Namn på biljetten

Av Amiah
27 aug. 2012 10:06
Visningar: 563
Hej! Behöver hjälp, jag får olika svar av olika ställen... Hur skriver jag mitt namn när jag ska boka? Vissa säger enbart med det första som står på passet vilket inte är mitt tilltals namn.. att jag kan få problem att komma in i landet om jag inte gör så.

Eller att jag absolut ska skriva tilltals namnet och inget annat..

Hjälp vore jätte tacksamt! :)
Av Sierra
27 aug. 2012 10:35
Skriv samtliga namn exakt som det står i passet så är det inga problem.
Av Amiah
27 aug. 2012 11:02
Ok, men på vissa sidor när man ska fylla i uppgifter så står det en kolumn första namnet och sen på ett annat ställe så ska man skriva i resten, tänkte så det kom i rätt ordning. :-)
27 aug. 2012 12:38
Som Sierra skriver - skriva alla namn så blir det bäst.

Precis som du skriver så får du alltid olika svar och det kommer du få även här - och vad avgör vem du kommer lyssna (lita) på? ;) (se, du tvekar ju redan på Sierras svar och skriver "men")

T ex kan du skriva alla namn i samma kolumn eller skriva första namnet i "First name" och resten i andra rutan som förmodligen säger "Middle name" . Vi har testat alla varianter och det har gått bra vilket som. (Tilltalsnamnet är namn nummer 2 i ordningen)

Reser du till GB så kommer du inte få problem att komma in i landet om du skrivit första namnet istället för tilltalsnamnet eller tvärtom. Inte ens till USA är det särskilt problematiskt att komma in bara man skriver sina namn och stavar rätt. Hittills har inte en enda medlem på RG skrivit att de inte kommit in för att de skrev tilltalsnamnet på first name eller first name på given name :) Kan vara en tröst i tillvaron :)
Av Amiah
27 aug. 2012 21:45
Tack så mkt! Nu ska det bokas! :)
Av Amiah
3 sep. 2012 14:16
Nu har jag bokat och det enda som syns i bekräftelsen är det första namnet. Man blir ju lite nervös måste jag säga. De andra + tilltalsnamnet syns ju inte i bokningen. Ja hoppas de blir bra :-S
3 sep. 2012 14:51
Citerat från amiah:
Nu har jag bokat och det enda som syns i bekräftelsen är det första namnet. Man blir ju lite nervös måste jag säga. De andra + tilltalsnamnet syns ju inte i bokningen. Ja hoppas de blir bra :-S
Har Du fyllt i namnen så är det inga problem.
I övrigt är det oftast bara att göra som det står i anvisningarna, vad som är tilltalsnamn mm. är det ingen som vet och det är en sak som inte spelar någon roll för mer än dig så fundera inte på det ens ;-)
Av Asok
4 sep. 2012 18:23
Så länge det står som i passet så kan det inte bli fel.