Namnet får inte plats när jag bokar flygbiljetten

Av Bellee
15 apr. 2011 08:12
Visningar: 925
Hej!
I sommar ska jag och en vän åka till Kina med Air China.
När man skriver i namnet där vi bokar biljett så fick inte mina mellannamn plats, så vi ringde och frågade de på Air China och de sa att vi bara skulle
skriva initialerna av mellannamnen. Det ser ju inte ut precis som på passet.
Är det någon som har någon erfarenhet av det är? Går det bra att göra så?
Känner mig lite nervös inför detta. :)
Tack på förhand!
Av Peter_o
15 apr. 2011 09:29
Som jag just skrev i en annan tråd här i forumet så verkar det gått hysteri i det här med att man måste ha alla sina namn på biljetten. Du kan lungt skriva initialerna och jag är övertygad om att det går lika bra utan dem, alltså med bara tilltalsnamn och efternamn.

Fast du skriver 'mellannamn', jag antar du menar övriga förnamn, för mellannamn är ju något annat. I alla fall är det inte många som har flera mellannamn. Anders H-son johnsson har troligen ett mellannamn alltså ett andra efternamn.

/PeterO
Av Bellee
15 apr. 2011 09:35
Ok. Ja, jag menade nog förnamnen.

Tack för hjälpen!
Av Asok
15 apr. 2011 14:10
Ja det är bara till USA som det kan vara lite si och så eftersom det är de amerikanska flygbolagen som började med detta med namnen och det är väl nästan bara vi nordbor och amerikanare (tror jag) som har flera förnamn.
Av Peter_o
17 apr. 2011 17:34
Ja, och amrisarna lever ju i tron att man bara använder det första förnamnet och sedan kan man ange en initial för det andra förnamnet. John F Kennedy t ex.

Rent allmännt så när det gäller blanketter och dyligt så får man räkna med att det finns ett stort antal olika rätta och felaktiga sätt att fylla i dem och alla dessa varianter kommer att användas.

/PeterO