Fel ordning på för- & efternamn Air China

26 apr. 2011 10:41
Visningar: 969
Hej,

Jag bokade en biljett under påsken till mig, sambon och vår dotter. När jag fick resebekräftelsen från dem stod mitt och dotterns namn enligt för och efternamn. Min sambos stod Efternamn och sist förnamn.

Jag ringde nyss till Air Chinas telefonservice och frågade om detta. Om det skulle bli problem vid incehckningen. Fick till svar att vi åkte på egen risk. Det kan gå bra utan problem men det kan även bli problem. Jag frågade om det gick att ändra över telefon men det fick inte eller. Hon sa att om jag ville ändra kunde jag avboka den resan jag redan gjort och sedan göra en ny. Detta skulle dock kosta 1030 SEK och så skulle det ta några veckor innan kulorna var tillbaka på kontot.

Någon som vet ? Kommer det bli trassel tror ni att för och efternamn står i fel ordning på ena personen ?
Av Jesperw
27 apr. 2011 10:52
Air China har redan gett dig svaret. Jag skulle absolut investera 1030:- i att få namnen rätt. Om det inte funkar, så kommer det att bli mycket dyrare än så.
Av Isabela
27 apr. 2011 17:24
Hej
har varit i Kina 3 gången och det bli ingen problem med detta.
jag har ofta fel namnet och det går bra.
mvh
izabela
28 apr. 2011 10:08
Jag begärde en Refund på deras hemsida på kärringens biljett och gjorde en ny. Ringde Air China om detta så att de skulle matcha ihop bokningarna så att vi skulle bli klassade som samma grupp så vi får sitta bredvid varandra etc. Torskade runt 1000 bockaneros på detta med det känns tryggare.. En tusing har man snabbt spelat eller supit upp i alla fall...
Av Jesperw
28 apr. 2011 10:23
Kanonfint, då är du på den säkra sidan. Trösta dig med att 1000:- är ganska billigt i sammahanget. En del biltjetttyper går inte att få återbetalning över huvudtaget på och om det varit en sådan biljett du haft, hade det blivit ännu dyrare.