder/hotels-com