NYBÖRJARHJÄLP! :) Boka boende på plats? Allmänna tips?

14 nov. 2018 11:41 (redigerad)
Visningar: 254
Hej!
Jag och min sambo ska för första gången åka till Thailand nu till jul.
Vår plan är att resa runt lite grann och valt att boka de första två nätterna samt den sista natten så att allting ska synka med flygresan dit och hem.
Vi landar i Phuket och planerar att åka Phuket-Phi Phi öarna-Ao Nang-Phuket. Vi tänkte att det kan vara bra att boka hotellen under luffen lite där vi hamnar för att försöka få resan så spontan som möjligt men jag är lite rädd för att vi kommer få svårt att hitta boende.
Vi har inte jättehöga krav men vi vill inte dela rum samt även ha egen toalett/dusch men med en låg budget... Är det någon som har erfarenhet inom det området?
Är det svårt med spontant boende just runt jul och nyår?
Har några tips gällande dessa platser? Vi är rätt ungdomliga i sinnet, 23+31år, som gillar både fest men även dykning och lugn och ro med vackra miljöer. :)

Sen undrar jag också om ni kan tipsa om lite allmänna tips för en som inte är van Thailandsbesökare? :)

Tack på förhand!
Av M4sta86
14 nov. 2018 11:47
Vet inte hur det ser ut just kring jul/nyår men vi bokade boende första nätterna sen bokade vi vanligtvis dagen innan via olika appar (agoda, trivago osv) Funkade utmärkt för oss. Någon gång var det dubbelbokat men då fick vi en varsin svit för samma peng så det blev ju bra :)
Av Yoppe
16 nov. 2018 20:42 (redigerad)
På de ställen ni vill besöka finns det väldigt gott om boenden men dec och jan är Peak season så har man krav (ex. pool och top standard) bör man boka, men boende finns alltid att hitta på dessa orter.
Booking,Agoda mfl fungerar alldedes utmärkt att boka via i hela Thailand, kolla betyg på boenden bättre än stjärnor och vackra bilder.
20 nov. 2018 10:56
Tack så jättemycket för svaren! Vi har inga jättekrav så förhoppningsvis går det bra, det är inga lyxhotell vi söker efter men känns ändå bra att veta att det alltid förhoppningsvis finns något i alla fall.
Tack för tipsen om Agoda, inte hört om denna tidigare så det blir säkert användbart! :)
20 nov. 2018 15:52
Hej, vi brukar boka en natt, dagen innan vi anländer, via hotels.com när vi ska till nytt ställe. Vi har små krav och har som sport att hitta boende så billigt som möjligt😊. Vi har den erfarenheten av Vietnam, Thailand och Malaysia att det bli oftast jättebra, och en natt står man ut om det inte är så bra, å då kan man leta själv nästa dag när man är på plats. Dock har vi inte rest över jul å nyår ngn gång så trycket är kanske större då. Spontant är spännande!! Trevlig resa!
Av Yoppe
20 nov. 2018 21:51
Citerat från Pinklemur:
Tack så jättemycket för svaren! Vi har inga jättekrav så förhoppningsvis går det bra, det är inga lyxhotell vi söker efter men känns ändå bra att veta att det alltid förhoppningsvis finns något i alla fall.
Tack för tipsen om Agoda, inte hört om denna tidigare så det blir säkert användbart! :)
Såg att ni har dykning i planerna och av de ställen ni tänkt besöka så planera att dyka på Phi phi, bland de absolut bästa dykställena i Thailand och du har jag varit runt en hel del. Kan varmt rekommendera Barracuda divers Phi phi. Fantastisk dykning runt phi phi. Jag har ca 70 dyk bakom mig så jag är inte helt grön. Vill ni sova gott på Phi phi så boka inte boende nära eller på loh dalum beach som är party stranden (och det är ett hejdundrande party varje kväll) det är inga stora avstånd på ön så man går till de flesta ställen. Missa inte Long beach gå eller ta en longtail från Ton sai beach (där ni kommer in med färjan ) Man betalar 20 bath pp när ni kommer till phi phi på piren så ha dessa i cash för att underlätta.