Inrikesflyg mellan Beijing och Xian samt Xian och shanghai

18 juli 2010 20:04
Visningar: 1811
Är det bäst att boka detta hemifrån, och iså fall vilken sajt är billigast, har blivit medlem på english c-trip men vet inte riktigt än hur det fungerar att köpa biljetter via dem. Någon som kan hjälpa mig?
19 juli 2010 06:25
Hej Resmaja,

Priserna på det kinesiska inrikesflyget skiftar kraftigt, till och med från dag till dag, så det är mycket svårt att jämföra olika resebolag. Jag har flera bekanta som använder c-trip, och det fungerar bra för dem. Dock har jag aldrig provat själv. Om du inte vill boka på internet, så kan i stort sett alla turisthotell, för en kostnad av några få 10:or, fixa biljetten till dig. Jag tror det är den enklaste lösningen.

Jag vill även flika in en rekommendation att åka nattåg i stället för flyg. Mycket enkelt, tidseffektivt, och en trevlig upplevelse. Se:
http://kristeribeijing.blogspot.com/2010/04/nattag-i-kina.html

Lycka Till!
Mvh/Krister
19 juli 2010 07:51
tack för svar , jo du har nämnt natt tåget tidigare men det vill vi inte pga tidsbrist ! om någon använt c-trip hör av er, mkt billigare än att boka med andra resebyråer iaf.
Av Mmea2
30 juli 2010 21:46
För tre år sedan bokade vi våra inrikesflyg på plats i Kina med hjälp av sajten elong.net. Fick tipset av en tjej som bodde i Kina då.
16 aug. 2010 16:24
Hej,

till att börja med måste jag hålla med Krister, åk tåg: du åker från Beijing vid 7-8 tiden på kvällen, kommer fram tidigt nästa morgon. Ska du flyga går en halv dag MINST för flygningen, transporter till/från flygplatserna, incheckning mm. Om du nu ska flyga, så fungerar både c-trip och elong bra, du får e-ticket, så det är inga problem. Annars kan du boka på de flesta större hotell som också ordnar tågbiljetter lätt och enkelt åt dig. Om du bestämmer dig för tåg, välj softsleeper kostar ca 450 kr något mer än hardsleeper, men det är det värt, sparar ju ändå in en hotellövernattning, det finns även på vissa tåg softsleeper med två bäddar och privat toalett/dusch, men de brukar vara uppbokade tidigt. I Xian kan jag rekommendera Mercure eller Grand Mercure Hotel, mycket bra då jag var där senast.
16 aug. 2010 17:51
tack för tipset, är sofitel on renmin square inte böttre? på tripadvisor rek detta högst
16 aug. 2010 19:34
Hej igen,

Tripadvisor är mycket användbart, men ska väl inte användas som en absolut måttstock. Sofitel, Grand Mercure och Mercure ingår alla I Accor-kedjan (se http://www.accorhotels.com/gb/booking/hotels-list.shtml), och rankas i nämnda fallande "stjärnordning". Min erfarenhet är att detta stjärnsystem, som ju bygger på tillgång till rumsservie o en massa annat, är att ta med en mycket stor nypa salt just i Kina. Dessutom ligger alla på renmin Square, i stort sett vägg i vägg, poolen tex ligger i sofitel, men när vi var där bodde vi i Mercure i minisvit o hade tillgång till sofitels pool o allt annat. frågan handlar om prioritering, bra boende till bra pris, eller lyx o mindre över till annat. Tilläggas kan väl, att paketresenärer verkar hamna på Sofitel, kanske kan bidragit till dess höga placering? Hur som helst, alla tre är bra hotell.
Diskussionen är stängd för nya svar